04.04.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo bude bojovat o čtvrtý bod a postup do finále

Pardubičtí hokejisté budou v pátek 5. dubna od 19 hodin bojovat na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově o postup do finále Play off Tipsport extraligy! Dynamo vede v semifinálové sérii 3:0 na zápasy, k postupu do boje o titul tak chybí jediná výhra.

Dynamo navázalo na dvě domácí výhry a zvítězilo také ve třetím semifinálovém utkání na ledě Litvínova. Svěřenci Marka Zadiny skvěle vstoupili do zápasu a po první třetině vedli o dva góly. V první dvacetiminutovce Dynamo přestřílelo Vervu v poměru 17:1!

„Vedli jsme 1:0 a pak 2:0, dali jsme konečně gól z přesilovky. To nám pomohlo a v posledních zápasech nám právě odskočení na rozdíl dvou branek chybělo. Je dobře, že nám to konečně vyšlo,“ říkal po utkání kapitán Lukáš Sedlák.

Ve druhé části Pardubice náskok kontrolovaly, ve třetí třetině zvyšoval na 3:0 Lukáš Radil. Litvínov o 43 vteřin později snížil a dále se hnal do útoku. Odměnou byla kontaktní branka tři minuty před koncem. Dynamo už si těsný náskok pohlídalo a zvítězilo 3:2.


„Byla škoda, že jsme to ve třetí třetině zdramatizovali, mohli jsme to odehrát klidněji. Ale buďme rádi, že jsme třetí bod urvali,“ říká střelec rozhodujícího gólu Lukáš Radil.

V pátek 5. dubna se v Litvínově odehraje čtvrtý zápas série. Dynamo vede 3:0 na zápasy a v případě výhry může slavit postup do finále.

„Nezbývá jim nic jiného než to zkusit od začátku. Chtělo by to zase odskočit a zlomit je na začátku, bude to samá černá práce. Pojďme to dotáhnout,“ burcuje Lukáš Radil před pátečním zápasem.

Čtvrtý zápas série startuje v 19:00, živě jej odvysílá ČT sport.