14.9.2013
Marek Votke

Starší dorostenci ztratil první derby, promarnil vedení 2:0

PARDUBICE — Sportovní gratulace do Hradce Králové! Ve východočeském derby starších dorostenců měli v první polovině zápasu navrch domácí Pardubice, dvoubrankové vedení po gólech Hlaváčka a Havrdy však neudržely. Hosté zápas otočili a pokračují v extraligovém tažení bez ztráty bodu.

Extraliga staršího dorostu, 5. kolo, sobota 14.9.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

2:5
0:0, 2:3, 0:2
Branky a nahrávky: 22:39 Hlaváček (Kuťák, Procházka), 27:51 Havrda (Jajcay, Martinec) – 36:29 Drobný z trestného střílení, 38:00 Drašnar (Hronek, Grančařík), 39:06 Malinský (Zahradník, Faltýnek), 50:06 Miškař (Drašnar), 59:51 Miškař. Rozhodčí: Coubal – Špringl, Tasch. Vyloučení: 1:5, navíc Martinec (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 2:0, 2:5.
Dynamo Pardubice: Husár – Budík, Franc, Kučera, Procházka, Vála – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Hylena, Jajcay, Kusý, Kuťák, Martinec, Panna, Rohlík, Velinský, David Voženílek, Vyskočil, Zadina.
Mountfield HK: F. Veselý – Bažant, Čech, Faltýnek, Luštinec, Souček, Vacek, E. Veselý – Drašnar, Drobný, Gančařík, Hofman, Hronek, Chalupa, Malinský, Martinec, Miškář, Šeda, Tvrdík, Voříšek, Zahradník.

Komentář

Od první minuty bylo v zápase znát, že se jedná od regionální derby. Oba týmy se chtěly na svého soupeře vytáhnout a hnaly se za každým pukem.

První dějství bylo plné útočných akcí, kdy museli oba brankáři být na pozoru, aby se soupeři nepovedlo dostat se do vedení.

Nejblíže k němu byl v první třetině za Pardubice Denis Kusý, když se na levém kruhu pro vhazování dostal ke kotouči, ale jeho střela zápěstím zazvonila na konstrukci hradecké branky. Na druhé straně mohl zase své spoluhráče rozjásat Tomáš Zahradník, když vystihl pardubickou rozehrávku a objevil se zcela sám před Husárem. Zkoušel to chytře kličkou do backhandu, ale pohořel na betonu pardubického brankáře.

Úvod druhého dějství patřil domácím. Ve třetí minutě Martin Hlaváček perfektně zužitkoval pohlednou zadovku od Filipa Kuťáka a pohotovým švihem překonal Veselého – 1:0.

O pět minut později Pardubice přidaly další gól. Filip Havrda se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hradeckou brankou a bylo to o dvě branky – 2:0.

Hosté z Hradce se ale nechtěli jen tak snadno vzdát a druhá třetina byla od této chvíle plně v jejich režii. Na rozdíl jedné branky snížil po faulu z trestného střílení Jiří Drobný – 2:1.

O jednadevadesát vteřin později už byl stav opět vyrovnaný. Filip Hronek vyslal na Husára nepříjemnou střelu, kterou ještě pardubický brankář vyrazil před sebe, ale na dorážku dojíždějícího Tomáše Drašnara už byl krátký – 2:2.

To ale nebylo z hradecké strany vše! V poslední minutě ujel při vlastním oslabení na pardubickou branku Tomáš Zahradník, jenž pohořel na Husárově betonu, ale dokázal se ještě dostat ke kotouči, který předložil Markovi Malinskému a ten „šatňákem“ dokonal obrat – 2:3.

S vědomím zpackané druhé třetiny se do té poslední vrhli domácí s jasným cílem vrátit vedení na svou stranu. Měli k tomu několik zajímavých příležitostí, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Naopak ve své hře přidali na tvrdosti a to mohlo znamenat jen jediné.

Na rozdíl dvou branek zvýšil po nenápadném nahození před pardubickou branku Patrik Miškař – 2:4.

To už Pardubice tušily, že je zle a za každou cenu se snažily s utkáním něco udělat. Bezprostředně po čtvrté brance hostů ale Jakub Martinec nevybíravě kolenem sestřelil svého soupeře a nabídl tak rivalovi pětiminutovou přesilovku.

Během ní se Hradec dostal do tempa, které vygradovalo devět vteřin před koncem při závěrečné power play domácích v pátou branku, kterou přidal Marek Malinský – 2:5.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 10. 8. 2013
PCE - HKR
1:2
5. kolo, 14. 9. 2013
PCE - HKR
2:5
12. kolo, 5. 10. 2013
HKR - PCE
5:4
19. kolo, 25. 10. 2013
PCE - HKR
3:2sn
26. kolo, 30. 11. 2013
HKR - PCE
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube