11.04.2024
Redakce

Organizaci Dynama po konci sezóny opustí Tomáš Rolinek

Závěrem letošní sezóny skončí angažmá Tomáše Rolinka v pardubickém hokejovém klubu. Čtyřiačtyřicetiletý legendární útočník působil poslední dva roky v pozici sportovního manažera Dynama B. V organizaci končí na vlastní žádost. „Věřím, že až tohle volno skončí, vrátím se znovu do Dynama, ať už v jakékoli pozici," říká poslední kapitán českých mistrů světa.

Tomáš Rolinek završí své působení v organizaci Dynama na konci aktuální sezóny, tedy 30. dubna. Momentálně se ještě podílí na přípravách B týmu na následující ročník Chance ligy.

„Už v závěru aktivní hráčské kariéry jsem měl v hlavě, že až to skončí, dám si pauzu, odpočinu si, splním si svoje cíle, mimohokejové sny a věnuji více času rodině. Nicméně hned po konci kariéry jsem dostal nabídku podílet se na sportovním vedení A týmu, což jsem se rozhodl přijmout. Když i takto spolupráce došla do zdárného konce, přišla nabídka dělat sportovního manažera B týmu, kterou jsem také přijmul," komentuje Rolinek své pracovní vytížení.

„Poslední 4 roky byly z pracovního pohledu náročné, ale díky nim mám mnoho nových zkušeností. A tým se posunul zpět mezi extraligovou špičku a podařilo se vybudovat rezervní tým, který se za dva roky po všech stránkách výrazně posunul. Byly to dvě sezóny, během niž jsem musel věnovat velké úsilí tomu, aby se všechny cíle splnily. Jsem rád, že odcházím s čistým stolem, ale v tuto chvíli bych si rád odpočinul," popisuje důvod svého konce v organizaci Dynama Tomáš Rolinek.

Tomáš Rolinek získal s Pardubicemi mistrovský titul v roce 2005. Kromě dobrých sezón však byl součástí týmu také v době, kdy hrálo Dynamo o záchranu. O setrvání pardubického týmu v extralize se zasloužil hlavně při barážích v sezónách 2016/2017, 2018/2019 a také v ročníku 2019/2020, kdy pojišťujícím gólem do prázdné brány v posledním kole základní části pomohl Dynamu vyhnout se přímému sestupu.

Velké úspěchy zaznamenal Rolinek na mezinárodní scéně. Ze světových šampionátů má zlatou, stříbrnou i bronzovou medaili. Byl také kapitánem týmu, který zatím jako poslední získal pro Českou republiku trofej pro mistry světa.

“Tomáš si chce dát pauzu od hokeje, ale věříme, že se naše cesty časem znovu spojí. Je to hrdina, který pomohl, když bylo nejhůř. A taky pracant, který rozhýbal projekt B-týmu,” pochvaluje si úspěšnou spolupráci s legendárním forvardem majitel Petr Dědek.

„Jsem ohromně šťastný za to, kam se za poslední čtyři roky Dynamo posunulo. Na konci mé hráčské kariéry jsme si procházeli těžkým obdobím, ale věřím, že to je pryč," dodal Tomáš Rolinek.

Rolas, děkujeme za vše a věříme, že se naše cesty znovu protnou!