26.1.2008
Jiří Lalov

Dorost dotahoval a vybojoval proti Mladé Boleslavi bod

PARDUBICE — Napínavý zápas zhlédli diváci v ČEZ Areně mezi extraligovými dorostenci Pardubic a Mladé Boleslavi. Po většinu zápasu byli hosté blíže celkovému vítězství, Východočeši ale vždy dokázali ztrátu srovnat díky Tomáši Kubelkovi, jenž se trefil dvakrát, Vojtěchu Zaoralovi a Janu Zdráhalovi. V prodloužení měli domácí výhodu přesilové hry, tu nevyužili. Samostatné nájezdy po 65 minutách hry dopadly lépe pro Středočechy, kteří si zpod Kunětické hory odvezli dva body.

Extraliga dorostu, 40. kolo, sobota 26.1.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

4:5sn
1:2, 1:1, 2:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 10:30 Zavoral, 38:14 Zdráhal (Šafář), 42:03 Kubelka (Zdráhal, Světlík), 58:44 Kubelka – 3:17 Anděl, 9:01 Lenc (Babický), 39:11 Belay (Hyka), 45:34 Jiránek (Koudela), rozhodující samostatný nájezd Jiránek. Rozhodčí: Třasák – Holeček, Plch. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 49:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Dynamo Pardubice: Horáček – Zdráhal, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Chmelař, Zavoral, Šafář, Březina, Světlík, Kubelka, Jetmar, Chlupáč, Hemský, Kapec, Půhoný.
Mladá Boleslav: Will – Mozík, Švaříček, Vrba, Warneke, Krňanský, Anděl, Moucha, Arazim – Janovský, Škorík, Babický, Belay, Kadaně, Jiránek, Koudela, Protivný, Hájek, Hyka, Lenc.

Komentář

Mladoboleslavští vlétli do utkání aktivně a už po třech minutách se dostali do vedení gólem, který si připsal po individuální akci Václav Anděl – 0:1.

V 6. minutě dostaly Pardubice nabídku přesilové hry, která se jim nepovedla využít. Další gól padl opět z hokejek hostů. V úvodu 10. minuty dopravil puk za záda Martina Horáčka Radan Lenc po souhře s Tonim Babickým – 0:2.

Na tento gól domácí odpověděli o minutu později po akci Vojtěcha Zavorala – 1:2. Následně byl na trestnou poslán opět Filip Švaříček, ale domácí svou druhou početní výhodu nevyužili.

V polovině druhé části měli domácí skoro dvouminutovou výhodu pět na tři, kterou hosté ubránili. Pardubicím se povedlo vyrovnat až ve 39. minutě zásluhou povedené souhry Jana Šafáře a střelce Jan Zdráhala – 2:2.

O necelou minutu ale Boleslav opět vedla. Postaral se o to Martin Belay za přispění Tomáše Hyky – 2:3.

O další vyrovnání skóre se postaral v úvodu třetí třetiny Tomáš Kubelka po souhře s Janem Zdráhalem a Jiřím Světlíkem – 3:3.

Hostům se opět povedlo dostat do vedení. David Koudela přihrával Tomáši Jiránkovi a ten bez váhání poslal puk mezi tyče – 3:4.

Pardubice se ale nevzdávaly, minutu před závěrečnou sirénou se podruhé v utkání prosadil Tomáš Kubelka čímž zařídil domácím bod a poslal utkání do prodloužení.

V úvodu prodloužení hráli domácí přesilovku, ve které měli pár dobrých možností skórovat, ale ani jedna se jim nepovedla dotáhnout do konce a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich excelovali hlavně gólmani obou týmů. Jako jedinému se podařilo vstřelit gól Tomáši Jiránkovi – 4:5. Připsal si tak vítězný gól a získal druhý bod na stranu Mladé Boleslavi.