8.12.2007
Michal Miškovský, Jan Hrabal

Junioři sahali v Mladé Boleslavi po třech bodech, nakonec mají dva

Utkání bylo zkontumováno 5:0 ve prospěch HC Pardubice z důvodu neoprávněného startu hráče domácích. Velmi zajímavé a dramatické utkání sehráli junioři HC Pardubice na ledě Mladé Boleslavi. Pardubičtí mladíci sice po první třetině prohrávali, ale dvěma brankami z holí Roberta Kousala a Jana Semorád, jemuž byl připsán vlastní gól Středočechů, v prostřední třetině dokázali vývoj zápasu otočit. V poslední minutě druhé třetiny ale Mladá Boleslav opět vyrovnala. Parádní zápas gradoval v jeho závěru – v 56. minutě se nejprve trefil Tomáš Kaut, aby tři vteřiny (!) před koncem řádné hrací doby domácí srovnali. V prodloužení ale zajistil dvoubodové vítězství hostí Jan Buchtele střelou k tyči. Východočeši si tak upevnili pozici na špičce tabulky!

Extraliga juniorů, 28. kolo, sobota 8.12.2007, Zlatopramen aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

0:5p
1:0, 1:2, 1:1 – 0:1

Utkání bylo zkontumováno 5:0 ve prospěch HC Pardubice z důvodu neoprávněného startu hráče domácích.

Branky a nahrávky: 12:15 Chochola (Janček), 39:22 Loskot (Chamrád, Maršík), 59:57 Protasenja (Chamrád) – 23:40 Kousal (Drtina), 37:28 Semorád (Drtina), 55:24 Kaut, 61:23 Buchtele. Rozhodčí: Smitka – T. Svoboda, Goder. Vyloučení: 8:9, navíc F. Bílek, Loskot (oba Mladá Boleslav) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. Diváci: 90. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Mladá Boleslav: Fikrt – F. Bílek, O. Bílek, Maršík, Jaroměřský, Malý, Soukup – Krejčík, Chochola, Hrdlička, Janček, Mišner, Protasenja, Milotinský, Bříška, Pánek, Loskot, Chamrád, Tondr.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Boček, Semorád, Šejba, Verner.

Komentář

První dějství nabídlo hrstce diváků zajímavý hokej s větším počtem šancí na straně domácích. K náznaku té první se dostal už po třech odehraných minutách Tondr, jenže na červené čáře těsně nedosáhl na puk, a tak se nakonec do případného nájezdu nedostal.

Znovu kapitán boleslavských juniorů byl aktivní také za další čtyři minuty. Tentokrát osamocen před gólmanem soupeře neprotlačil puk do pardubické svatyně. A do třetice Tondr našel v 10. minutě z rohu ledové plochy před bránou volného Jančeka, který však netrefil puk přesně.

Svou aktivitu domácí gólově zužitkovali v 13. minutě. Akce se hodně podobala té, co předvedla dvojice Tondr – Janček. Právě druhý jmenovaný byl tentokrát v roli nahrávajícího. Poslal z rohu kluzičtě přesný pas Chocholovi, který bekhendovou střelou otevřel skóre – 1:0.

Domácí byli i v dalších minutách první třetiny aktivnější, ale paradoxně mohli těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky srovnat Východočeši. Před odkrytou částí brány však Drtina těsně nedosáhl na kotouč.

Hosté po přestávce přidali a výsledkem jejich snažení bylo nejprve zasloužené vyrovnání. Ve 24. minutě se o to zasloužil Kousal – 1:1.

Postupně přibývalo faulů, tudíž i vyloučených a v polovině zápasu měli Pardubičtí k dispozici přesilovku pět na tři, která trvala celé dvě minuty.

Tu však nevyužili a rozhodčí nabídl dvojnásobnou početní výhodu i domácím. Ani oni však neměli v zakončení potřebnou dávku štěstí. Následně usedl na trestnou lavici Ondřej Bílek a hosté se dočkali obratu, když vlastní branka jednoho z domácích hráčů byla připsána ve 38. minutě Janu Semorádovi – 1:2.

Odchod do kabin za nepříznivého stavu Bolesalvští nepřipustili. Osmatřicet vteřin před koncem druhé třetiny Loskot s Chamrádem sehráli nádhernou akci, díky níž sklidili potlesk snad všech přítomných diváků. První jmenovaný se obtočil kolem bránícího protihráče, poslal před bránu přihrávku Chamrádovi, který vyčkal na správný okamžik a z těžkého úhlu zařídil vyrovnávací branku na 2:2.

Třetí část hry byla dlouho specifická svými přesilovkami, které dlouho ani jeden z týmů nedokázal využít. Až v 56. minutě při návratu Chamráda z trestné lavice přesně zamířil Kaut – 2:3.

Čas rychle ubýval, ale domácí i tak stihli vyrovnat. Během power play se šťatně trefil tři vteřiny před koncem základní hrací doby domácí Protasenja – 3:3.

Hosté se i přes zklamání ze ztráty už téměř vyhraného zápasu rychle oklepali a připsali si druhý bonusový bod. Z otočky se trefil přesně k tyči v 62. minutě Jan Buchtele – 3:4.