16.03.2018
Jan Hrabal

Rostislav Marosz pokračuje v Dynamu!

PARDUBICE — Čtvrtfinálová série s Oceláři jede naplno, to ovšem neznamená, že vedení klubu nepokračuje v uvážlivé výstavbě kádru pro příští sezony. Nový kontrakt s Dynamem uzavřel útočník Rostislav Marosz, který na východ Čech přišel právě z týmu současného protivníka Pardubic. „Jsem rád, že mohu našim fanouškům oznámit, že jsme se s Rostislavem Maroszem dohodli na jeho pokračování u nás v Dynamu, podepsali jsme víceletý kontrakt,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

„Jednání nebyla složitá, obě strany měly zájem na pokračování vzájemné spolupráce. Bylo jen otázkou najít shodu v oblasti financí, i zde byl výsledek poměrně rychlý. Rosťa projevil enormní zájem hrát v Pardubicích, od toho se všechna další jednání odvíjela. Byla korektní a rychlá, dohoda byla svižně na světě,“ pokračoval.

Rostislav Marosz odehrál po svém příchodu do Dynama za Pardubice 40 utkání, v nich vstřelil 12 branek, z nich osm v přesilovkách, a přidal 15 nahrávek. „Pro mě je důležité, že máme i pro další sezony centra, kterého všichni chceme, jenž nám pomohl již letos a bude tomu tak pokračovat i v příštích sezonách. Víme, co v Rosťovi je, jak nám může pomoci a já jsem rád, že jsme se domluvili na jeho pokračování v naší organizaci,“ nechal se slyšet šéf klubu.

„Pardubice stále patří k prestižním hokejovým adresátem a hráči to tak vnímají. Jsme hokejové město a tito kluci k tomu tak přistupují. Nejen Rosťa tady dostal prostor v době, kdy se jim v bývalém působišti ne úplně dařilo a váží si toho. Podařilo se mu třeba i restartovat svou kariéru, to je důležitý faktor,“ poznamenal Dušan Salfický.

„Atmosféra v klubu se výrazně proměnila k lepšímu, jsme na vzestupu a když se něco buduje, tak jsou hráči, kteří rádi přispějí, aby se to dařilo. Rosťa a další mají významnou roli v týmu a pomáhají celé organizaci, to tak vnímají. I oni chtějí dotáhnout Dynamo na vyšší příčky, berou to také jako svůj úkol,“ doplnil generální manažer Dynama.

Rostislav Marosz je dle svých slov v Pardubicích zcela spokojený. „Detaily smlouvy řešili agent s panem Salfickým. Jsem rád, že jsme se domluvili a že tu mohu pokračovat. Chtěl jsem zde zůstat, dopadlo to tak, podepsali jsme a jsem šťastný, že se to podařilo. Už když jsem přišel, tak jsem chtěl ukázat, že lední hokej hrát umím. Doufal jsem, že bych tu mohl vydržet, to se povedlo a jsem za to velmi rád,“ řekl po podpisu smlouvy sedmadvacetiletý centr.

Rostislav Marosz

  • Post: útočník
  • Datum narození: 23. února 1991
  • Výška: 180 cm
  • Hmotnost: 80 kg
  • Držení hole: pravé