12.12.2019
Redakce

Junioři proti Spartě neomylní

Pardubice – Dynamo odvedlo v domácím utkání proti pražské Spartě skvělou práci. Již v první třetině si dokázalo vytvořit jednogólový náskok a následně ho ještě zvýšit na začátku druhé části zápasu. Pardubický gólman Borovička nechal za svá záda proklouznout pouze jeden gól a z velké části se tak podílel na výhře Dynama 3:1. Tři body tak zůstaly v Pardubicích zaslouženě.

Turnaj O Pohár DHL, 25. kolo, čtvrtek 12.12.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

3:1
2:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Rohlík, 16. Rohlík, 27. Costa (Hrádek, Kaštánek) – 19. Klimo (Gluzman, Klodner). Rozhodčí: Barek – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Dynamo Pardubice: Borovička – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Paleček, Rohlík, Šír, Šťastný.
Sparta Praha: Cichoň – Fiala, Bláha, Havlín, Prchal, Klodner, Tomek – Kuracina, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Kropáček, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Arnošt, Gluzman, Čech.

Komentář

Oba týmy vstoupily do utkání s velkým nasazením, ale větší tlak dokázali vyvinout domácí, když už v 6. minutě otevřel celé utkání pardubický Ondřej Rohlík, který svou střelou z pravého kruhu prostřelil výstroj pražského Cichoně. Sparta se snažila srovnat stav, ale Dynamu se podařilo v 16. minutě poodskočit o další gól. Střelcem byl opět Ondřej Rohlík, díky kterému si domácí zvedli své sebevědomí. Praha si takový náskok ovšem nenechala líbit a odpověděla Pardubicím v 18. minutě, když se dokázal prosadit sparťanský Michal Klimo. I přesto odcházeli domácí do kabiny s lepším pocitem a to za stavu 2:1.

V druhé části zápasu zářil především Australan Kale Costa, který předvedl nespočet úctyhodných akcí a v 26. minutě poslal svůj tým do třígóloveho vedení. Sparta se na tuto akci Dynama snažila odpovědět, ale Pardubice předvedly skvělou práci v obraně a nepustily pražské hráče k žádné velké akci. Na úspěšné hře domácích ve druhé třetině se z velké části podílel i gólman Borovička, který za svá zadá nepropustil ani jednu střelu pražské Sparty. Do závěrečné části tak středočeši vstupovali pod poměrně velkým tlakem.

I přes velkou snahu hostů se ani ve třetí třetině nic nezměnilo. Dynamo totiž perlilo v obraně a pražští hráči se tak marně pokoušeli stáhnout náskok soupeře. Od obou týmů bylo vidět velké úsilí, ale góly nepadaly.V posledních minutách se činil především domácí gólman Borovička, když Sparta odvolala svého brankáře a hrála tak proti Dynamu v přečíslení šest na pět. Ani tento tah však Spartě nepomohl a Pardubice si tak zaslouženě připsaly tři vítězné body.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Po první třetině výsledek dobrý, ale myslím si, že v této části měla více ze hry Sparta. Od druhé třetiny už jsme pak podali parádní výkon. Měli jsme to pod kontrolou a většinu času jsme se drželi v pásmu protihráče. Výborný týmový výkon - dobrá obranná činnost, kluci bojovali a po dlouhé době jsme blokovali střely. Takto bychom si představovali výkony i v dalších zápasech. Uvidíme, zda jsou toho kluci schopní. Samozřejmě to stojí hodně sil, ale dneska to byla od gólmana až po posledního útočníka velmi dobrá práce."

Richard Žemlička (trenér HC Sparta Praha): „Byl to z naší strany nepovedený výkon. Do druhé třetiny jsme vůbec nevěděli, co se děje a začali jsme hrát v podstatě až posledních 10 minut třetí třetiny a to je pozdě. Nějaké šance jsme si sice vytvořili, ale na jeden gól se prostě nevyhrává. Body tedy zůstávají zaslouženě v Pardubicích.