15.11.2014
Ondřej Mládek

Junioři nestačili doma na Chomutov v nájezdech

PARDUBICE — Bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech s Chomutovem získali v dalším extraligovém utkání pardubičtí junioři. V polovině zápasu otevřel skóre Ondřej Panna, podruhé poslal domácí celek v malé hale ČEZ Areny do vedení Jiří Kysela. Po chomutovském obratu srovnával při power play Lukáš Vácha, v samostatných nájezdech byli úspěšnější Piráti.

DHL extraliga juniorů, 25. kolo, sobota 15.11.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

3:4p
0:0, 1:1, 2:2 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 29:42 Panna (Petira, Chvojka), 49:27 Kysela (M. Procházka), 59:31 Vácha (Petira, Krajňák) – 31:43 Huňady (Černý), 52:40 Strunz (Jiří Procházka, P. Macháček), 55:52 Šťovíček (Chrpa), rozhodující samostatný nájezd Černý. Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Polák. Vyloučení: 4:5, navíc Chrpa (Chomutov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 42:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Bažant, Franc, Nedbal, Petira, Vácha, Vála – Barkóci, Hlaváček, Chvojka, Krajňák, Kusý, Kysela, Panna, Pipek, M. Procházka, Sladkovský, Velinský, Zadina.
Piráti Chomutov: Lukeš – Černý, Hierman, Meliško, Páleník, Šulák – Dimitrov, Huňady, Chrpa, Janák, Jirušek, Kellerstein, A. Macháček, P. Macháček, Jiří Procházka, Šťovíček, Strunz, Tupý, Veselý, Wágner.

Komentář

Od úvodních minut se na ledě odehrával boj o každý centimetr ledu, nechyběli důrazné střety a rychlé bruslení. Naopak šancí bylo o poznání méně a žádný z obou celků si nevytvořil příležitost z kategorie vyložených. Tudíž se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu na světelné tabuli.

Ve druhé třetině jsme se dočkali konečně také branek. Ve 30. minutě se prosadil agilní Ondřej Panna, který se z dorážky nemýlil – 1:0. Ovšem o dvě minuty později na vedoucí gól odpověděl hostující Patrik Huňady, který se při špatném střídání domácího celku dostal do úniku a tváří v tvář Vejmelkovi se střelou na lapačku nemýlil. – 1:1.

Ve třetí třetině tempo hry viditelně opadlo, nicméně padly čtyři branky a opět se o ně mužstva podělila rovným dílem. V 50. minutě se v přesilovce z dorážky prosadil domácí Jiří Kysela – 2:1. Jenže o tři minuty později vyrovnal skóre utkání po chybném střídání domácího obránce hostující Martin Strunz – 2:2.

Aby toho nebylo na domácí hráče málo, v 56. minutě poslal hosty do vedení sám jejich kapitán Martin Šťovíček – 2:3. Když už to vypadalo na prohru domácích, tak se 29 vteřin před koncem při power play domácích prosadil také pardubický kapitán Lukáš Vácha, který dostal tečí kotouč za Lukešova záda – 3:3.

Pětiminutové prodloužení o vítězi nerozhodlo, takže následovaly samostatné nájezdy. V těch byli nakonec úspěšnější hosté, a proto si odvezli bonusový bod navíc na sever Čech.