13.9.2013
Patrik Moučka

Nadílka už v září. Junioři dali Spartě „bůra“

PARDUBICE — Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vyhráli v prvním domácím utkání v nové sezoně jasně 5:1. V malé hale přejeli Spartu koncentrovaným výkonem, v utkání se blýskli tříbodoví Daniel Voženílek a kapitán pardubického mužstva Patrik Poulíček (oba 1+2).

NOEN extraliga juniorů, 3. kolo, pátek 13.9.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

5:1
0:0, 3:1, 2:0
Branky a nahrávky: 24:15 D. Voženílek (Poulíček, Řezníček), 29:45 Vácha (Poulíček, D. Voženílek), 33:58 Zelinger (Kysela), 42:09 Poulíček, 50:49 Řezníček (D. Voženílek) – 38:43 Hampl (Slavíček). Rozhodčí: Doležel – Křivohlavý, Čížek. Vyloučení: 3:5, navíc Březina (Sparta Praha) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. Diváci: 80. Střely na branku: 73:65. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Divecký, Kalous, Petira, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Bohuněk, Bureš, Chvojka, Havel, Kysela, Pipek, Poulíček, Řezníček, Schneider, D. Voženílek, Zelinger.
Sparta Praha: Neužil – Bílek, Březina, Mikliš, Široký, Slavíček, Vacek, Vokurka – Arnošt, Augustin, Brejcha, Brém, Budiak, Černoch, Hampl, Hemr, Chlapík, Krudenc, Litera, Pulkrab, Schwamberger.

Komentář

Zpočátku se oba týmy pouze oťukávaly a nepouštěly se do riskantních akcí. Viděli jsme pár dobrých příležitostí. Martin Havel se spolu s Jakubem Řezníčkem ocitli sami před Neužilem, ale toto ještě k brance nevedlo.

Blízko gólové příležitosti se ocitl i Dominik Zelinger, ale pouze orazítkoval tyč, když vypálil ostrou střelu z mezikruží.

První branku jsme shlédli až ve druhé třetině a to přesně ve 26. minutě utkání. Krásnou střelou se prosadil Daniel Voženílek a Pardubice tak otevřely skóre utkání – 1:0.

Zvýšit náskok Pardubic mohl Jakub Řezníček, ale o gól ho připravila správně postavená hůl brankáře.

V 30. minutě se po krásné nahrávce Daniela Voženílka prosadil Lukáš Vácha, který zvyšoval už na dvoubrankový náskok – 2:0.

Ve 34. minutě zvýšil už na tříbrankový rozdíl po střele do prázdné branky Dominik Zelinger – 3:0

První branku Sparty vstřelil v 39. minutě Ondřej Hampl po střele z okraje kruhu – 3:1.

Na počátku 43. minuty se prosadil Patrik Poulíček, který se kuriózně dostal k puku, jenž se zasekl v kaluži vody – 4:1

V 51. minutě uzavřel střelecký účet Jakub Řezníček, střelou švihem, kterou zaregistroval Neužil až v brance – 5:1.