15.04.2024
Redakce

PREVIEW: Finále s Třincem startuje!

Dvanáct let čekání na finále je u konce! Už v úterý 16. dubna se od 18:00 rozehraje první zápas finálové série mezi pardubickým Dynamem a Třincem, který zvládl dramatickou sedmizápasovou bitvu se Spartou. Prvnímu i druhému domácímu zápasu bude předcházet Fanfest. Stadion bude pro fanoušky otevřen hodinu a půl před startem utkání. Oba zápasy jsou vyprodané, pokud se na vás nedostalo v předprodeji vstupenek, utkání můžete sledovat na Pernštýnském náměstí, kde bude připravena velkoplošná projekce.

Dynamo si účast ve finále zajistilo postupem přes Hradec Králové a Litvínov. Dohromady ztratilo v play off pouze jeden zápas a na svého finálového soupeře si muselo počkat více než týden. „Obě ty série byly strašně těžké. Museli jsme se prokousat, ty týmy nás prověřily. Ve finále nejsme jen tak,“ věří Lukáš Radil.

Třinec se prodral do svého šestého finále v řade přes Spartu. Pražský tým v semifinálové sérii vedl už 3:0 na zápasy, Třinci se však povedl historický obrat, který završil ve druhém nejdelším utkání extraligové historie. V čase 121:46 rozhodl o postupu Ocelářů útočník Miloš Roman.

„Až přijdeme před prvním finálovým zápasem do kabiny nebo až se vyhodí první buly, tak si uvědomíme, že jsme jen čtyři výhry od toho, co chceme,“ říká k finálové sérii zkušený obránce Jan Kolář.

Finálová série odstartuje už v úterý 16. dubna od 18:00 v pardubické enteria areně. Druhý zápas je naplánovaný ve stejném čase o den později. Do Třince se série přesune v sobotu 20. dubna a v neděli 21. dubna.


Finále extraligy budeme promítat na Pernštýnském náměstí

Finálovou sérii play off Tipsport extraligy bude klub ve spolupráci se Statutárním městem Pardubice promítat na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Projekce se prozatím týká prvního a druhého domácího utkání. Klub nyní usilovně pracuje na tom, aby vyjednal promítání také dalších zápasů. Přijďte tým podpořit i mimo stadion!

Všechny fanoušky, kteří se nedostanou na stadion, tímto zveme na Pernštýnské náměstí, kde už v úterý 16. dubna proběhne první promítání! Zároveň bychom chtěli poděkovat Statutárnímu městu Pardubice a Městskému obvodu Pardubice 1, že nám umožnili projekci uskutečnit. Více informací ZDE.

Fanfest před finálovými zápasy

Oběma zápasům bude předcházet Fanfest před hlavním vchodem do enteria areny, který začne vždy tři hodiny před úvodním buly, tedy v 15:00.

Těšit se můžete na autogramiádu bývalých úspěšných hráčů Dynama i národního týmu. Během dvou dnů se v podepisování prostřídají Dušan Salfický, Tomáš Rolinek, Jan Levinský, František Musil, Petr Čáslava a Jan Snopek. Autogramiáda začne v úterý i ve středu v 16:00. Více informací a program obou Fanfestů ZDE.




Pozor na překupníky vstupenek

Klub žádá fanoušky, aby vstupenky na zápasy nakupovali pouze oficiální cestou a vyhnuli se tak případným problémům s překupníky. Činnost překupníků vstupenek je nelegální. Klub v posledních dnech zaznamenal falešný prodej vstupenek, a to dokonce na sedadla, která v daných sektorech vůbec nejsou! Upozorňujeme, že bez platné vstupenky nebude do enteria areny vpuštěn žádný návštěvník.

Pokud jste na finálový zápas pořídili vstupenky od překupníků, můžete si nechat ověřit jejich pravost, a to zasláním na e-mail info@hcdynamo.cz. Klub ovšem nemůže zaručit, že překupník neprodal jednu vstupenku více zájemcům.

Informace pro fanoušky

Před startem play off došlo ke změně návštěvního řádu enteria areny!

Přijďte na zápasy vyřazovacích bojů s dostatečným časovým předstihem, u vstupů do areny mohou probíhat namátkové kontroly a odbavení u turniketů může trvat déle než bylo zvykem v základní části. Platí zákaz vnášení vlastního občerstvení do enteria areny, respektujte prosím toto nařízení a vyhněte se tak zbytečným prodlevám při odbavení. Děkujeme, že respektujete návštěvní řád enteria areny.

První dva semifinálové duely bude sledovat zaplněná enteria arena. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek. Brány enteria areny otevírají hodinu a půl před úvodním buly. VIP protory budou otevřeny v 17:00.