14.11.2008
Michal Miškovský, Jan Hrabal

Pardubice dotáhly dvougólové manko, z Mladé Boleslavi vezou bod

MLADÁ BOLESLAV — Prohrou 2:3 v prodloužení se do extraligového kolotoče vrátili hokejisté HC Moeller Pardubice. Východočeši prohrávali v Mladé Boleslavi o dvě branky, nakonec dokázali díky skvělé třetí třetině po trefách Libora Pivka a Jakuba Nakládala vydřít bod.

O2 extraliga, 22. kolo, pátek 14.11.2008, Metrostav Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

3:2p
0:0, 2:0, 0:2 – 1:0
Branky a nahrávky: 21:14 Barinka (Benda), 31:06 Handlovský (Padělek), 60:24 Posmyk – 45:35 Pivko (Snopek), 50:53 Nakládal (Divíšek, Kolář). Rozhodčí: Hodek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 4100 (vyprodáno). Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. Nejlepší hráči: Lukáš Handlovský – Libor Pivko.
Mladá Boleslav: Chábera – Schnabel, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer – Padělek, Král, Handlovský – Tomas, Benda, Čech – Barinka, Rod, Boháč – Kazjonov, Sýkora, Eiselt – Nouza. Trenéři: Jiří Šejba a Leo Gudas.
Dynamo Pardubice: Lašák – Šeda, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma – Cetkovský, Pucher, Ondřej – Tvrdík, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Bláha, Zohorna, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

Komentář

Pardubičtí i v dnešním utkání potvrdili, že mají silné závěry. Dokázali vyrovnat dvoubrankovou ztrátu a vydolovat alespoň bod.

První třetina branku nepřinesla

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně a jako první ohrozil soupeřovu bránu už ve třetí minutě pardubický Koma, jenž z levé strany šikovně nahodil puk před Cháberu, a ten na poslední chvíli zasáhl betonem.

Domácí zahrozili o tři minuty později, kdy při přesilovce pálil z pravého křídla novic v týmu Mladoboleslavských Aleš Padělek, ale zakrytého výhledu Lašáka nevyužil, neboť netrefil bránu.

Ve 12. minutě to zkoušel zkušeně domácí Eiselt, který se snažil překvapit Lašáka z těžkého úhlu, ale místo červeného světla signalizujícího gól zazněla jen branková konstrukce. Na opačné straně zahrozil o další dvě minuty později Havíř, jenž dostal přesnou přihrávku před bránu, ale Chábera své spoluhráče podržel vynikajícím zákrokem. Těsně před odchodem do kabin pak zahrozil domácí bek Brňák, jenž si sjel před bránu, ale tam ji v tísni netrefil.

Mladá Boleslav dvěma góly odskočila

Druhá třetina odstartovala pokračující početní výhodou domácích a na jejím konci se Šejbovi svěřenci radovali z gólu. Benda šťastně poslal puk k Barinkovi, který právě vyjížděl zpoza brány, a ten zakončil za Lašáka – 1:0.

Bruslařský klub po vstřelené brance ožil a vedení mohl navýšit ve 25. minutě Kočí, který se vracel z trestné a dostal se do úniku na Lašáka, ale gólman Moelleru si dokázal s jeho střelou poradit.

Aktivitu domácích poté přibrzdilo vyloučení Holuba, díky čemuž se do dobré pozice v následné přesilovce dostal Cetkovský, ale Chábera dokázal pokrýt prostor u své levé tyčky. Chvíli po vypršení Holubova trestu pak Středočeši udeřili podruhé. Handlovský přebral za bránou kotouč, vybruslil před Lašáka a přesněji snad ani zakončit nemohl – 2:0.

Iniciativu v dalším průběhu druhé třetiny však trochu nečekaně přebrali Pardubičtí. Při zmatku před boleslavskou brankou ve 33. minutě dokonce nastřelil Kolář horní tyčku. O dvě minuty později se zase na pravém kruhu obtočil kolem bránícího hráče Divíšek, ale Chábera stihl sklapnout betony včas. V závěru třetiny se už i přes mírnou převahu Pardubických skóre nezměnilo.

Libor Pivko a Jakub Nakládal vyrovnali na 2:2

Do poslední třetiny vstoupili domácí s dvoubrankovým náskokem, jenže ve 45. minutě Tomas v dobré příležitosti z pravého kruhu minul, a jak už to bývá, o chvíli později přišel trest. Rychlou akci Pardubic zakončil zblízka Libor Pivko – 2:1.

Vynikající příležitost k vyrovnání měl chvíli po trefě Pivka Koukal, který byl osamocen na pravém kruhu, ale přestřelil. Nevyužitá šance však Moeller dlouho mrzet nemusela.

V 51. minutě při přesilovce napřáhl na modré Nakládal, Cháberovi propadl puk mezi betony až za brankovou čáru, rozhodčí Hodek se sice jel poradit s kolegou u videa, ale na vyrovnávací pardubické trefě to nic nezměnilo – 2:2.

V polovině třetí dvacetimitovky se tedy začínalo znovu od vyrovnaného stavu. Minuty těsně po srovnání patřily Moelleru, postupem času ale domácí vyrovnali hru a v úplném závěru si dokonce zahráli přesilovku díky Havířově vyhození puku mimo ledovou plochu, ale paradoxně mohli o jistý bod přijít vteřinu před vypršením základní hrací doby. Posmyk na modré ztratil puk, na Cháberu se řítil osamocený Pivko, ale boleslavský gólman v klíčové situaci zachoval chladnou hlavu a pardubického forvarda vychytal.

Prodloužení ale nakonec skončilo už po 24 vteřinách. V mezikruží napřáhl Posmyk a rozhodl o bonusovém bodu pro Boleslav.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (BK Mladá Boleslav): „První třetina, to bylo takové oťukávání z obou stran. Druhá třetina nám vyšla podle našich představ, ale ve třetí části nás donutili Pardubičtí chybovat, takže jsme výsledek neudrželi. Za dva body jsme moc rádi. V závěrečném součtu se budou počítat všechny. Na Aleši Padělkovi byla vidět dlouhá nerozehranost, ale my věříme, že nám oživí útok a přinese i branky.“

Václav Sýkora (HC Moeller Pardubice): „Vezeme bod. Abychom vezli všechny tři, museli bychom odehrát naplno všechny třetiny a ne jenom 40 minut. V první třetině jsme přestáli úvodní tlak domácích, na který jsme se připravovali, jinak moc šancí na obou stranách nebylo. Druhá třetina nám nevyšla, tam jsme nechali domácí poodskočit. Až ta třetí byla v naší režii a je škoda neproměněné šance v úplném závěru.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

THC 4, 19. 8. 2008
MBL - PCE
5:2
9. kolo, 28. 9. 2008
PCE - MBL
5:0
22. kolo, 14. 11. 2008
MBL - PCE
3:2p
35. kolo, 28. 12. 2008
PCE - MBL
5:3
48. kolo, 11. 2. 2009
MBL - PCE
1:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 61 0 26 3
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 1 0 0 2
Jan Snopek 0 1 1 0
Martin Štrbák 0 0 1 0
David Havíř 0 0 0 2
Jaroslav Koma 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 -1 0
Michal Šeda 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Libor Pivko 1 0 1 2
Tomáš Divíšek 0 1 1 0
Jan Kolář 0 1 0 0
Michal Tvrdík 0 0 1 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 2
Tomáš Bláha 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 -1 2
Zdeněk Ondřej 0 0 -1 0
Peter Pucher 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube