6.1.2008
Jiří Lalov

Dorostenci až po tuhém boji podlehli favoritovi

PARDUBICE — Extraligoví dorostenci HC Pardubice prohráli v dnešním poledním utkání 33. kola své soutěže pražské Spartě 1:2. Pražané se v průběhu utkání dostali do dvoubrankového vedení, Východočeši zásluhou Denise Kindla v prostředním dějství snížili, ale aspoň na bod přes nezměrnou snahu nedosáhli.

Extraliga dorostu, 33. kolo, neděle 6.1.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

1:2
0:0, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 36:52 Kindl (Kubelka, Zdráhal) – 25:37 Hrabák (Hanták), 34:39 Chára (Tůma, Grin). Rozhodčí: Vampola – Křivský, Křivohlavý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Hradecký, Procházka, Knotek, Jetmar, Kapec, Nosek.
Sparta Praha: Kocián – Grin, Koranda, Veselý, Drvota, Švidra, Koževnikov, Dvořák, Vítek – Hanták, Kniazev, Žovinec, Krpata, Tůma, Chára, Hrabák, Rubeš, Eis, Dvořáček, Kejdana, Hybner.

Komentář

První velkou šanci zaznamenali domácí ve 4. minutě, když nejdříve Petr Beneš nahazoval od modré a následně se snažil dopravit odražený puk za gólmanovi záda Ladislav Havlík. O chvíli později se hnala dvojice Denis Kindl a Jiří Světlík proti jednomu obránci. První jmenovaný volil střelu, ale tu dobře postavený Ondřej Kocián vychytal. Sparta se dostala ke slovu až v polovině úvodní třetiny, když se Tomáš Rubeš ocitl sám před Vojtěchem Štrofem. Pardubický brankář se blýskl dobrým zákrokem.

Ve 14. minutě se vydali na zteč Stanislav Eis a David Dvořáček, který byl faulován Ladislavem Havlíkem. Hosté svou první přesilovku nedokázali využít i přestože měli pár slibných možností. V závěru první části ještě nahazoval od modré Jakub Grin, jeho nahození nikdo netečoval ani nedorážel a tak se odcházelo do šaten za nerozhodného stavu.

Sparta si v úvodu druhé části zahrála další přesilovou hru. Hosté se dlouho drželi v pásmu, ale pozorný Štrof všechny pokusy zneškodnil. Diváci se gólu dočkali v čase 25:23 když Filip Hanták našel volného Radka Hrabáka a ten už si s pukem věděl rady – 0:1.

Pardubice se snažily o vyrovnání, ale pokaždé narazily na dobře sehranou obranu Sparty. Ve 35. minutě dostala Sparta nabídku krátké přesilovky 5 na 3, kterou ukončil kapitán Jiří Chára za pomoci Davida Tůmy a Jakuba Grina – 0:2.

Zbytek oslabení už domácí ubránili. Naději na pardubické hokejky vrátil Denis Kindl, který z blízka propálil Kociána po výborné přihrávce Tomáše Kubelky a druhé asistenci Jana Zdráhala – 1:2.

Pardubická snaha o vyrovnání byla vidět i v závěrečné části. Jan Zdráhal střílel od modré. Jeho pokus byl tečován jen těsně nad horní tyčku branky. Ve 48. minutě se mohli hosté dostat opět na rozdíl dvou gólů, když se po hrubé chybě obrany řítil Dušan Žovinec osamocen na gólmana. Pardubický brankář skvěle zareagoval a v leže vypíchl puk do bezpečí. Sparta nechtěla nechat nic náhodě a ještě více začala hrát z obrany.

Domácí měli těžší a těžší udržet se na delší dobu v pásmu. V čase 58:33 si vzal trenér Pardubic oddechový čas a následně zkoušel hru bez gólmana. Domácí se v šesti dokázali usadit v útočném pásmu, ale všechny střely končily mimo bránu nebo v lapačce hostujícího brankáře. Po těžké bitvě nakonec vyšla vítězně Sparta. Pardubice klesly na 11. místo a Spartě připadá místo třetí.