15.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři bojovali až do konce, urvali vítězství nad Kometou Brno

Velmi zajímavý zápas sehráli dnes v malé hale ČEZ Areny extraligoví junioři HC Pardubice. Ti sice brněnskou Kometu po většinu zápasu přehrávali, ale o výhru se museli strachovat až do poslední vteřiny. Nakonec rozhodl v čase 57:04 svým druhým gólem v utkání Petr Nykl. Východočeši si nabyté vedení nenechali vzít a přes power play soupeře dovedli zápas do vítězného konce.

Extraliga juniorů, 6. kolo, sobota 15.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

3:2
1:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 6:31 Nykl (Buchtele), 30:15 Šnejdr (Jindřich, Bláha), 57:04 Nykl (Sodomka) – 17:59 Vozdecký (Svoboda, Malura), 39:34 Svoboda (R. Staša). Rozhodčí: Kubeš – Tasch, Špringl. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Popler, Poskočil, Krejnus, Drtina, Fink, Šnejdr, Blažek – Jindřich, Semorád, Bláha – Paučin, Kousal, Dobiáš – Nykl, Sodomka, Buchtele – Boček, Radil, Stoklasa.
Kometa Brno: Čiliak – Hubačka, Zítka, Babic, Reschowský, Koš, Pospíšil, Skočovský, Vozdecký – Krejčí, Stehlík, Svoboda, Mišura, Jarůšek, Staša, Šidlák, Smolík, Štěpánek, Grmela, Zima, Popolanský, Kožár.

Komentář

Do zápasu vlétly aktivněji Pardubice a hned ve 2. minutě se blízko k bráně dostal Ugo Dobiáš, který ovšem branku minul. Na druhé straně zahrozil Jiří Zima, který se ocitl v nájezdu sám na gólmana. Naštěstí pro Pardubice neproměnil. V čase 6:31 dostal Petr Nykl nahrávku od Jana Buchteleho, kterou dokázal proměnit – 1:0.

Poté se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Východočeši působili hokejovějším dojmem, ale Kometa se v malé hale ČEZ Areny prezentovala jako nesmírně bojovný tým. V čase 17:59 využil Roman Staša asistencí Jakuba Svobody a Matěje Mišury – 1:1.

Druhá třetina začala aktivní hrou na obou stranách. Následně si domácí vytvořili menší tlak, který vyústil v čase 30:15, kdy hráli pardubičtí mladíci přesilovku po hákování Davida Reschowsého. Prosadil se Jakub Šnejdr prudkou střelou od modré, asistence si připsali Ladislav Jindřich a Tomáš Bláha – 2:1.

Po vstřelené brance pokračovaly Pardubice v náporu, ale Východočeši nedokázali proměnit šance, do kterých se dostávali. A tak přišel trest po vyloučení Marka Drtina. Brno svou šanci využilo v čase 30:15 díky střele Jakuba Svobody. Asistenci si připsal kapitán Roman Staša – 2:2.

Ve třetí třetině sledovala zhruba stovka diváků velmi vyrovnanou podívanou. Obě mužstva ale dlouho nedokázala najít recept na gólmana soupeře. V pardubickém dresu se neprosadila dorážka Michaela Paučina nebo třeba důrazná střela Petra Nykla. V hostujícím dresu řádně zahrozil Roman Staša.

Prodloužení ale odmítly domácí Pardubice. Necelé tři minuty před koncem se prosadil po přihrávce od Karla Sodomky svou druhou dnešní trefou Petr Nykl – 3:2.

Brno pak vrhlo všechny síly do útoku, hostující trenéři si vzali také oddechový čas, odvolali gólmana, ale Východočeši cennou výhru uhájili.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC Pardubice): „Naše hra není v pohodě, trápíme se. Nevím, jestli kluci nejsou nervózní, ale na ledě to nechodí jako v přípravných zápasech. Musíme se z toho ponaučit a ještě více trénovat rozehrávku pod tlakem, abychom je nutili jít rychle na kotouče a přenášeli hru na druhou stranu. Tady musíme ještě více zapracovat. S pěti získanými body za víkend jsem spokojený, s předvedenou hrou nikoliv.“