19.03.2024
Redakce

„Vůbec jsme nebyli na zápas dobře naladění,“ hodnotí prohraný druhý zápas série s Hradcem Králové útočník Vít Macek

Pardubičtí dorostenci sice dokázali v prvním utkání přetlačit Hradec Králové v prodloužení 4:3, ale ve druhém se jim už tak nedařilo. Dynamo rivalovi vstřelilo jen jeden gól a na jeho tři už odpověď už nenašlo. Za druhým utkáním série se ohlédl Vít Macek, střelec jediného pardubického gólu.

Úvodní dvacetiminutovka nebyla ideální ani pro jednu stranu, až v jejím úplném závěru se vedení ujalo domácí mužstvo. „Nastoupili jsme do zápasu, vedli jsme 1:0, ale ve skutečnosti jsme v té první třetině moc střel neměli,“ říká sedmnáctiletý útočník, „potom to s námi šlo z kopce.“

Jediná gólová akce Pardubic začala ve středním pásmu, kde hráči bojovali o puk u mantinelu. „Křéča (Filip Křečan) to tam rychle otočil, což bylo super a poslal to na Drábise (Dominik Drábek), který to jenom posunul na mě, já jsem pak jen zamířil pod lapačku, “ popisuje svůj gól Macek.

Ve druhé třetině pak Hradečtí vývoj utkání otočili dvěma přesnými střelami v přesilových hrách. „Vůbec jsme nebyli dobře naladění, neměli jsme šťávu do zápasu a myslím, že to nás popravilo,“ vysvětluje talentovaný hráč, který má za sebou i několik startů v národním týmu. Na závěr utkání ještě domácí při risku hry bez brankáře inkasovali do prázdné brány a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Třetí souboj série čeká dorost v pátek 22. března, čtvrtý je pak na programu v sobotu. „Je potřeba se na příští zápas připravit pořádně, přeci jenom potřebujeme nějaké síly, když postoupíme do dalších zápasů,“ nabádá Macek do budoucna, „odehrát co nejmíň zápasů pro nás v téhle sérii bude nejlepší. Takže musíme něco změnit, podíváme se na chyby, co jsme dnes udělali a musíme pak taky nastoupit do těch zápasů lépe nastavení.“