1.11.2019
Redakce

Junioři Dynama zvrátili utkání s Třincem a vyhráli po prodloužení

Pardubice - Junioři Pardubic zvládli utkání proti třineckým Ocelářům. Dynamo po celé utkání hrálo aktivněji a vytvořilo si řadu střeleckých příležitostí. Hosté sice šli dvakrát do vedení, jenže domácí vždy dokázali srovnat. Vítěznou trefu přidal Chára v prodloužení.

Turnaj O Pohár DHL, 15. kolo, pátek 1.11.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

3:2p
0:1, 1:0, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 32:44 Rohlík (Šír; 5/5), 58:41 Šír (Rohlík, Kaštánek; 5/5), 62:29 Chára (Bucek, Jelínek) - 05:15 Kvasnica (Havránek), 46:03 Havránek (Kvasnica, Matiaško). Rozhodčí: Jaroš - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 0:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 49:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Nečas – Oliva, Leder, Odehnal, Blažej, Jeslínek, Kaštánek – Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Hledík
Oceláři Třinec: Švehlák – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák, Hrůzek – Havránek, Kvasnica, Mikler, Geidl, Mastič, Przybyla, Lipiansky, Matiaško, Plandor, Králík, Kašpárek, Procházka

Komentář

Pardubičtí junioři nevstoupili do zápasu ideálně, když se již v šesté minutě prosadili hosté ze Slezska. Nahrávku Marka Havránka zužitkoval Michal Kvasnica, který už v dresu Ocelářů nakoukl i do seniorské extraligy. Dynamo si ale po obdržené brance dokázalo vytvořit tlak a také několik nadějných šancí, které však zůstaly neproměněny. Do druhé třetiny se tedy šlo za stavu 0:1.

V ní už se Pardubice dokázaly prosadit, gól Tobiáše však nebyl uznán. Nevyužita zůstala i přesilovka domácích, kterým zajistila srovnání až střela Ondřeje Rohlíka po spolupráci s Radkem Šírem. Další vstřelenou branku pak mohl přidat Jiří Bucek, svým zakončením ale Švehláka nepřekonal.

Přestože Třinečtí neměli tolik střeleckých pokusů jako soupeř, zvládli se opět dostat do vedení. A znovu u toho byla dvojice Havránek - Kvasnica, tentokrát si branku připsal prvně jmenovaný. Svěřenci Richarda Krále se ale nevzdali a na nepříznivý stav zápasu opět zareagovali zlepšeným pohybem, což vedlo i k dalšímu faulu hostů v polovině třetí části. V napínavém závěru pak srovnal Radek Šír, když pouhých 79 vteřin před uplynutím základní hrací doby využil nabídku Ondřeje Rohlíka - 2:2!

V prodloužení se štěstí přiklonilo k domácím, Dominik Chára se dostal k odraženému puku po Buckově střele a forhendovou kličkou překonal třineckého brankáře. Junioři tedy získali cenné dva body, díky kterým nadále vedou tabulku turnaje O Pohár DHL.