11.10.2016
Adam Joska

Junioři porazili Vítkovice 3:0

PARDUBICE — Předehru úterního hokejového programu v Pardubicích obstarali junioři Dynama. Mladí Východočeši dvěma přesilovkovými brankami vyhráli nad Vítkovicemi 3:0. Trefili se Matěj Štefka a Filip Zadina, třetí trefu přidal při soupeřově power play David Voženílek.

DHL extraliga juniorů, 14. kolo, úterý 11.10.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Vítkovice

3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 39:40 Štefka (Dušek, Hoskovec), 49:32 Zadina (Martinec), 58:49 Voženílek. Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Čížek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 3:0.
Dynamo Pardubice: Klouček – Kučera, Mert, Rudy, Šklíba, Trejbal, Žouželka, Zukal – Dušek, Hoskovec, Martinec, Petrus, Roubal, Štefka, Syrovec, Voženílek, Zadina.
Vítkovice: Kardinál – Gebrhelík, Malík, Mrowiec, Šendera, Štěpánek, Veřmiřovský, Weintritt – Baláž, Blaško, Hartmann, Kmošek, Kosina, Malina, Moravčík, Raška, Spratek, Toman.

Komentář

V úvodu zápasu byli sice domácí hokejisté aktivnějším celkem, ale nepodařilo se jim vypracovat si vážnější šance, poté se postupně hra vyrovnala a i Vítkovice přidělaly starosti gólmanovi Kloučkovi. První přesilovou hru zápasu nedokázali využít hosté, kteří byli také v závěru první periody vyloučeni a v úvodu druhé šli dokonce do tří. Východočeši měli sice při přesilové hře několik šancí, ale žádnou nedokázali využít.

Do vážnější šance se dostal poté až ve 37. minutě po levé straně Štefka, jenž při přečíslení dvou na jednoho zvolil ještě přihrávku, kterou ale svého spoluhráče nenašel. Další situace byla pro Pardubice slibnější a byly blízko gólu, když Mert z pravého kruhu pro vhazování trefil tyčku. Přestože Vítkovice hrály v závěru třetiny v oslabení, také jejich hráči si vytvořili zajímavou situaci. Spratek místo střely zvolil ještě přihrávku z levé strany na Hartmanna, jenže ten nebyl v předbrankovém prostoru úspěšný. Až dvacet vtreřin před druhou sirénou se z prvního gólu zápasu radovali svěřenci Dynama. K puku se na levé straně kluziště dostal Matěj Štefka, odkud také propálil Kardinála do horní části branky – 1:0.

I druhá branka Pardubic padla v přesilové hře, v 50. minutě projel Filip Zadina s pukem do útočného pásma, zamíchal si s ním a z hranice levého kruhu ho poslal přesně do protilehlého horního rohu branky – 2:0.

Poté mohly jít do zajímavého přečíslení tři na jednoho Vítkovice, jenže jejich slibnou šanci zastavil čárový rozhodčí odpískaným ofsajdem. V závěru základní hrací doby dal možnost na snížení hostům svým vyloučením Štefka, Vítkovice si vzaly oddechový čas a poté odvolaly gólmana, jenže ani to jim ke vstřelení branky nepomohlo. Navíc v 59. minutě ukořistil ve vlastním pásmu kotouč David Voženílek a bekhendem ho poslal přesně do odkryté branky soupeře, čímž pečetil vítězství Dynama – 3:0.