26.1.2020
Redakce

Výhra nad Českými Budějovicemi zajistila juniorům druhé místo!

Pardubice - V posledním kole Turnaje O Pohár DHL přivítalo pardubické Dynamo na ledě v enteria areně České Budějovice. Pardubice se v případě výhry mohly posunout na druhé místo tabulky turnaje! A povedlo se. V úvodním dějství pardubičtí mladíci odskočili dokonce na rozdíl čtyř branek, své vedení udrželi a po výsledku 6:2 oslavili zisk stříbrné pozice.

Turnaj O Pohár DHL, 36. kolo, sobota 25.1.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

České Budějovice

6:4
4:1, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 5. Šír (Rohlík), 8. Šír (Herčík), 13. Pavlík (Rouha, Kaštánek), 16. Herčík (Šťastný) 30. Tobiáš (Herčík), 59. Blažej - 19. Schwartz (Doktor, Krcho), 25. Hrubec (Čížek, Pouzar), 28. Silný (Pouzar), 42. Remta (Čížek). Rozhodčí: Veselý - Kis, Maštalíř. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 90. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Dynamo Pardubice: Kraus – Chabada, Oliva, Kubíček, Blažej, Jelínek, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Paleček, Rohlík, Pavlík, Šír, Herčík, Šťastný.
České Budějovice: Ludvík (16. Dvořák) – Remta, Pavlát, Hail, Doktor – Hrubec, Mrakholski, Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho.

Komentář

Junioři Dynama začali svižně a hned ve druhé minutě se ve velké šanci ocitl Vít Rozlílek. Trefil však pouze vyrážečku Dominika Ludvíka. V čase 4:13 se už však domácí dočkali, Radek Šír dostal krásný pas od Ondřeje Rohlíka, který si na modré čáře obhodil obránce Motoru, a střelou na vyrážečku dostal Pardubice do vedení. Chvíli poté hráli Východočeši přesilovku, kterou využil střelou po zemi opět Radek Šír. Pardubice se však vedením dva nula neuspokojily a pokračovaly v ofenzivní jízdě, kterou ve třinácté minutě korunoval gólem Michal Rouha. Za pár minut se ještě prosadil Daniel Herčík a posadil na střídačku brankáře Dominika Ludvíka. Jeho náhradník se na ledě ani neohřál a už musel řešit nepříjemný brejk 2 na 1, který ale dokázal svým betonem vyřešit. Hosté korigovali necelé dvě minuty před koncem první třetiny zásluhou Františka Schwartze. Do kabin se šlo za stavu 4:1.

V první minutě druhé periody se do brejku dostal Costa, ale Dvořák ho vychytal. Pardubice na svého soupeře opět nastoupily a Budějovičtí chvilkami nevěděli, kde jim hlava stojí. Jenže v čase 24:30 Čížek netrefil ideálně puk, jeho nepovedená střela se však stala výbornou přihrávkou pro Hrubce, který do odkryté branky snížil na 2:4 z pohledu hostí. O pár minut později to pro českobudějovické mladíky vypadalo ještě o poznání lépe, protože se z předbrankového prostoru v přesilovce prosadil Michal Silný. Najednou to byly Pardubice, které tahaly za kratší konec. V polovině zápasu však Dynamo zásluhou Ondřeje Tobiáše navýšilo na 5:3. V enteria areně bylo k vidění mnohem vyrovnanější utkání, než tomu bylo v první třetině. Oba týmy se dostávaly do šancí, hosté zejména díky rychlým protiútokům. Všechny šance však řešili oba brankáři, kteří už do konce třetiny nedovolili změnu skóre.

Třetí část hry začali hosté přesilovkou, kterou od modré čáry využil Jiří Remta. Rázem to bylo opět pouze o gól. Pardubičtí dvě minuty poté dostali možnost přesilové hry, ve které však ujel Krcho a byl faulován. Trestné střílení sám faulovaný neproměnil. Kraus si počkal na jeho střelu mezi betony. V šesté minutě závěrečné části si Kraus poradil i se střelou Silného. Poté přišla pro Pardubice obrovská komplikace. Na pět minut plus do konce utkání byl vyloučen Tomáš Jelínek za faul kolenem. Dynamo však díky obětavosti a vůli oslabení ubránilo. Tři minuty před koncem neudrželi Pardubičtí emoce na střídačce, což je stálo další vyloučení a další komplikaci na cestě za vítězstvím. Hosté však špatně střídali a poměr sil na ledě se vyrovnal. Budějovice minutu před koncem odvolaly brankáře, avšak Daniel Blažej gólem do prázdné branky odmítl jakékoli další spekulace o vítězi zápasu.

Pardubice vyhrály 6:4 ve velice útočném utkání a zajistily si druhé místo v turnaji O Pohár DHL!

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Zahráli jsme naprosto fantastickou první třetinu, kde jsme víceméně hráli naprosto přesně to, co jsme chtěli. Možná to byla dokonce jedna z nejlepších třetin téhle sezony, potom se to ale bohužel zvrtlo v naprostý paskvil. Začali jsme dělat naprosté nesmysly, krosové přihrávky u nás v pásmu, zbytečná vyloučení, obránci hráli útočníky a obráceně. Tohle se nám prostě nesmí stávat, pokud chceme být úspěšní i v další části, kde už se bude hrát o play off nebo přímo v play off. Takovýhle zápas musíme odehrát v klidu a koncentrovaně až do konce a ne z toho udělat takovou frašku. Hrát v poslední třetině 11 minut ve čtyřech a padat tam po zádech, to se nám nesmí stávat. Pochvala za obětavost na konci, ale ta vůbec nemusela přijít, kdybychom dvě třetiny hráli naprosto jiný hokej."

Jiří Hanzal (Motor České Budějovice): „My jsme začali první třetinu hodně špatně, vypadalo to hrozivě. Pak jsme se dostali prvním gólem do hry, vyměnili jsme brankáře, ten nám chytil první šanci, tam se to otočilo, ale už jsme náskok nedohnali ani přes pětiminutovou přesilovku, ale potom to z naší strany nebyl špatný zápas a Pardubice hrály taky dobře."