5.12.2013
Marek Votke

Junioři promarnili dvoubrankový náskok, Mladé Boleslavi vzali pouze bod

PARDUBICE — Skvěle rozehranou partii pardubičtí junioři pokazili. Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vedli nad Mladou Boleslavi po dvou využitých přesilovkách 2:0, Středočeši se ale nevzdali, zvýšili tempo, v základní hrací době srovnali a rozhodli duel v samostatných nájezdech. Pardubice promarnily velkou šanci vyletět výše ve vyrovnané tabulce.

NOEN extraliga juniorů, 23. kolo, čtvrtek 5.12.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

2:3sn
2:0, 0:1, 0:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 5:30 Veselý (Štědrý), 9:08 Poulíček (Veselý, Kalous) – 22:56 Bernad (Chvátal), 59:04 Kuchta (Frolík, Bernad), rozhodující samostatný nájezd Kotala. Rozhodčí: Hribik – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Diváci: 68. Střely na branku: 28:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Kalous, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Veselý, D. Voženílek, Zelinger.
Mladá Boleslav: Pechek (9:08 Tomšů) – Adamík, Bernad, Hes, Kulhánek, Kurka, Nedbal, Souček – Borovec, Bjakov, Frolík, Chvátal, Kotala, Kuchta, Průšek, Pätoprstý, Smrčka, Sonnek, Volf.

Komentář

Úvod utkání bez pochyby patřil domácím Pardubicím. Hned v páté minutě se Boleslav dvěma rychle po sobě jdoucími fauly dostala do nepříjemného dvojnásobného oslabení, s čímž si Pardubice věděly rady.

Michal Štědrý s Janem Veselým si na modré čáře nadvakrát vyměnili kotouč a druhý jmenovaný ostrou ranou vymetl levý horní roh boleslavské klece – 1:0.

Netrvalo dlouho a pardubické vedení bylo dvoubrankové. Boleslav se znovu provinila faulem, čehož domácí opět po minutě a sedmi vteřinách využili. Kapitán Patrik Poulíček na půli hřiště zpracoval kotouč a krásnou individuální akci zakončil svižnou střelou za záda Pechka – 2:0. Po této brance se boleslavští trenéři rozhodli sáhnout k výměně brankařů.

Nový impuls Boleslavi alespoň trochu pomohl dostat se do hry a velikou šanci na snížení měl při přesilové hře Lukáš Volf. Jeho ostrý příklep a následnou dorážku ale pokryl pardubický brankář Karel Vejmelka

Nadále také ale hrozily i Pardubice. V první třetině za zmínku stojí únik Poulíčka s Veselým proti jedinému boleslavskému obránci. Veselého ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval střídající brankář Ondřej Tomšů.

Druhá dvacetiminutovka už tak jednoznačná nebyla, ba naopak. Na začátku třetiny se Pardubice ocitly v dvojnásobném oslabení a hned ve třetí minutě ji Boleslav využila. Ke slovu se dostal David Bernad a střelou z kruhu pro vhazování prostřelil Vejmelku – 2:1.

Byl to sice jediný gól prostředního dějství, ale o zajímavé akce obou týmů nebyla nouze.

V polovině třetiny Patrik Poulíček šikovně obkroužil boleslavskou branku a pokusil se překvapit brankáře Tomšů, ten ovšem včas vystrčil svůj beton.

O chvíli později se musel ohánět zase Karel Vejmelka. Jiří Kůrka se šikovně dostal ke kotouči na modré čáře a proklouzl až před pardubického brankáře, jenž zaúřadoval lapačkou. Pár vteřin na to zase strážce pardubické svatyně čelil střele z první od Jaroslava Součka, jenž šikovně číhal nikým nehlídaný v mezikrůží. Z druhé třetiny to bylo vše.

Poslední třetina byla možná ze všech nejzajímavější, i když na góly znovu vcelku chudá. Velikou šanci na gól v jejím úvodu měl Jan Veselý, když prokličkoval přes dva obránce, ale Tomšů zaúřadoval

Po něm mohl skórovat Martin Havel, když se z ničeho nic zcela sám zjevil v mezikruží, ale napálil kotouč pouze do tyče boleslavské branky.

Od těchto chvil Boleslavští od základu změnili svou hru a svého soupeře vůbec k ničemu nepustili. Poslední desetiminutovku odstartoval Petr Kuchta, jenž jen těsně vedle tečoval nepříjemnou střílenou přihrávku od spoluhráče.

V závěru hosté neustále navyšovali svůj tlak a hnali se za vyrovnáním. Jakub Frolík sice v 56. minutě mířil do odkryté klece, jeho střela ovšem neměla potřebnou razanci a Vejmelka se jí stihl postavit do cesty.

Na další pokus Středočechů už byl ale krátký. Před pardubickým brankářem se při power play hostů utvořil závar, ve kterém se nejlépe ze všech zorientoval Petr Kuchta a pětapadesát vteřin před koncem srovnal – 2:2!

V prodloužení oba týmy hrály velmi opatrně, přesto se do velké šance dostal pardubický útočník Jan Veselý, jenž uháněl zcela sám na boleslavského brankáře, ale v poslední chvíli mu kotouč sklouzl z hole a na řadu tak přišly nájezdy.

V nich byl jako jediný úspěšný Petr Kotala a rozhodl tak o tom, že dva body si odveze Mladá Boleslav – 2:3.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Přát., 1. 8. 2013
MBL - PCE
4:2
5. kolo, 20. 9. 2013
MBL - PCE
3:1
23. kolo, 5. 12. 2013
PCE - MBL
2:3sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube