20.12.2017
Adam Joska

Junioři otočili ve třetí třetině utkání s Třincem

PARDUBICE — Pardubickým juniorům se nepovedla první třetina, prohráli ji 0:2. Ve druhé části srovnali, ale minutu a půl před jejím koncem opět inkasovali. Až ve třetí dvacetiminutovce se rozstříleli, čtyřmi góly otočili vývoj ve svůj prospěch, hattrickem jim k tomu pomohl Václav Zídek.

DHL extraliga juniorů, 26. kolo, středa 20.12.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

6:3
0:2, 2:1, 4:0
Branky a nahrávky: 21:43 Zídek (Pochobradský, Matýs), 32:43 Matýs (Zukal, Pochobradský), 45:46 Zídek (Syrovec), 50:55 Zídek (Pražák, Faltys), 51:10 Syrovec (Kubišta, Petrus), 57:20 Matýs (Pochobradský) – 11:24 Kaukič (Poruba), 14:53 Kaukič (Flok, Poruba), 38:32 Peterek (Plitko, Hrachovský). Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Roupec. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 42:11. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 6:3.
Dynamo Pardubice: Jánský – Faltys, Javůrek, Mert, Oliva, Pražák, Žouželka, Zukal – Antoníček, Černý, Dušek, Hoskovec, Kubišta, Matýs, Petrus, Pochobradský, Syrovec, Zídek.
Oceláři Třinec: Štěpánek – Homola, Hrachovský, Krzak, Marguš, Radzienciak, Rufer – Cháňa, Flok, Irgl, Kaukič, Molin, Najsar, Papaj, Peterek, Plitko, Poruba, Puzoň, Strakoš.

Komentář

Třinečtí se mohli ujmout vedení již ve 2. minutě hry, sám se vydal do útoku Hrachovský, jehož střela ze středu pravého kruhu se odrazila od zadní tyčky. Poprvé se skóre měnilo ve 12. minutě. Třinečtí hokejisté jeli dva na jednoho, Kaukič sice ještě nahrával na levou stranu, ale Pražák přihrávku zablokoval a puk skončil zpět u Lukáše Kaukiče, který už měl snadnou práci, jelikož se Jánský už přesouval na druhou stranu a on poslal kotouč do odkryté části branky – 0:1. O tři minuty později Třinec rychle využil početní výhodu, rychlou kombinací hosté připravili dobrou pozici pro Lukáše Kaukiče, jenž si najel před branku, kam dostal přihrávku od Floka, stačilo mu jen nastavit hokejku a puk skončil v Jánského brance – 0:2.

Dynamu vyšel vstup do druhé části, Pochobradský našel svou přihrávkou mezi kruhy si najíždějícího Václava Zídka, který z první prostřelil Štěpánka mezi betony – 1:2. Východočechům se vůbec nedařili přesilovky, neproměnili ani jednu z šesti. Dušek v jedné z nich nebezpečně vypálil zápěstím, k nadějné dorážce se dostal v předbrankovém prostoru Antoníček, jenže neprocpal puk za beton gólmana. Až po konci další přesilovky Dynamo přetavilo svou aktivitu ve vyrovnávací branku. Zukal vypálil příklepem od modré, puk se z chumlu hráčů odrazil k Ondřeji Matýsovi, jenž ho poslal do branky mezi betony přesouvajícího se Štěpánka – 2:2. Jenže v závěru druhé části Třinec odpověděl a vzal si své vedení zpět. Odražený puk od zadního mantinelu dojel Jonáš Peterek a podařilo se mu ho dostat do branky u pravé tyčky, Pardubicím nepomohly ani protesty, že se jednalo o ofsajd.

Na další srovnání si domácí museli počkat do 46. minuty, pěknou akci předvedl Václav Zídek, který se z pravé strany natlačil před Štěpánka, toho si položil a ještě si potáhl puk, poté už měl snadnou práci, když posílal kotouč do odkryté části branky – 3:3. Těsně po konci šesté přesilové hry Pardubic se skóre otočilo ve prospěch domácích, Pražák vypálil příklepem z levé strany a rychle letící kotouč ještě dokázal tečovat přesně mezi tři tyče Václav Zídek – 4:3. Na další přesnou trefu stačilo Pardubicím pouhých patnáct vteřin, u pravé tyče se dostal k puku David Syrovec, který rozvlnil síť třinecké branky – 5:3. O snížení se mohl postarat Peterek, kterému nahrál do samostatného úniku na útočnou modrou Plitko, jenže střelou zápěstím trefil pouze horní tyčku. Skóre uzavřel dvě minuty před koncem Ondřej Matýs, nejprve udělal kličku v pravém kruhu, poté zamíchal s kotoučem a poslal ho přesně k pravé tyči – 6:3.