18.1.2009
Jan Hrabal

Po třech prohrách vítězství! Moeller veze všechny body ze Znojma

ZNOJMO — Výborná závěrečná desetiminutovka, ve které hokejisté HC Moeller Pardubice vstřelili tři branky, rozhodla o vítězství Východočechů ve Znojmě. Domácí sice dvakrát v utkání vedli, hosté však dokázali vždy srovnat krok a nakonec zápas zcela otočit.

O2 extraliga, 43. kolo, neděle 18.1.2009, Hostan arena

Znojmo

Dynamo Pardubice

2:4
0:0, 1:1, 1:3
Branky a nahrávky: 27:09 Meidl (Čachotský), 41:37 Erat (Selingr, Dopita) – 36:30 Cetkovský (Pucher), 51:25 Koukal (Kolář), 55:36 Cetkovský (Divíšek, Pucher), 59:51 Pivko (Aleš Píša). Rozhodčí: Polák – Kis, Pavlovič (SR). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3297. Střely na branku: 49:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4. Nejlepší hráči: Tomáš Čachotský – Martin Růžička.
Znojmo: Trvaj – Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Mrázek, Švrček, Chvátal, Štach – Erat, Dopita, Selingr – Svoboda, Haman, Kucharczyk – Demel, Procházka, Růžička – Plášek, Meidl, Čachotský. Trenéři: Radim Rulík a Václav Baďouček.
Dynamo Pardubice: Růžička – Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Zukal – Zahorna, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Cetkovský, Pucher, Somík – Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

Komentář

Přesilovky nepomohly, po první třetině to bylo stále 0:0

Oba týmy předvedly v první třetině atraktivní a rychlý hokej, kterému k dokonalosti chyběly pouze góly. V úvodu byly aktivnější Pardubice, ovšem pozorná znojemská obrana jim příliš místa v útočném pásmu nenechávala. Postupem času začali přebírat otěže zápasu domácí a zejména proti pokusům Dopity a Švrčka musel Růžička vytasit něco ze svého brankářského umu.

V 9. minutě uháněl sám na Trvaje Cetkovský, ale obránce Rýgl mu parádní rybičkou vypíchl kotouč. Na druhé straně se prosazoval Meidl a radost z branky mu pokazilo držadlo Růžičkovy hole.

V největší šanci hostů byl v úvodní dvacetiminutovce Kolář, který se z ničeho nic zjevil sám před Trvajem, který jeho kličku vystihl. Když těsně před odchodem do kabin spálili dobré šance Meidl s Tesaříkem, svítil na kostce průběžný stav 0:0.

Na Meidlův gól odpověděl Jiří Cetkovský

Druhá část se nesla v podobném duchu jako ta předešlá, diváci se měli znovu na co dívat. Již po jednadvaceti sekundách mohl poslat Orly do vedení Bičánek, jehož pokus zastavilo Růžičkovo rameno.

Ještě blíže byl prvnímu gólu hostující Pivko, ale platnost branky vyvrátil videorozhodčí. Za necelou minutu spálil perfektní příležitost Čachotský a poté se nevedlo ani Eratovi s Bičánkem. Na začátku 28. minuty napřáhl na modré Štach, po jeho střele tlačil kotouč do sítě Čachotský, ale branky dosáhl až dojíždějící Václav Meidl, jenž umístil volný puk do klece – 1:0.

Vedení mohl zvýšit Bičánek, jeho projektil však zastavila pravá tyč. V přesilové hře zívala na Dopitu prázdná klec, kterou z ostrého úhlu nedokázal trefit.

Když se neujalo ani několik dalších solidních příležitostí Znojma, platilo opět pravidlo nedáš – dostaneš. Pucherovu přihrávku napříč pásmem sice Jiří Cetkovský netrefil ideálně, ale kotouč se nakonec odrazil od břevna do branky – 1:1. O minutu později se před Trvajem zjevil Koukal, ale tentokrát byl znojemský strážce klece úspěšnější.

Pardubice povedeným závěrem otočily zápas

Na začátku závěrečné třetiny se prezentoval parádní zadovkou Selingr a osamocený Roman Erat propálil Růžičku – 2:1.

Za další půlminutku mohlo být v domácím kotli ještě veseleji, ovšem klouzající kotouč odpálil z brankové čáry jeden z obránců. Další obrovskou šanci Svobody zastavila Růžičkova levá tyčka. Opakovala se tak situace z druhé části, velký nápor Znojma zvýšení nepřinesl a z ojedinělé akce opět udeřily Pardubice. Kolář naservíroval zpoza branky puk Petru Koukalovi, jenž propálil Trvaje – 2:2.

Orli se mohli dostat znovu do vedení v přesilové hře, kde nedokázal Svoboda usměrnit touš do poloodkryté branky. O minutu později vybídl ke skórování Divíšek Jiřího Cetkovského, který trefil přesně k tyči – 2:3.

V závěru zkusili domácí hru bez brankáře, kterou ukončil devět sekund před koncem gólem na 4:2 Libor Pivko.

Ohlasy po utkání

Václav Baďouček (HC Znojemští Orli): „Výsledek utkání je pro nás dost krutý. Místy jsme si vytvářeli výraznou převahu, ale bohužel hokej se ještě stále hraje na góly. Ty dokázali dávat hosté. Nebyli jsme schopni najít recept na vynikajícího Růžičku, z toho velkého počtu šancí jsme měli dát gólů víc. Nedá se nic dělat, takovými zápasy se nesmíme nechat srazit, musíme bojovat dál. Mužstvo dnes hrálo velice dobře, zbývá ještě devět zápasů a pokud budeme pokračovat v těchto výkonech, věřím, že body získáme.“

Jiří Seidl (HC Moeller Pardubice): „My jsme podstatnou část utkání měli velký problém s pohybem a forčekingem soupeře. Díky výbornému výkonu našeho gólmana jsme tento zápas nakonec obrátili a vyhráli, přestože jsme dvakrát prohrávali.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

17. kolo, 19. 10. 2008
ZNO - PCE
5:6p
4. kolo, 28. 10. 2008
PCE - ZNO
1:2
30. kolo, 7. 12. 2008
PCE - ZNO
3:2
43. kolo, 18. 1. 2009
ZNO - PCE
2:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Martin Růžička 60 0 47 2
Obránci G A +/- TM
Aleš Píša 0 1 2 2
David Havíř 0 0 1 2
Jan Kolář 0 0 1 2
Jakub Nakládal 0 0 1 0
Petr Čáslava 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 -1 2
Útočníci G A +/- TM
Jiří Cetkovský 2 0 2 0
Petr Koukal 1 0 0 0
Libor Pivko 1 0 0 0
Peter Pucher 0 1 2 0
Tomáš Divíšek 0 1 1 2
Radovan Somík 0 1 1 0
Jan Kolář 0 1 0 0
Jan Starý 0 0 1 0
Michal Klejna 0 0 0 0
Jan Semorád 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube