09.04.2024
Redakce

Musíme si výkon udržet celý zápas, říká Vít Macek po druhém finále

Pardubičtí dorostenci vstoupili dvěma domácími zápasy do finálové série Extraligy dorostu. Dynamo v obou zápasech prohrávalo. V neděli dokázalo skóre ve třetí třetině otočit, v pondělí naopak těsně zvítězila Mladá Boleslav. „Musíme si výkon udržet celý zápas, a ne to dohánět až ve třetí třetině,“ má jasno útočník Vít Macek.

Poprvé od roku 2011 bojují pardubičtí dorostenci o titul republikového šampióna, medaili získali naposledy v roce 2010. Po vyřazení Mountfieldu HK ve čtvrtfinále a Třince v semifinále play off momentálně čelí ve finále Mladé Boleslavi.

Dva finálové zápasy přinesly dvě vyrovnané bitvy. V neděli zvítězilo Dynamo 2:1, v pondělí zase Mladá Boleslav 3:2.

„V neděli jsme měli štěstí, nehráli jsme první dvě třetiny, ale až v té poslední jsme to otočili, to nám přálo štěstí. Teď to štěstí stálo při nich, zase jsme nehráli první dvě třetiny, ale až tu třetí, a to už jsme prostě nedotáhli,“ říkal po druhém zápase finálové série útočník Vít Macek.

V sezoně se Pardubice s finálovým soupeřem utkaly dvakrát, oba týmy si připsaly jednu výhru. V tabulce nadstavbové skupiny skončilo třetí Dynamo před čtvrtou Mladou Boleslaví pouze o jeden bod.

„Je to vyrovnaný hokej, nahoru dolů. Nedá se úplně říct, že by jeden z týmů byl favoritem série. Musíme se z toho poučit, dát hlavy nahoru a chceme to příště doma ukončit,“ říká sedmnáctiletý forvard, který v sezoně oblékl také dres extraligového A týmu.

Dynamo v obou zápasech využilo přesilovku, v tom pondělním dokonce dvě a právě Vít Macek se v početní výhodě trefil.

„Trénujeme to. Vždycky se s klukama snažíme najít nějakou variantu. Je to podle soupeře, vždycky to měníme. Někdy to tam padne a někdy ne.“

Ve čtvrtek se finálová série hraná na čtyři vítězná utkání přesune do Mladé Boleslavi.

„Musíme tam jet s lepším vstupem do utkání. Musíme si prostě ten výkon udržet celý zápas a ne to dohánět až ve třetí třetině, kdy nám teče do bot,“ vybízí Vít Macek.