25.1.2014
(HoH)

Další obrat! Starší dorostenci otočili i duel s Olomoucí

PARDUBICE — Prohrávat o dvě branky? To starší dorostence HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zřejmě nepoloží, ale naopak správně nabudí. Po včerejší výhře nad Vsetínem dokázali doma po podobném průběhu zdolat Olomouc 4:2. Hanáci vedli v malé hale ČEZ Areny o 2:0, pak ale Ondřej Panna dvěma góly ve druhé třetině vyrovnal a ve třetí dokonali obrat Denis Kusý a Filip Havrda. Po šestibodovém víkendu se tak Východočeši vrátili na pozice zaručující postup do play off!

Extraliga staršího dorostu, 36. kolo, sobota 25.1.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

Olomouc

4:2
0:2, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 36:13 Panna (Rohlík), 39:30 Panna (Procházka), 45:54 Kusý (Martinec, Procházka), 56:08 Havrda (Horyna) – 4:18 Škoda, 15:06 Pavlovský (Matěj, Kropáč). Rozhodčí: Barek – Budinský, Špringl. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 0:2.
Dynamo Pardubice: Husár – Faltys, Franc, Horyna, Kučera, Procházka, Rudy – Barkóci, Benýšek, Havrda, Hlaváček, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Rohlík, Velinský, David Voženílek, Zadina.
Olomouc: Urbisch – Beutl, Hes, Klvaňa, Kolovratník, Marek, Spurný, Škoda, Zelený – Dittrich, Heža, Holibka, Horák, Horký, Kropáč, Kuba, Malý, Melichárek, Pavlovský.

Komentář

Střetnutí dvou týmů horní poloviny skupiny B nabídlo prokřehlým divákům v malé hale ČEZ Areny zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se Olomouc dostala do dvoubrankového náskoku. Pardubice ale pak čtyřmi brankami zápas otočily ve svůj prospěch.

Rušný úvod gólově opepřil Jaroslav Škoda v 5. minutě utkání. Olomoucký bek se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru Východočechů a překonal Otu Husára – 0:1. Chvíli po něm mohl navýšit na rozdíl dvou branek Dominik Marek, ale jeho střela pouze prověřila pardubického brankáře.

V 16. minutě to bylo už 2:0 pro Olomouc. Hanáci se prosadili po nádherné přesilovkové kombinaci, na jejímž konci byla přesná střela Matěje Pavlovského.

Zatímco první třetina se lépe povedla hostům, od druhé přebrali iniciativu pardubičtí mladíci. V 27. minutě měli štěstí poté, co střela Jana Kropáče rozezvonila Husárovu tyč. O devět minut později se tak stalo podruhé z hole Matěje Pavlovského poté, co ujel ve vlastním oslabení.

Krizové chvíle ale Východočeši přežili a zásluhou dvou pohotových tref Ondřeje Panny vyrovnaly. Hráč s číslem 8 se nejprve prosadil ve vlastním oslabení po Rohlíkově pasu ve 37. minutě – 1:2.

Půl minuty před koncem hlavně jemu nadšeně tleskalo osazenstvo na tribunách, šikovný útočník nádherně ala Otakar Janecký nabral ve středním pásmu rychlost, přes beka se dostal do zakončení – puk poslal přesně pod víko – 2:2.

Ve třetí třetině byla pardubická převaha už zřetelná, ve 42. minutě byl sám před brankářem Martin Hlaváček, ale blafák do forhendu ve vlastním oslabení mu nevyšel dle představ.

Rozdílový gól přišel o pár chvil později. Jakub Martinec poslal do střelecké pozice Denise Kusého a ten přesnou ranou prostřelil olomouckého brankáře – 3:2.

Východočeši v tu chvíli měli otěže duelu ve svých rukou, jenže dvěma špatnými střídáními v řadě darovali soupeři devětačtyřicetivteřinovou početní výhodu pět na tři. Hanáci s ní ale nenaložili dobře. Sice obléhali pardubické postavení, do vyložené šance se ale nedostali.

Definitivu sobotnímu zápasu přinesl až gól Filipa Havrdy v 57. minutě. Pardubický útočník se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a hbitým zakončením zvýšil na 4:2.

Olomouci pak sebralo veškeré naděje vyloučení Jana Kropáče, Pardubice si závěr zápasu v pohodě uhlídaly a po šestibodovém víkendu se vrátily do elitní čtyřky s tím, že na svého soupeře na druhém místě ztrácí tři bodíky.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 10. 8. 2013
PCE - OLO
3:1
36. kolo, 25. 1. 2014
PCE - OLO
4:2
44. kolo, 8. 3. 2014
OLO - PCE
7:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube