09.05.2024
Redakce

Václav Baďouček novým sportovním manažerem Dynama B

Pardubický B tým zná jméno nového sportovního manažera! Tomáše Rolinka nahradí zkušený Václav Baďouček, který se do organizace Dynama vrací po jedné sezóně, kterou strávil na lavičce Znojma. „Jsem rád, že se po té roční pauze můžu do Dynama vrátit," říká nový sportovní manažer B týmu.

V posledních dvou letech vykonával funkci sportovního manažera B týmu Tomáš Rolinek. „Jsem ohromně šťastný za to, kam se za poslední čtyři roky Dynamo posunulo," říkal po oznámení svého odchodu z organizace Dynama. Nyní už je známé jméno jeho nástupce. Sportovní úsek B týmu nově povede Václav Baďouček.

„Václav má obrovské zkušenosti z hokejového prostředí, a to v různých pozicích. V první sezoně B týmu výrazně přispěl k udržení v Chance lize, zná hráče i místní prostředí. Věřím, že naše spolupráce bude úspěšná a Václav nám pomůže v dalším rozvoji B týmu," říká sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora na adresu nového sportovního manažera Dynama B.

Dvaašedesátiletý bývalý obránce strávil většinu hráčské kariéry v dresu Plzně. V pozici trenéra následně dlouho působil jako asistent na lavičce Karlových Varů, se kterými získal v sezóně 2007/2008 stříbrnou medaili. Následně působil také ve Znojmě, Brně, Vrchlabí, nebo v Plzni. V sezóně 2015/2016 se v pozici asistenta trenéra objevil také na lavičce Pardubic. Do Dynama se následně vrátil během ročníku 2022/2023, kdy převzal z pozice hlavního trenéra Dynamo B, kterému pomohl k záchraně v Chance lize. Loňskou sezónu dokončil jako trenér Znojma.

Nyní se do Dynama B přesouvá v pozici sportovního manažera. „Jsem rád, že se po té roční pauze můžu do Dynama vrátit a věřím, že ta naše spolupráce bude dobrá, že budu pomáhat B týmu, aby fungoval dobře,“ říká Václav Baďouček po nástupu na novou pozici.

S týmem se sejde poprvé v pondělí, od té doby béčko začne přípravu na novou sezonu.

„Čeká mě spousta nových věcí. V pondělí začínáme krátkými pohovory s hráči a pak se seznámím s veškerou agendou, kterou ta funkce obsahuje," říká nový sportovní manažer B týmu k nejbližším plánům.