4.12.2014
Adam Joska

Junioři se proti Třinci neprosadili

PARDUBICE — Porážku 0:4 si v dalším extraligovém utkání připsali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši doma ve velké hale ČEZ Areny podlehli Třinci 0:4.

DHL extraliga juniorů, 32. kolo, čtvrtek 4.12.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

0:4
0:1, 0:3, 0:0
Branky a nahrávky: 8:15 Pisarik (Jašek, Heider), 22:50 Franek, 27:27 Heider (Jašek, Franek), 31:57 Jašek (Franek). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Lučan. Vyloučení: 9:4, navíc Bednář (Třinec) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 20. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 0:4.
Dynamo Pardubice: Husár (40:00 Červený) – Adam, Bažant, Budík, Nedbal, J. Procházka, Vála – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Krajňák, Kusý, Kysela, Panna, Pipek, M. Procházka, Velinský.
Oceláři Třinec: Svoboda – Adámek, Bednárik, Doudera, Heider, Pisarik, Stránský – Bednář, Fejko, Franek, Jašek, Kovařčík, Murín, Pala, Petrák, Pěnčín, Růžička, Severa.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří si díky své aktivitě vybojovali hned po dvou odehraných minutách přesilovku pět na tři. Jenže ta se jim příliš nepovedla, ani další přesilová hra jim nevyšla. Do první vážnější šance se dostaly Pardubice v 6. minutě, když se ke střele odhodlal Růžička, jehož pokus se zastavil až o horní tyčku branky.

V 9. minutě se hostům povedlo bleskurychle využít přesilovou hru a ujali se vedení, Jašek poslal puk na modré čáře stojícímu Alexi Pisarikovi, jenž svou přesnou střelou tahem do horního levého rohu brány překonal gólmana Husára – 0:1.

Ve 23. minutě se podařilo Třinci navýšit vedení, Tomáš Franek nejprve získal kotouč a poté vzal vše na sebe, vypálil od pravého mantinelu a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2.

O pět minut později vedli Oceláři už o tři branky, Jaškovi sice při střele sjel puk z čepele, poté se k němu však dostal Petr Heider, který už ho dokázal dopravit až za záda domácího brankáře – 0:3.

Ve 31. minutě se Východočeši po delší odmlce dostali do útoku a následně dostal přihrávku volný Chvojka, který před sebou měl prázdnou branku, jenže minul. Přestože Pardubice hrály přesilovou hru, tak inkasovali další gól. Frankův pokus se Husárovi ještě podařilo vyrazit, obránci však nebyli příliš důrazní a pustili k odraženému kotouči Lukáše Jaška, který ho dorazil do domácí svatyně – 0:4.

Před začátkem třetí třetiny se Východočeši odhodlali ke střídání brankáře, mezi tyče se postavil starší dorostenec Patrik Červený, který si vedl lépe než jeho kolega a nepustil za svá záda ve zbytku utkání ani jeden puk. Přestože byli pardubičtí junioři čtyřikrát vyloučeni, ani jednu přesilovku se Třinci nepovedlo využít, ani při hře pěti proti pěti se nedokázal prosadit. To samé platilo o Pardubicích, které se alespoň snažili snížit náskok svého protivníka, jenže v tomto duelu byl gólman Svoboda bezchybný a udržel čisté konto.

Zápasy v sezóně

15. kolo, 4. 10. 2014
PCE - TRI
0:5
30. kolo, 29. 11. 2014
TRI - PCE
5:3
32. kolo, 4. 12. 2014
PCE - TRI
0:4
39. kolo, 10. 1. 2015
TRI - PCE
8:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube