9.9.2013
Jan Hrabal

Starší dorostenci se zvedli a Mladou Boleslav přejeli

PARDUBICE — Zlepšeným výkonem ve druhé polovině utkání porazili starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Mladou Boleslav 6:2. Mladí Východočeši si tak připsali první tříbodové vítězství v této sezoně, dvěma góly se blýskl mladý Filip Zadina.

Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, pondělí 9.9.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

6:2
1:0, 3:2, 3:0
Branky a nahrávky: 12:24 Zadina (Vála), 22:26 Voženílek (Panna, Rohlík), 36:08 Zadina (Panna, Rohlík), 37:59 Martinec, 51:12 Procházka (Voženílek, Kusý), 57:25 Kuťák (Kusý) – 20:53 Ďurač (Mašek, Neměc), 25:31 Ďurač (Průšek). Rozhodčí: Kopeček – Křivohlavý, Čížek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.
Dynamo Pardubice: Husár – Faltys, Procházka, Kučera, Franc, Vála, Budík, Benýšek, Panna, Zadina, Vyskočil, Kuťák, Hlaváček, Rohlík, Kusý, Hylena, Musil, Havrda, Daniel Voženílek, Jajcay, Martinec.
Mladá Boleslav: Růžička – Adamík, Semrád, Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis, Průšek, Prokop, Patoprstý, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Ďuráč, Skořepa, Dupljaku, Neměc, Sedmý, Durdil, Sedlák.

Komentář

Utkání diváky v prvních minutách asi příliš nebavilo, a to z toho důvodu, že oba celky se zprvu hledali nepřesnými přihrávkami a často se přerušovalo. Ve druhé polovině první dvacetiminutovky, ale hra nabrala na tempu a přišly první šance.

Právě v desáté minutě pardubický Martin Hlaváček svou tečí minul prázdnou bránu, aby mohl o dvě minuty později diváky rozjásat Filip Zadina, jenž lehkou žabičkou krásně překonal mladoboleslavského brankáře – 1:0.

V první třetině měl ještě slibnou šanci Denis Kusý, jenž se dral před boleslavskou branku, ale jeden z obránců Středočechů rychle přispěchal a posledním dlouhým krokem se dostal před pardubického boce. Z první třetiny to bylo vše.

Prostřední dějství mělo ve srovnání s prvním zcela jiné parametry. Hned v první minutě se Mladé Boleslavi podařilo vyrovnat skóre, když šikovně postavený Ivan Ďurač jemně k levé tyči tečoval střílenou přihrávku Jana Maška – 1:1.

O minutu a půl později už ale vedli zase domácí! Daniel Voženílek krásnou střelou z otočky vrátil Pardubicím vedení – 2:1.

Krátce po tomto gólu ale fauloval domácí Filip Kuťák a musel čelit sankci v podobě dalšího vyrovnání Středočechů. Ivan Ďurač s Milanem Průškem předvedli svižnou akci, při které vyšachovali domácí obranu včetně brankáře Husára a první jmenovaný zasunul do prázdné branky – 2:2.

Pardubice se ale nechtěly jen tak snadno vzdát, snažily se dostat do tlaku a to nakonec přineslo ovoce. V závaru před boleslavskou brankou se nejlépe zorientoval Filip Zadina a svým druhým gólem poslal domácí opět do vedení – 3:2.

O dvě minuty později přišel další gól. Jakub Martinec vybojoval kotouč ve středním pásmu, posléze ujel na hostujícího gólmana a pohlednou individuální akci zakončil přesnou střelou mezi jeho betony – 4:2.

Do poslední třetiny opět vstoupily aktivněji Pardubice. Martin Hlaváček mohl hned na začátku přidat pátou branku, ale kotouč přihrávaný do druhé vlny mu sklouzl z hole. O chvíli později, při přesilovce, se zase do úniku dva na jednoho hnali Ondřej Panna s Filipem Zadinou, ale druhý jmenovaný přestřelil bránu.

Do třetice už ale gól padl. Jakub Procházka se svojí lajnou rozehráli svižnou akci, kterou pardubický hráč dokončil doklepnutím do prázdné klece – 5:2.

Po této brance přišla série vyloučení a tempo hry poněkud opadlo, ale diváci viděli přece jen ještě jednu branku. Opět do boleslavské sítě, když Denis Kusý zavážel kotouč za kotouč za boleslavskou branku, ale šikovně ho vrátil mezi kruhy, kde čekal Filip Kuťák a překonal zaskočeného Růžičku – 6:2.

Zápasy v sezóně

Přát., 2. 8. 2013
MBL - PCE
3:2
3. kolo, 9. 9. 2013
PCE - MBL
6:2
10. kolo, 28. 9. 2013
MBL - PCE
3:2
17. kolo, 19. 10. 2013
PCE - MBL
1:4
24. kolo, 23. 11. 2013
MBL - PCE
3:2sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube