20.2.2016
David Jahoda, Jan Hrabal

Junioři otočili zápas v Olomouci a vezou tři body

OLOMOUC — Důležité tři body získali v neděli po poledni pardubičtí junioři. Nejstarší akademická kategorie Dynama sice na Hané prohrávala, ale ve 26. minutě srovnal v přesilovce Lukáš Kučera, v polovině závěrečné třetiny vstřelil rozdílový gól Martin Hlaváček, výhru stvrdil střelou do prázdné brány Tomáš Pipek. Kvalitní výkon podal i brankář Milan Klouček, který ozdobil svých čtyřiadvacet zákroků asistencí na poslední gól.

DHL extraliga juniorů, 42. kolo, sobota 20.2.2016, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

1:3
1:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 13:32 Jeklič (Říčka, Klvaňa) – 25:50 Kučera (Pipek, Hoskovec), 49:54 Hlaváček, 59:37 Pipek (Klouček). Rozhodčí: Vaněk – Axman, Novotný. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 35. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Olomouc: Urbisch – Beutl, Kališ, Klvaňa, Kolovratník, Nesvadba, Spurný, Škoda – Beier, Beták, Heža, Jeklič, Kropáč, Kuba, Macuh, Malý, Marek, Ministr, Říčka.
Dynamo Pardubice: Klouček – Beran, Kučera, Pipek, Benýšek, Šklíba, Faltys – Pipek, Krajňák, Machala – Rohlík, Hoskovec, Velinský – Dušek, Martinec, David Voženílek – Hlaváček, Barkóci.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe junioři Pardubic, kteří nenechali domácímu brankáři Urbischovi skoro ani chvilku klidu. Postupem času se ale Hanáci začali osmělovat, což nakonec vyplynulo v šance. Je však pravdou, že velice dobrými příležitostmi se oba celky „pozdravily“ již v úvodních minutách. Nejprve projel Dušek olomouckou obranou jako nůž máslem, pak ujížděl sám na hostujícího gólmana Kuba.

O úvodní branku duelu se postaral domácí forvard Matic Jeklič, který využil toho, že byl soupeř rozhozen z právě uplynulého oslabení, a přesnou střelou pod víko pardubické klece nedal gólmanovi Kloučkovi šanci. O necelou minutu později mohla Mora vést už o dvě branky, v málokdy vídané situaci, kdy domácí ujížděli ve třech proti samotnému brankáři, ale Ministr selhal.

Početní výhody se ani jednomu z celků v zápase příliš nevedly, jedna však i přesto byla využita. Pardubice nepohrdly přesilovkou, která jim byla poskytnuta v 26. minutě. Tu naprosto bleskurychle využil Lukáš Kučera, jemuž stačilo jen šest vteřin z početní výhody, aby pokořil doposud neprůstřelného Urbische.

Oba celky si ještě ve zbytku třetiny vyzkoušely hru v početní výhodě, kromě ostré rány domácího obránce Spurného ale brankáři s pokusy protivníků žádné větší potíže neměli. Pár minut po startu třetího dějství se do velice slibné příležitosti dostal obránce Hanáků Kališ, který si jako obránce poměrně netypicky sjel až před Kloučka, tváří v tvář ale proti brankář Dynama neuspěl.

A Pardubice trestaly! Poté, co přežily další oslabení, se dostal u olomoucké klece ke kotouči Martin Hlaváček, který prokázal svou hbitost, a zasunul puk za Urbischova záda. Dynamo tak poprvé v utkání vedlo. Pardubice od té chvíle Hanáky do mnoha šancí nepouštěly, vidiny bodů se ale Fialovi svěřenci vzdát nechtěli.

Ve zbytku utkání se mohl své druhé branky dočkat Jeklič, ani jedna z jeho dvou dobrých šancí ale brankou neskončila. Olomouc šla následně do rizika se šesti hráči v poli, kýžené vyrovnání to však nepřineslo. Ba naopak. Puku se chopil hostující kapitán Tomáš Pipek, který jej nasměroval přímo do prázdné klece Hanáků.

Olomoučtí tak svou čtyřzápasovou sérii na domácím ledě vítězstvím nezakončili, naopak Pardubice se mohou po prohře ve Zlíně radovat ze zisku tří bodů.