19.10.2019
Redakce

Junioři doma přetlačili Energetiky až v prodloužení

PARDUBICE – Pardubičtí junioři přehráli Energii Karlovy Vary až po prodloužení. Dynamo si během zápasu vytvořilo dvoubrankový náskok, o který přišlo v poslední minutě. V prodloužení rozhodl Radek Šír.

Turnaj O Pohár DHL, 11. kolo, sobota 19.10.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

3:2p
0:0, 1:0, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 40. Kostka (Rouha), 46. Rohlík (Kaštánek, Antoníček), 63. Šír (Oliva, Chára) - 60. Rozhon (Záruba, Bačo), 60. Černý (Jiskra, Rozhon).. Rozhodčí: Micka – Kis, Šimánek. Vyloučení: 6:7, navíc Šťastný (KVA) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Nečas – Dubovči, Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Kaštánek – Pavlík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.
Karlovy Vary: Horák - Stejskal, Kořán, Mikulec, Pohanka, Benda, Cestr - Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Černý, Adámek.

Komentář

Oba celky nastoupily do utkání velmi aktivně a ve hře to bylo vidět. Jenže Nečas i jeho protějšek Horák předváděli skvělé výkony a byli doslova neprůstřelní. Proto skončila úvodní třetina bez branek.

V prostřední periodě se aktivita přesunula spíše do tvrdších soubojů, než do útočných aktivit. Pramenila z toho řada vyloučení, které dokázali domácí potrestat. Ve 40. minutě otevřel skóre Martin Kostka.
Dynamo odstartovalo dobře i ve třetí třetině. Bačo byl vyloučen za zdržování hry, už už se chystal trestnou lavici opustit, když Pardubice udeřily podruhé. Ondřej Rohlík překonal Horáka dvě sekundy před koncem trestu. Karlovy Vary postupně přidaly a závěr byl velmi zajímavý. Během 11 sekund totiž skórovali Petr Rozhon a Tomáš Křehlík, čímž srovnali stav na 2:2.
V polovině prodloužení přišlo rozhodnutí. Po přihrávce Olivy se prosadil aktivní Radek Šír, čímž svému celku přisoudil druhý bonusový bod.