19.9.2014
Lucie Lobo, Jan Hrabal

Junioři vyhráli přestřelku v Litvínově a jsou druzí!

LITVÍNOV — Neskutečný zápas sehráli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v 10. extraligovém kole na ledě Litvínova. Mladí Východočeši vedli v 9. minutě už 3:0, domácí ale dokázali čtyřmi brankami vývoj utkání otočit. Jenže závěr patřil Pardubicím: i díky Pipkově hattricku vyhrály 6:4.

DHL extraliga juniorů, 10. kolo, pátek 19.9.2014, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

4:6
0:3, 4:1, 0:2
Branky a nahrávky: 22:08 Baránek (Stříbrný), 23:33 Baránek (Stříbrný, Ujfaluši), 24:25 Šimeček (Sýkora), 29:44 Sýkora (Ujfaluši) – 1:07 Kysela (Krajňák, Nedbal), 5:56 Pipek (Chvojka), 8:47 Kusý (Krajňák), 31:33 Pipek, 54:09 M. Procházka, 58:32 Pipek (Chvojka). Rozhodčí: Hlinka – Hynčica, Mašek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:3. Diváci: 112. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:6.
Litvínov: Sroka (8:47 Spěšný) – Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Stříbrný, Dunko, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Petira, Vácha, Franc, Bažant, Adam, Nedbal – M. Procházka, Chvojka, Vyskočil, Velinský, Barkóci, Sladkovský, Kusý, Hlaváček, Pipek, Kysela, Krajňák, Panna.

Komentář

Hned na začátku druhé minuty utkání se Pardubice ujaly vedení poté, co se po pěkné akci v ideální pozici objevil Jiří Kysela a šťastnou střelou překonal domácího gólmana Sroku – 0:1. O čtyři minuty později hosté navýšili své vedení v přesilové hře, kdy nenápadné nahození sklepl za záda Sroky Tomáš Pipek – 0:2.

Běžela 9. minuta, když se pardubická střídačka radovala potřetí. Krajňák nahrál na volného Denise Kusého, který poslal kotouč za Srokova záda – 0:3. Po třetím inkasovaném gólu Litvínov vystřídal gólmany. Dominika Sroku vystřídal v brance Patrik Spěšný.

Po první dvacetiminutovce se v kabině Litvínova přehnala bouřka a to bylo vidět už od začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě Litvínov snížil v přesilové hře na rozdíl dvou branek. Stříbrný nahrál Marku Baránkovi, který poprvé překonal hostujícího Vejmelku – 1:3.

Pár minut na to Litvínov vstřelil kontaktní branku opět zásluhou Marka Baránka, který ve skrumáži před brankou našel odraženou střelu Ujfalušiho a prostřelil Vejmelku podruhé – 2:3.

Neuběhla ani minuta a černožlutým se podařilo vyrovnat stav utkání. Ondřej Sýkora v situaci dva na jednoho nahrál Jaroslavu Šimečkovi, který neměl žádný problém trefit odkrytou hostující branku – 3:3. V polovině dvacetiminutovky se Litvínov poprvé ujal vedení. Ujfaluši našel volný kotouč na kruhu, z otočky vystřelil, ale hostující gólman pouze vyrazil před sebe, kde čekal Ondřej Sýkora, který doklepl kotouč do branky – 4:3.

Ve 32. minutě ale Pardubice srovnaly stav utkání po pěkné kombinaci, na jejímž konci stál Tomáš Pipka – 4:4. O dvě minuty později se mohli hosté dostat znovu do vedení, když v přesilové hře zazvonila tyč domácí branky. Litvínovský gólman Spěšný se činil i ve 35. minutě, když likvidoval jeden pardubický pokus za druhým a skvěle tak podržel svůj tým.

V 55. minutě se Pardubice ujaly zpět vedení. Po chybě jednoho litvínovského útočníka se Michal Procházka ujal puku, dobruslil na kruh a odtud se trefil přímo pod víko – 4:5. V 58. minutě byl vyloučen domácí Šefl a toho hosté také dokázali využít. Chvojka nahrál zpoza branky před odkrytou branku Tomáši Pipkovi, který neměl problém dokonat hattrick a tím také potvrdit vítězství Pardubic – 4:6.

Ohlasy po utkání

Robert Reichel (HC Litvínov): „Měli jsme špatný začátek utkání, dostali jsme laciné góly. Pak se nám podařilo to otočit, ale bohužel po velké individuální hrubce jsme si nechali vzít vítězství.“

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Dnešní utkání byl takový blázinec. Po první třetině jsme vedli 3:0 a najednou ve druhé 4:3 prohráváte. Od nás byla hra velmi nevyrovnaná, dělali jsme spoustu chyb u nás v pásmu. Hráli jsme špatně organizačně a zaplaťpánbůh, že jsme tady urvali tři body.“