02.11.2017
Jan Hrabal

Ondřej Kacetl má novou masku. Zdobí ji motivy Dynama

PARDUBICE — S novou maskou vyjel v neděli na led pardubické Tipsport areny brankář Ondřej Kacetl. Jeho nová helma je již čistě v pardubických barvách. „Masku jsem měl objednanou od května, bohužel ale nebyla má velikost, čekali jsme na ten správný typ, proto se to takhle protáhlo. Dřív jsem chytal v masce velikosti S, teď mám masku velikosti M,“ pověděl pardubický gólman.

„Chtěl bych poděkovat Romanu Vítkovi ze společnosti Foxart, spolupráce s ním byla svižná a zcela bezproblémová. Návrh nákresu mi dodal doslova bleskově, přesně se trefil do mých představ. Chtěl jsem helmu matnou a musím říci, že finální realizace je snad ještě hezčí, než jsem si ji představoval. Vypadá nádherně, moc se mi líbí,“ pokračoval Ondřej Kacetl.

Chtěl mít jednoduchou masku, a to na základu Careyho Prica z minulé sezony, detaily si už vyladil. „Na masce nechybí na obou stranách znak Dynama Pardubice, vpředu je mé číslo, dále jsou na ní trochu schované detaily jako ‚OK90‘ a když se na masku podíváme, tak jednotlivé grafické jsou roztřepené. Nechtěl jsem lesklou masku, takhle matná se povedla. Vzadu mám svou přezdívku, tlapku svého pejska Marleyho a svou rodinu včetně přítelkyně ve čtyřlístku pro štěstí,“ popsal svou novou ozdobu.

„Už od května jsem přemýšlel, jak bude vypadat nová maska. Věděl jsem, že Roman vytvářel designy mým kolegům a moc se mi jeho práce líbí, proto jsme se zkontaktovali. Od začátku jsem věděl, že bude matná, jen jsme postupně ladili detaily,“ nechal se slyšet Ondřej Kacetl.

„Roman odvedl více než stoprocentní práci, pohrál si s detaily, vše je perfektní. Design masky je jednoduchý, chtěl jsem, aby byla jasně zřetelná z dálky, zároveň má pro mě důležité detaily. Fakt se povedla!“ řekl.

Ondřej Kacetl měl původně objednanou masku velikosti S, nakonec si vzal M, která mu také sedí. „Přišla mi předminulý týden v pátek, Roman na ní dělal celý týden a v neděli ráno před utkáním s Vítkovicemi jsem ji už měl k dispozici. Moje maska musela stát hodně úsilí, matný lak potřeboval určité zatvrzení a speciální péči, vše se perfektně povedlo!“ spokojeně konstatoval pardubický brankář.

V nové masce dosud absolvoval čtyři tréninky. „Jednou jsem dostal pukem na bradu a maska nejeví žádné známky ani minimálního opotřebení. Nahoru jsem zatím ještě nikam nedostal, uvidíme dál. Sám jsem zvědavý,“ usmál se.

„Chtěl bych poděkovat Mountfieldu HK, že mi umožnil chytat v loňské masce i v letošní sezoně. Už jsem ji vrátil do Hradce Králové a asi ji využije některý z tamních mládežnických brankářů,“ uzavřel Ondřej Kacetl.

Fotogalerie