28.9.2013
Josef Zdobinský, Jan Hrabal

Starší dorostenci přestříleli Mladou Boleslav, zápas však neotočili

MLADÁ BOLESLAV — Ani výrazná střelecká převaha nestačila starším dorostencům, aby zlomili odpor Mladé Boleslavi. Ta se doma rychle dostala do dvoubrankového vedení, pardubičtí Denis Kusý a Jakub Procházka nakonec pouze snižovali…

Extraliga staršího dorostu, 10. kolo, sobota 28.9.2013, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

3:2
3:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 0:18 Durdil (Sedmík), 6:18 Prokop (Mašek, Dupljaku), 19:21 Němec (Sedmík, Durdil) – 10:26 Kusý (Vyskočil), 33:53 Procházka (Kusý, Rohlík). Rozhodčí: Jílek – Tasch, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 21:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Mladá Boleslav: Červený – Budík, Franc, Kučera, Procházka – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Hylena, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Procházka, Rohlík, Velinský, Voženílek, Vyskočil.
Dynamo Pardubice: Růžička – Marček, Mašek, Mattis, Tůma, Žalud – Černý, Dupljaku, Durdil, Ďurač, Němec, Planý, Prokop, Průšek, Sedmík, Skořepa, Švejda, Vajsejtl, Veselý.

Komentář

Bruslařům se povedl vstup do utkání na výbornou. Po vyhraném úvodním vhazování totiž zavezl puk do útočného pásma Sedmík, který nahrál před branku Durdilovi, a ten po pouhých osmnácti vteřinách načal skóre – 1:0.

Ještě lépe se domácí mohli cítit v sedmé minutě. To totiž přidal druhý zásah do sítě hostů Prokop – 2:1.

Předváděné hře nicméně pomohla korigující branka Pardubic z hole Denisa Kusého v desáté minutě. Do té doby byly sice k vidění dvě branky, ale hra, která by bavila, byla nulová. Následně se hra tedy výrazně zlepšila a k vidění byly i nějaké šance, ale brankáři obou mužstev se činili, tak jako v osmnácté minutě podržel hosty Červený poté, co Dupljaku obral o puk na modré France a jel sám na bránu.

Ve dvacáté minutě už ale Červený úspěšný nebyl. Němec ve středním pásmu vybojoval puk, poradil si hned se třemi hráči hostí a ve finální fázi překonal i gólmana Pardubic. Jak se později ukázalo, tento gól byl zároveň také gólem vítězným.

Druhá třetina se nesla ve znamení faulů. Hráči obou mužstev byli neukáznění, o čemž svědčí i fakt, že během druhé třetiny rozhodčí poslal na dvouminutový trest hned sedm hokejistů, nehledě na to, že Bruslaři začínali třetinu jen ve čtyřech, protože se v úplném závěru první třetiny se nechal též Ďurač.

Ve druhé třetině byl k vidění už jen jeden (a taky poslední) gól. To poté, co se Bruslaři po mnohých vyloučeních nemohli dostat z tlaku Pardubic, těm se nakonec podařilo i snížit na konečných 3:2 a utkání tak pořádně zdramatizovat zásluhou Procházky.

Závěrečná třetina, zejména pak její druhá polovina, se nesla ve znamení bojovnosti. Pardubičtí se snažili něco udělat s nepříznivým stavem a domácí se snažili tento stav ubránit. Vznikl z toho perfektní hokej, který se musel líbit. Ve druhé minutě třetí třetiny šel po chybné rozehrávce domácích na Růžičku Jajcay, ale ten položil levý beton až k tyči a výrazně tak podržel domácí dorostence. O tři minuty to zkoušel na Růžičku Havrda střelou z mezi kruží, ale lapačka domácího brankáře byla včas na správném místě.

Další příležitosti už si Východočeši nedokázali vytvořit, a tak se spoléhali v závěru na hru bez brankáře. Ani v šesti však Růžičku překonat nedokázali. Nutno přiznat, že Pardubice byly ve třetí části lepším a aktivnějším mužstvem a branku by si určitě zasloužily, ale nebylo jim zkrátka přáno. Tři body tak zůstaly v Mladé Boleslavi.

Ohlasy po utkání

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „V dnešním utkání nám vyšla parádní první třetina. Bavili jsme se o tom před utkáním s kluky, že prostě nedáváme góly. Dneska to vyšlo, dali jsme tři, čímž jsme položili základ k tomu vítězství. Bylo vidět, že nám během utkání nám trochu docházeli síly. Asi to bylo díky včerejšímu utkání v Budějovicích, kdy jsme bránili až do závěru. Nevyšlo nám to bohužel. Dneska se naopak to štěstíčko přiklonilo k nám a, i když ve třetí třetině soupeř asi byl lepší, tak to kluci dokázali skvěle takticky vybojovat a vyhrát tři body, takže super.“

Jiří Seidl (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Nám utekl hlavně ten začátek utkání. Soupeř tam byl takový důraznější a my jsme tam vytvořili pár osobních chyb. Myslím si, že od té druhé třetiny, možná už ke konci té první, jsme se hodně zvedli, ale soupeř to dobře ubránil a vyhrál.“

Zápasy v sezóně

Přát., 2. 8. 2013
MBL - PCE
3:2
3. kolo, 9. 9. 2013
PCE - MBL
6:2
10. kolo, 28. 9. 2013
MBL - PCE
3:2
17. kolo, 19. 10. 2013
PCE - MBL
1:4
24. kolo, 23. 11. 2013
MBL - PCE
3:2sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube