3.10.2015
Adam Joska

Junioři v derby nepotěšili, s Hradcem Králové získali jen bod

PARDUBICE — Téměř pětistovka fanoušků zavítala do pardubické Tipsport areny na juniorské derby mezi Dynamem Pardubice a Mountfieldem HK. Východočeský souboj nenašel za 65 minut vítěze, Hradec Králové v první třetině vedl, chvíli na to srovnal Václav Beran. Zápas rozsekly až samostatné nájezdy, ve kterých ukazovali své umění oba brankáři, v páté sérii rozhodl o výhře extraligového nováčka Filip Hronek.

DHL extraliga juniorů, 10. kolo, sobota 3.10.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 16:15 Beran (Faltys, Kusý) – 12:52 Orság (Hronek, Havránek), rozhodující samostatný nájezd Hronek. Rozhodčí: Bejček – Blümel, Frodl. Vyloučení: 7:7, navíc Hofman (Mountfield HK) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 420. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Červený – Horyna, Rudy, Nedbal, Kučera, Beran, Faltys – Pipek, Krajňák, Panna – Zadina, Hoskovec, Ružička – Kusý, David Voženílek, Rohlík – Velinský, Hlaváček, Barkóci.
Mountfield HK: Veselý – Havránek, Hronek, Junek, Košař, Lier, Matějček, Suda – Chalupa, Drašnar, Gančarčík, Hnik, Hofman, Malík, Miškář, Orság, Pilař, Zahradník.

Komentář

Do první vážnější šance se po třech minutách hry dostal Kusý, ke kterému se odrazil puk a ocitl se sám před Veselým, kterého však pokusem mezi betony nepřekonal. V 8. minutě už kotouč brankovou čáru přešel, jenže branka Hradce nemohla být uznána kvůli hře vysokou holí.

Ve 13. minutě dokázal Mountfield potrestat vyloučení Zadiny, když Horen vypálil příklepem od modré čáry a jeho ránu tečoval přesně mezi tři tyče Jakub Orság – 0:1.

Dynamu se ale ještě v první třetině podařilo vyrovnat. Tři minuty před první sirénou nejprve mířilo nahození Berana mimo, poté se ale dostal ke kotouči zpět a jeho střela od modré čáry propadla až za záda gólmana Veselého – 1:1.

Ve druhé třetině se i přes dvě vyloučení na obou stranách nedokázal ani jeden z celků prosadit. Ve 32. minutě se dostali do nadějné šance Miškář s Drašnarem, když vyrazili do rychlého protiútoku, jenže prvního jmenovaného stihl domácí hráč včas dostihnout a obrat ho o puk. Na druhé straně se v posledních sekundách třetiny dostal před Veselého Zadina, jenže pálil pouze do připraveného gólmana.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí, kteří si díky faulu na Pipka dokázali vynutit přesilovou hru, tu však Hradec dokázal ubránit. Ve 49. minutě jel Pipke zcela sám proti gólmanovi hostů, jenže při bekhendovém blafáku nedokázal zvednout kotouč dostatečně vysoko. Ani Panna nezvedl kotouč po bekhendové kličce puk nad beton Veselého. Tři minuty před koncem základní hrací doby měl Mountfield možnost přesilovky, jenže ta se mu příliš nevyvedla a zápas skončil po šedesáti minutách nerozhodně.

V prodloužení se do jediné vážnější šance dostal hostující Pilař, který se vydal do rychlého protiútoku, jenže těsně před zakončením byl odstaven od puku. Ani v prodloužení branka nepadla, derby tak pokračovalo nájezdy, ve kterých se prosadil jako jediný v páté sérii Filip Hronek. Ten se svým zakončením poměrně dlouho vyčkával, poté vypálil přesně nad lapačku Červeného a zařídil bod navíc pro hostující Hradec Králové – 1:2.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Nastoupili jsme do zápasu hodně špatně, přitom tým měl být nabuzený i motivačním videem. První třetina byla z naší strany velmi špatná, druhá o trošku lepší, měřítko ale snesla pouze třetí lajna, která si dokázala vypracovat šance. Ve třetím dějství jsme už hráli poměrně dobře, oba týmy měly šance získat zápas na svou stranu, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. Když nedáme z pěti nájezdů ani jeden gól, nemůžeme vyhrát ani na penalty. Pochvalu zaslouží brankář Patrik Červený, který chytal velmi dobře.“

Zápasy v sezóně

Přát., 7. 8. 2015
PCE - HKR
5:4
Přát., 25. 8. 2015
HKR - PCE
3:2
5. kolo, 17. 9. 2015
HKR - PCE
2:4
10. kolo, 3. 10. 2015
PCE - HKR
1:2sn
28. kolo, 12. 12. 2015
HKR - PCE
0:3
30. kolo, 22. 12. 2015
PCE - HKR
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube