2.12.2007
Jiří Lalov

Dorost přehrál Litvínov, porazil jej jasně 5:1

Extraligoví dorostenci HC Pardubice v dnešní dohrávce 26. kola své soutěže zvítězili nad Litvínovem 5:1 zejména díky perfektně sehrané druhé třetině. V rozmezí necelých sedmi minut nastříleli svému soupeři tři branky, poté v pohodě dovedli utkání do vítězného konce. O góly Východočechů se podělili Ladislav Havlík, Jiří Světlík, Jan Zdráhal, Denis Kindl a Tomáš Semrád.

Extraliga dorostu, 26. kolo, neděle 2.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Litvínov

5:1
1:0, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: 12:52 Havlík (Kindl), 27:00 Světlík (Kubelka), 30:51 Zdráhal (Kindl), 33:52 Kindl (Kubelka ), 43:42 Semrád (Havlík) – 25:31 Kousalík (Jurčík). Rozhodčí: Kubeš – Kmoníčková, Potůček. Vyloučení: 8:5, navíc Kapec 10 minut osobní trest – Lindner 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Havlík, Lenoch, Chaloupka, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Knotek, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Litvínov: Neumann (33:52 Mahdal) – Kousalík, Průcha, Bittner, Hora, Česal, Zilcher – Kalousek, Fejtl, Březa, Heindl, Smolík, Černý, Jurčík, Lindner, Chocholáč, Mackal, Raču.

Komentář

Úvodní třetina zápasu byla velmi vyrovnaná. Do první větší šance se dostal Denis Kindl. Místo střely volil přihrávku před branku, ale puk byl zbrzděn bránicím hráčem a před Tomášem Kubelkou ho stihl Marek Neumann zalehnout.

Ve 4. minutě byl vyloučen kapitán Lukáš Kapec. Litvínovští se do útočného pásma vůbec nedostali. Zahrozili o chvíli později, když Luboš Kalousek zavezl puk do útočné třetiny, Michael Lindner kotouč převzal a zpoza brány přihrál Michalu Březovi. Ten byl sám před Vojtěchem Štrofem, který skvěle zakročil. Následně s minutovým rozdílem byli vyloučeni Jan Šafář a Jiří Světlík. Dvojnásobnou početní výhodu se Litvínovu nepodařilo proměnit. Domácí obránci s přehledem vyvážely puk co nejdále od brány.

Domácí svou první přesilovku využili. V 11. minutě šel sedět na trestnou Marek Račuk za hákování. Pardubice se usadily v pásmu. Stále si přihrávaly, ale nikdo se neodhodlal ke střele. Nakonec vzal vše do svých rukou Ladislav Havlík, který svůj projektil od modré vyslal v čase 12:52 po přihrávce Denise Kindla – 1:0.

Zvýšit mohl na dvougólový rozdíl Lukáš Kapec. Dostal parádní zpětnou nahrávku, ale trefil pouze stojícího gólmana. V závěru třetiny mohl Litvínov srovnat střelou Tomáše Heindla z mezikruží. Vojtěch Štrof si vše pohlídal a puk v pohodě zkrotil.

Do druhé třetiny nastoupili hosté bez vyloučeného Petra Kousalíka. Oslabení ubránili a začali se tlačit do zakončení. Ujala se tečovaná střela právě Petra Kousalíka, kterému přihrával Ondřej Jurčík a v čase 25:31 bylo srovnáno – 1:1.

Pardubičtí hráči se gólem nenechali zaskočit a naopak přidali na aktivitě. Na jejich odpověď v podobě gólu se nemuselo dlouho čekat. V čase 27:00 se nejlépe zorientoval v závaru před brankou Jiří Světlík, asistence připsána Tomáši Kubelkovi – 2:1.

Ve 30. minutě nahození z půlky domácí gólman pouze vyrazil a k puku se dostal Marek Račuk. Jeho dorážka se příliš nepovedla. Heslem „nedáš, dostaneš“ se řídila dvojice Denis Kindl a Jan Zdráhal, který v čase 30:51 bez váhání propálil z kruhu Marka Neumanna – 3:1.

Domácí pokračovali v náporu a na světě byl další gól. Tentokrát z hole Denise Kindla, který dostal přesnou přihrávku od Tomáše Kubelky v čase 33:52 – 4:1.

Třetí gól během sedmi minut vedl ke střídání brankářů na straně Litvínova. Do branky se postavil čerstvý Michal Mahdal. Druhá část se dohrávala ve čtyřech hráčích na obou stranách. Na straně Pardubic byl poslán na trestnou lavici Marek Hemský za podražení. Na druhé straně vyfasoval pět minut plus osobní trest do konce utkání za napadení Michael Lindner a do zápasu už nezasáhl.

Začátek poslední třetiny nejdříve dlouho hráli domácí přesilovku pět na čtyři. Po vyloučení Tomáše Heindla následovala téměř dvouminutová přesilovka pět na tři, která nezůstala bez potrestání. V čase 43:42 naznačil střelu Tomáš Semrád, ale následně poslal puk na Jiřího Světlíka, ten se dlouho nerozpakoval a vymetl pavučinky v pravém horním rohu branky – 5:1.

O chvíli později si šel odpočinout na trestnou lavici Roman Tomín. Pardubice sehrály oslabení excelentně hlavně díky rychlému a důslednému napadání. V 50. minutě se nepodařilo ve zmatku před brankou hostů dotlačit puk za čáru. Někteří hráči sice zvedali ruce radostí, ale rozhodčí puk v brance neviděl a gól tedy nemohl být uznán. O minutu později ve vlastním oslabení zavezl Patrik Lenoch puk do útočného pásma, ale Vojtěch Zavoral nedokázal přesně zakončit.

Ke konci zápasu se Litvínov snažil alespoň o úpravu skóre. Blízko k tomu měl Marek Račuk, který dostal na útočnou modrou nahození od Antonína Fejtla. Skvěle chytající Štrof opět zazářil a za svá záda už žádný puk nepustil. Pardubičtí dorostenci si po nešťastné páteční prohře v Českých Budějovicích si v dnešním zápase napravili chuť v podobě tří bodů díky pěkné a hlavně účinné útočné hře.