11.1.2014
(HoH)

Junioři v boji o play off vydřeli důležitý zápas s Olomoucí

PARDUBICE — Duel o šest bodů s Olomoucí vyšel lépe juniorům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši vydřeli výhru 3:2, pod kterou se podepsalo duo „Ve-Vo“. Daniel Voženílek vstřelil první dva góly Pardubic po Veselého příhrách, hráč s číslem 20 pak vsítil vítěznou branku na počátku třetího dějství.

NOEN extraliga juniorů, 28. kolo, sobota 11.1.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:2
1:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 18:44 D. Voženílek (J. Veselý), 33:32 D. Voženílek (J. Veselý, Bažant), 40:39 J. Veselý (Bažant) – 30:11 Hánl (Škůrek), 58:19 Ostřanský (Brandýs, Kraigher). Rozhodčí: Doležal – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 93. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka (M. Veselý) – Bažant, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek.
Olomouc: Kochta (Slezák) – Brandýs, Hradil, Kraigher, Soukal, Škůrek – Bauer, Beták, Fibrich, Hánl, Jergl, Kocián, Konečný, Králík, Markl, Rajnoch, Ostřanský, Vrána.

Komentář

První třetina utkání tabulkových sousedů přinesla svižný hokej, což dokládá i fakt, že trvala pouhých 26 minut. Hned v jejím úvodu měli obrovskou šanci domácí Tomáš Pipek a Daniel Voženílek, ale brejk dvou na jednoho nedotáhli do gólového konce. Druhého jmenovaného fauloval Martin Rajnoch, Pardubice však přesilovku neproměnily.

Následná hra čtyři na čtyři přinesla poměrně atraktivní podívanou. Oba brankáři se rozhodně nenudili a čelili nápaditým výpadům protivníků, do kterého zapadl i pohledný bodyček Patrika Poulíček, jímž zastavil se jednu z rodících akcí Hanáků.

Hosté si pak od 14. minuty zahráli v početní převaze. Štědrého nedovolené bránění ale zůstalo bez brankové odezvy, Olomouc se nemohla dostat k přesilovkovému zámku, domácí hokejisté aktivní hrou ochránili své postavení.

V závěru úvodní třetiny poslala Pardubice do vedení povedená spolupráce dvojice Jan Veselý – Daniel Voženílek. Prvně jmenovaný si v jízdě sklepl kotouč, zavezl do pásma a vybídl do akce mladšího kolegu. Věkem starší dorostenec v souboji tváří v tvář s Kochtou uspěl – 1:0.

Na počet střel i gólů byla druhá třetina daleko bohatší. V jejím úvodu měly velké možnosti Pardubice po Kraigherově vysoké holi, po níž olomoucký útočník putoval na čtyři minuty k trestoměřičům. Blízko vstřelení druhé branky byl v této části hry Daniel Voženílek, na chvíli se zjevil sám před kasou, dorážku mu ale chytila famózně vystřelená lapačka olomouckého brankáře.

Olomouc přežila těžké chvíle bez úhony a v pěti hráčích se jala útočit. Ve 29. minutě byl blízko srovnání Luka Kraigher, ten dostal puk do palebné pozice a z ostřejšího úhlu trefil tyč Vejmelkovy branky! Krátce po něm hráli Hanáci přesilovku.

Východočeši ustáli dvouminutové oslabení, ale pár okamžiků poté inkasovali. Škůrkovu střelu do chumlu od modré vyrazil gólman Vejmelka, k puku se dostal Martin Hánl a ihned vyrovnal – 1:1.

Vyrovnaný stav vydržel pouze 202 vteřin a o pardubický gól se opět postarala dvojice Daniel Voženílek – Jan Veselý. Druhý jmenovaný vybojoval aktivním napadáním puk, najel si do kruhu a přesným pasem vybídl ke skórování svého kolegu, jenž se nemýlil – 2:1.

A pak se začaly ve velké hale dít pořádné věci! Oba týmy si řekly, že za každou cenu dají gól a podle toho tak v dalších dvou minutách vypadalo. Čisté šance měla dvojice Martin Fiala – Patrik Poulíček a Luděk Pilný na pardubické straně, v hanáckém dresu ještě teď vzpomíná Aleš Jergl, kterak prováhal obrovskou příležitost.

Krátce na to vybídl Michael Špaček ke srovnání Patrika Poulíčka, ale prudký puk přeletěl jeho nastavenou hůl, na olomoucké straně Martin Konečný nezakončil dle svých představ v předposlední minutě druhého dějství.

Nástup do toho závěrečného se povedl lépe Pardubicím. Po rychlé souhře se i pod třetí gól podepsal Jan Veselý. Pardubický střelec dostal pas od Matěje Bažanta a přesnou střelou nasměroval domácí za třemi body.

Pardubice hrály velmi zodpovědně, držely dlouho Olomouc na uzdě a nedovolovaly jí dostávat se do akcí. Východočeši využívali každou možnost k přečíslení, v 50. minutě se do zakončení dostal Jan Veselý, ale přes beka Škůrka se mu nepovedlo dle představ. Na opačné straně zahrozil Dominik Bauer, ale toho vychytal Karel Vejmelka.

Olomouc se nadále tlačila dopředu a v předposlední minutě odvolala brankáře. Power play využil ke snížení Milan Ostřanský, jeho střela zapadla přesně do růžku Vejmelkovy branky – 3:2.

Hanáci pak pokračovali v ofenzivním snažení, ale dohnat dvoubrankové manko se jim nepovedlo. Pardubičtí mladíci udrželi těsné vedení a vystřídali Olomouc na dvanáctém místě tabulky.

Zápasy v sezóně

Přát., 7. 8. 2013
OLO - PCE
1:2
Přát., 20. 8. 2013
PCE - OLO
20.08.2013
10. kolo, 5. 10. 2013
OLO - PCE
3:2sn
28. kolo, 11. 1. 2014
PCE - OLO
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube