27.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Osm gólů. Dorostenci rozstříleli Kometu Brno

Ze včerejší trochu smolné porážky se dorostenci HC Pardubice rychle oklepali. V dnešním 18. kole dorostenecké extraligy jasně porazili Kometu Brno 8:3 a oplatili ji porážku z úvodního měření sil v této sezoně. Dvě branky Východočechů vstřelil Tomáš Nosek a Vojtěch Zavoral, další úspěšné zásahy do branky Kometu přidali Lukáš Kapec, Roman Tomín, Marek Hemský a Jan Jetmar.

Extraliga dorostu, 18. kolo, sobota 27.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

8:3
2:0, 3:1, 3:2
Branky a nahrávky: 15:51 Kapec (Zavoral), 17:30 Nosek (Procházka), 31:40 Nosek (Procházka), 33:11 Zavoral (Šafář), 38:09 Tomín (Moučka, Kapec), 44:29 Hemský (Světlík), 45:16 Zavoral, 57:22 Jetmar (Hemský, Světlík) – 25:58 Touška (Maša), 41:20 Maša, 50:37 Březa (Hnilička). Rozhodčí: Hrubý – Holeček, Plch. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3, 8:3.
Dynamo Pardubice: Štiegler – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Procházka, Moučka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Kometa Brno: Barus (45:16 Jíra) – Nedvěd, Ježko, Hradil, Dufek, Horák, Pospíšil, Krejčiřík – Kala, Sedláček, Hlávka, Březa, Hnilička, Komínek, Tesař, Touška, Maša, Procházka, Heža.

Komentář

Začátek utkání přinesl mnoho nepřesných rozehrávek a zakázaných uvolnění. Týmy si začaly tvořit šance až kolem páté minuty. V první větší šanci se ocitl kapitán hostů Tomáš Komínek naprosto osamocený před Janem Štieglerem, ale ve velmi výhodné pozici nedokázal pozorného brankáře překonat. Na druhé straně se do přečíslení dostali Marek Hemský a Roman Tomín, který z kruhu netrefil bránu.

O chvíli později trefil Lukáš Kapec prudkým projektilem Filipa Baruse do masky a hra se musela přerušit. Ihned po buly se řítili hosté dva na jednoho, ale Oldřich Heža zvolil místo přihrávky střelu, která se mu moc nevyvedla. Skóre se měnilo až v čase 15:51, když po přihrávce Vojtěcha Zavorala trefil Lukáš Kapec pravý horní růžek branky – 1:0.

Hosté se snažili co nejrychleji odpovědět, ale o další gól se postarali opět pardubičtí hráči. V čase 17:30 Lukáš Procházka nahrál Tomáši Noskovi, kterému se povedlo dostat puk za Barusova záda – 2:0. Hokejisté Pardubic se v klidu vedení do konce první časti pohlídali a nedovolili Kometě skórovat.

Ve druhé třetině nechtěli nechat domácí hráči nic náhodě a ihned se tlačili co nejvíc do útoku. Nikdo z pardubických hráčů se nedokázal prosadit a toho využili hosté ke snížení. V čase 25:58 se střelecky nemýlil Jakub Touška, kterému úspěšně asistoval Libor Maša – 2:1.

„Pardubáci“ se nechtěli dopustit žádné další chyby a raději se nepouštěli do nějakých nebezpečnějších akcí. Michal Březa přece jen proklouzl obranou, ale výborně chytající Štiegler v leže chytil puk lapačkou a tím udržel vedení pro svůj tým. To zvýšil v čase 31:40 Tomáš Nosek díky skvělé asistenci Lukáše Procházky – 3:1.

Hosté se sotva oklepali z předchozího gólu a hned pro ně přišla další rána. Jan Šafář získal puk, který ihned vyslal na Vojtěcha Zavorala, který si připsal svůj druhý bod v utkání – 4:1.

Následující minuty byla hra velmi rozkouskovaná a nepřesná na obou stranách. Do konce třetiny se povedlo zvýšit v čase 38:09 náskok domácím po výborné souhře Jaroslava Moučky, Lukáše Kapce a přesné střele Romana Tomína – 5:1.

Do třetí časti vlétly na led aktivněji opět Pardubice a dostaly se do útočného pásma i díky přesilovce. Na modré čáře se ale obránci dopustili chyby a nabídli puk Liboru Mašovi, který svou šanci v oslabení v čase 41:20 bez váhání proměnil – 5:2.

To se Východočechům nelíbilo a odpověděli hned dvěma slepenýma góly. O první se v čase 44:29 postarala dvojice Marek Hemský a Jiří Světlík, když byla střela Hemského sražena některým z obránců – 6:2.

Ten druhý měl na svědomí po individuální akci v čase 45:16 Vojtěch Zavoral – 7:2.

Tímto gólem zpečetil působení Filipa Baruse v bráně, na jehož místo se postavil Jan Jíra. Ten skvěle vzdoroval pokusům domácích hráčů i v přesilovkách. Hráči Komety si připsali svůj třetí gól v čase 50:37. V přesilovce se prosadila dvojice Lukáš Hnilička a Michal Březa, který umístil puk do středu odkryté brány – 7:3.

Ani to nebyl poslední gólový zápis utkání. O ten se postarala trojice Jiří Světlík, Marek Hemský a střelec gólu Jan Jetmar v čase 57:22 – 8:3. Zápas se dohrával v klidném tempu, Pardubice si po včerejší trochu nešťastné prohře s Olomoucí připsaly tři body za zaslouženou výhru.