17.11.2017
Jan Hrabal

Rostislav Marosz: Po čtvrté trefě jsme to v klidu dohráli

PARDUBICE — Na dvoubodovou výhru v Brně dokázali pardubičtí hokejisté navázat vítězstvím 5:1 nad Libercem. Východočechům pomohly také dvě trefy v přesilových hrách. Přes osm tisíc fanoušků si v Tipsport areně užilo nádhernou hokejovou podívanou, zaplněné tribuny se ke konci vlnily a aplaudovaly vestoje.

„Bylo hodně důležité, že jsme hned v úvodu ubránili oslabení tři na pět, tam kluci odvedli super práci. Ondřej Kacetl vychytal několik jasných šancí soupeře, pak jsme se prosadili my, přidali jsme i druhý, to nás ohromně zvedlo. To bylo velmi důležité!“ řekl po utkání dvoubodový Rostislav Marosz.

„Všichni víme, jak tabulka vypadá. Potřebujeme udělat šňůru, ať se zalepíme ve středu, kde chceme být. Musíme pokračovat v tvrdé práci a pak přijdou i výsledky,“ pokračoval šikovný centr. Dynamo je v nadupaném hodnocení jedenácté s náskokem dvou bodů na poslední pozici a se stejnou ztrátou na sedmou příčku.

Do Tipsport areny přišla druhá nejvyšší návštěva letošní sezony. „Fanoušci byli výborní. My si to vždy ale zkomplikujeme, dostali jsme gól na 3:1, pak jsme se nechali vyloučit… Naštěstí jsme udeřili počtvrté, pak jsme se už nikam nehnali a zápas jsme v klidu dohráli,“ poznamenal.

Rostislav Marosz byl u obou přesilovkových tref Dynama. První branku vstřelil z voleje z mezikruží, na druhou skvostně přihrával Petru Sýkorovi. „Marek Trončinský zatáhl kotouč dolů, Tomáš Rolinek jej z první přiklepl mně, já byl sám, viděl jsem, že brankář bude čekat střelu, viděl jsem Petra Sýkoru, hodil jsem mu puk a spadlo to tam,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.