16.2.2008
Jiří Lalov

Junioři doma zaváleli, porazili v důležitém souboji Spartu

PARDUBICE — Povedený zápas mají za sebou extraligoví junioři HC Pardubice. Ti v dnešním utkání 44. kola své soutěže porazili pražskou Spartu 6:4. ČEZ Arena viděla velmi zajímavý souboj, ve kterém se oba týmy vystřídaly ve vedení. Východočeši o své výhře rozhodli až v samotném závěru při soupeřově power play. Dvě branky domácích vsítil kapitán Robert Kousal a Ugo Dobiáš. Další přesné zásahy do sparťanské branky přidali Patrik Fink a Filip Stoklasa, jenž zaznamenal tři kanadské body.

Extraliga juniorů, 44. kolo, sobota 16.2.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

6:4
1:0, 2:3, 3:1
Branky a nahrávky: 19:56 Kousal (Stoklasa), 22:36 Fink (Dobiáš), 39:19 Kousal (Stoklasa), 42:08 Dobiáš (Kindl), 50:45 Dobiáš (Zdráhal), 59:26 Stoklasa (Radil) – 28:01 Pacovský (Rybecký), 31:22 Rybecký (Hájek), 33:02 Pacovský (Rybecký, Hanzl), 51:21 Morkes (Rybecký). Rozhodčí: Chlaň – Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 10:12. Využití: 2:2. Diváci: 120. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Kindl, Buchtele, Dobiáš, Kapec, Verner, Šejba.
Sparta Praha: Novotný – Vošmik, Kořínek, Švácha, Hanzl, Sem, Čížek, Husák – Rybecký, Pacovský, Kafka, Morkes, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Škaloud.

Komentář

Už ve 4. minutě utkání se po zaváhání gólmana Landsmana ocitl v obrovské šanci jeden z hostujících útočníků. Než stihl obkroužit zcela odkrytou branku, Lukáš Poskočil ve snaze zabránit gólu posunul branku a za tento přestupek si šel odsedět dvě minuty na trestnou lavici.

O pár minut později se přes celé hřiště až k bráně hostů prohnal Robert Kousal, místo přihrávky do výhodnější pozice volil bekhendovou kličku, kterou však nedokázal úspěšně zakončit. Sparťané si v přesilovce vytvořili obrovský tlak a několik velmi slibných šancí. Filip Landsman si se všemi pokusy hravě poradil.

Na druhé straně se při hře čtyři na čtyři mohl prosadit Kousal. Perfektní pas od ležícího Lukáše Poskočila mu sjel po hokejce a nemohl tak přesně zakončit. Pouhé čtyři vteřiny před koncem první části se napotřetí už Robert Kousal před gólmanem Sparty prosadil a dostal tím Pardubice do vedení – 1:0.

V úvodu prostřední třetiny byl Jan Hanzl vyloučen za podražení. Sparta sice dvouminutové oslabení se štěstím ubránila. Současně s návratem trestaného hráče na led se domácí nakonec prosadili. Po střele Uga Dobiáše v kliku doklepl puk do prázdně brány Patrik Fink – 2:0.

Snížit mohl Martin Škaloud, ale jeho první pokus trefil pouze Landsmana a následná dorážka se otřela o tyčku. Povedlo se to až Dominikovi Pacovskému, který prudkou střelou zužitkoval přihrávku Lukáše Rybeckého – 2:1.

O 3 minuty později se hostům podařilo vyrovnat zásluhou Lukáše Rybeckého, kterému do střelecké pozice přihrával Tomáš Hájek – 2:2.

Sparťané v nátlaku na domácí obranu nepolevili a z toho plynuly chyby a další gól. O ten se postaral Dominik Pacovský, který měl v koncovce velké štěstí. Puk propadl Landsmanovi mezi betony a dokutálel se až za brankovou čáru – 2:3.

Pardubice udeřily opět v závěru třetiny. Filip Stoklasa přihrál do jízdy Robertu Kousalovi. Kousal vtipně prokličkoval mezi bránícími hráči a ukázkovou střelou zápěstím vymetl šibenici – 3:3.

V závěrečné části předváděli domácí aktivnější a rychlejší hru. Ve 42. minutě se Pardubice dostaly do vedení díky skvělé souhře střelce Uga Dobiáše a talentovaného dorostence Denise Kindla – 4:3.

I u dalšího gólu byl Ugo Dobiáš jako střelec, když využil zpětnou přihrávku od Jana Zdráhala – 5:3.

Hosté bleskově odpověděli v podobě stáhnutí náskoku na jednobrankový rozdíl zásluhou Petra Morkese a dnes nejlepší hráče hostujícího celku Lukáše Rybeckého, který byl u všech branek Sparty – 5:4.

Ve snaze o vyrovnání odvolal trenér Sparty brankáře už dvě minuty před koncem třetiny. Pardubice tlak ubránily a navíc do opuštěné klece pečetil skóre Filip Stoklasa – 6:4.

Zápasy v sezóně

33. kolo, 6. 1. 2008
SPA - PCE
1:3
44. kolo, 16. 2. 2008
PCE - SPA
6:4
ČF1, 3. 3. 2008
PCE - SPA
5:4sn
ČF2, 5. 3. 2008
SPA - PCE
4:0
ČF3, 7. 3. 2008
PCE - SPA
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube