20.9.2014
Antonín Domanický, Jan Hrabal

Junioři mají formu jako hrom, vyhráli také v Chomutově

CHOMUTOV — Skvěle takticky sehraný zápas mají za sebou junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Dokázali vyhrát na ledě silného Chomutova 2:1, skóre otevřel už ve 4. minutě Denis Kusý, vítězný gól vstřelil Ondřej Panna. Východočeský tým, který vyhrál devátý extraligový zápas z jedenácti, pořádně podržel Karel Vejmelka, jenž chytil 36 střel Pirátů.

DHL extraliga juniorů, 11. kolo, sobota 20.9.2014, SD Aréna

Piráti Chomutov

Dynamo Pardubice

1:2
1:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 3:45 Szathmáry (Jirušek) – 3:21 Kusý (Krajňák), 34:55 Panna (Chvojka). Rozhodčí: Fraňo – Doležal, Špála. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 130. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Piráti Chomutov: Dvořák – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Kozák, Szathmáry, Černý – Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Janák, Hlava, Huňady, Strunz.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Petira, Vácha, Franc, J. Procházka, Bažant, Adam, Nedbal – M. Procházka, Chvojka, Vyskočil, Velinský, Barkóci, Sladkovský, Kusý, Hlaváček, Pipek, Kysela, Krajňák, Panna.

Komentář

Už po šestadvaceti vteřinách se dostali hostující hráči do přečíslení dva na jednoho obránce. Panna dostal puk od spoluhráče před Dvořáka, který si střelu mezi betony pohlídal. Ve druhé minutě vystřelil z levého kruhu pro vhazování Chvojka, ale trefil pouze tyč chomutovské branky. V čase 3:21 otevřel skóre Denis Kusý, jenž první našel vyražený kotouč a dopravil jej do brány – 0:1.

O čtyřiadvacet vteřin později Piráti srovnali stav zápasu. Na modré čáře se napřáhl Šimon Szathmáry, který poslal černou gumu pod horní tyčku branky – 1:1. V polovině první části hry tečoval střelu od modré Hlava a puk zamířil těsně vedle pardubické branky. V sedmnácté minutě dostal přihrávku na hranici brankoviště Pipek, jenž ve vyložené šanci přestřelil Dvořákovu bránu.

Ve třiadvacáté minutě vystřelil Panna, jehož pokus Dvořák vyrazil na hokejku pardubického útočníka, který zakončil do znovu připraveného brankáře. O dvě minuty později dostal puk na hranici brankoviště Šťovíček, ale nedokázal jej usměrnit mezi tři tyče. V devětadvacáté minutě udělal jeden z obránců Pardubic obrovskou chybu, když přihrál mezi kruhy úplně volnému Strunzovi, jenž namířil svou kličku do betonů brankáře.

V pětatřicáté minutě vypálil nebezpečnou ránu Huňady, ale Vejmelka jeho pokus vyrazil. Z následného protiútoku ujel domácí obraně Ondřej Panna, jenž bekhendovým blafákem poslal puk těsně za brankovou čáru – 1:2.

Dvě minuty před koncem druhé části vystřelil z levého kruhu Ringler, jehož pokus vyrazil před sebe Vejmelka. Kotouč dojeli chomutovští útočníci, ale na třikrát nedokázali překonat pardubického gólmana.

V úvodu třetí třetiny vystřelil Šťovíček, jehož ránu Vejmelka vyrazil na hůl Jiruška. Ten dorážel do odkryté branky, ale v poslední moment předvedl fantastický zákrok lapačkou pardubický brankář. V pětačtyřicáté minutě dostal kotouč mezi kruhy Šťovíček, jenž mířil do horního rohu branky, ale dalším dobrým zákrokem lapačkou zasáhl brankář. O dvě minuty později trefil Hlava z pravého kruhu pro vhazování horní tyčku branky.

V polovině třetí třetiny vyslal tvrdou ránu Cestr, do které vložil hokejku Huňady, ale Vejmelka ramenem reflexivně kotouč vyrazil. V šestapadesáté minutě tečoval pokus od pravého mantinelu Huňady, ovšem pardubický brankář našel černou gumu ve své výstroji. V devětapadesáté minutě se dostal do samotného úniku Michal Procházka, jehož střela postrádala razanci a skončila v lapačce Dvořáka.