20.03.2024
Redakce

Věřím, že pořád máme šanci na obrat, říká Ondřej Chabada po čtvrtfinálových porážkách juniorů v Třinci

Pardubičtí hokejisté po vyřazení Vítkovic v předkole prohráli oba zápasy čtvrtfinálové série DHL extraligy juniorů v Třinci a v pátek budou doma odvracet svůj konec v letošním play off. Jak hodnotí dvacetiletý obránce Ondřej Chabada prohry 6:8 a 3:9 nebo svůj přechod z B-týmu mezi spoluhráče z nejstarší mládežnické kategorie bojující v nejdůležitějším období soutěže?

Dynamo juniorské čtvrtfinále nezahájilo špatně, v pondělí vedlo po úvodní periodě o tři góly. Skóre otevřel přesilovkovou trefou ve čtvrté minutě právě Chabada. Do prvního zápasu jsme vstoupili slušně a dostali se do vedení. Ale od druhé třetiny jsme přestali hrát a nechali soupeře srovnat. Pak už to byla přestřelka,“ ohlíží se zpětně za utkáním.

Klíčová byla zmíněná prostřední dvacetiminutovka, během níž svěřenci hlavního trenéra Jakuba Vence inkasovali šestkrát. Celkem dostali hosté v zahajovacím klání ve Werk Areně osm branek, takže ani šest vstřelených na výhru nestačilo.

„Dokážeme proměňovat přesilovky, i při hře pět na pět jsme v útočném pásmu silní na kotouči a vytváříme si dost šancí. V tomto ohledu takový problém nevidím,“ zamýšlí se defenzivní hráč. Zároveň však dodává: „Ale přece jenom dát šest gólů a přesto prohrát není úplně dobré.“

Úterní druhý duel, v němž byl rozdíl ve skóre výraznější, se Chabadovi hodnotí hůře: „Soupeř byl silnější na puku i v soubojích. Dělali jsme hloupé chyby, po kterých jsme dostali tolik branek.“ Ačkoliv si jsou Východočeši vědomi síly a kvality favorizovaného vítěze nadstavby, podle mladého obránce s ním lze hrát vyrovnanou partii.

„Nemyslím si, že by celkově byl Třinec o tolik lepší, spíše se do problémů dostáváme sami nedůsledností v obraně,“ vysvětluje. „Je potřeba, abychom všichni makali směrem dozadu a bojovali jako tým. Jedině tak můžeme být úspěšní,“ popisuje možnou cestu k vítězství.

„Musíme být zkrátka důslední a silnější v každém souboji. Je to play off a pouze takto se vyhrávají zápasy. Bude to náročné, ale věřím, že pořád máme šanci na obrat,“ tvrdí odhodlaně jeden z nejzkušenějších členů mužstva před klíčovým pátečním střetnutím.

Ondřej Chabada většinu sezony strávil v pardubickém B-týmu, v jehož dresu v této sezoně odehrál 36 zápasů. „Tenhle přechod níže je vždycky těžký. Ale kluky znám už dlouho a jsem dost starý na to, abych si s takovou situací dokázal poradit,“ hovoří o přesunu do juniorského týmu z rezervy Dynama po nezdaru v předkole Chance ligy.

„Mezi dospělými je to trochu jiné, všichni už jsou silnější a mnohem zkušenější. Hraje se tam více takticky a systematicky. Tady je hra naopak ještě trochu ‚rozlítaná‘,“ srovnává obě soutěže Chabada. A jak hodnotí své účinkování v probíhajícím ročníku? „Měl jsem letos nějaké zdravotní problémy, takže sezona neprobíhala zcela podle mých představ. Ale nechci se na nic vymlouvat. Snažil jsem se podávat co nejlepší výkony a nemůžu říct, že by to ode mě bylo úplně špatné.“