11.05.2016
Jan Hrabal

Dynamo ulovilo kvalitní posilu, přichází Justin Hodgman!

PARDUBICE — Vstřelená branka při debutu v NHL, sto zápasů v Kontinentální hokejové lize, zkušenosti ze Švédska nebo Finska a v nové sezoně centr Pardubic. Východočeský klub hlásí výrazné vyztužení ofenzívy z Kanady – Dynamo získalo do svých řad Justina Hodgmana!

„Hledali jsme vhodné typy středních útočníků. Měli jsme několik doporučení a na základě všech získaných referencí jsme se rozhodli pro Justina Hodgmana. Působil v několika týmech KHL, poslední sezonu hrál ve Švédsku. Trenér Peter Draisaitl si jej přál, jsem opravdu velmi rád, že se nám podařilo s ním podepsat kontrakt a získali jsme takto kvalitního hráče,“ okomentoval jeho příchod generální manažer Pavel Rohlík.

Justin Hodgman pochází z Kanady, zářil v juniorech, v Erie Otters měl dvě sezony po sobě přes kanadský bod na západ, v dnes zaniklé Internation Hockey League byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem play off, s Fort Wayne Komets vyhrál celou soutěž. Dařilo se mu také ve Finsku, v Lahti získal v roce 2012 titul vicemistra.

Dvě sezony poté hrál v Kontinentální hokejové lize, zkušenosti má z Magnitogorsku, Nižného Novgorodu nebo Vladivostoku. V sezoně 2014/2015 si splnil svůj sen – zahrál si NHL, navíc dokonce hned ve svém debutu se radoval z branky, když překonal Roberta Luonga…

„On je hráčem, který by měl působit v prvních dvou pětkách, kvalitní střední útočník. Je technickým typem, hokejově a dovednostně je na tom velmi dobře. Měl by zvýšit kvalitu naší ofenzívy,“ prohlásil Pavel Rohlík na jeho adresu.

Minulou sezonu načal v American Hockey League, odkud si jej začátkem ledna letošního roku vytáhli do Örebro. „Při našich jednáních jsme upřednostňovali hráče, který má zkušenosti z evropského hokeje a se širším kluzištěm. U některých hráčů bývá takový přechod složitý. Tento hráč v předchozích sezonách potvrdil své vysoké kvality,“ doplnil generální manažer pardubického hokeje.

Justin Hodgman vyhlíží pardubické angažmá velmi natěšený: „Z téhle příležitosti jsem hodně nadšený, slyšel jsem mnoho hezkých věcí o městě a klubu s velkou hokejovou historií. Českou republiku jsem už několikrát navštívil a jsem nadšený, že se tam vracím zpátky,“ vzkázal ze zámoří po podpisu kontraktu.

„Velmi se těším na českou extraligu, na kvalitní soutěž v nádherné zemi. Jsem připravený co nejlépe pomoci svému novému klubu,“ doplnil sedmadvacetiletý útočník ke svému příchodu do pardubického hokejového klubu.

Justin Hodgman

  • Post: útočník
  • Datum narození: 27. června 1988
  • Výška: 185 cm
  • Hmotnost: 92 kg
  • Držení hole: pravé