5.10.2012
Lukáš Chuchválek, David Záruba

Perfektní třetí třetina! Starší dorost loupil v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Dlouho nerozhodný duel převrátili pardubičtí dorostenci na svou stranu gólem na začátku třetí třetiny, kdy se prosadil Barkóci. Východočeši už vedení do konce zápasu nepustili, naopak. V 50. minutě zvýšil po rychlé akci Polák a export tří bodů orazítkoval do prázdné branky v závěru Bohuněk. Brankář Stibůrek vychytal čisté konto.

Extraliga staršího dorostu, 9. kolo, pátek 5.10.2012, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

0:3
0:0, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 41:07 Barkóci, 49:06 Polák (Hlaváček), 59:15 Bohuněk (Panna). Rozhodčí: Coubal – Frodl, Horínek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 68. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:3.
Mladá Boleslav: Jan Plíšek – Groer, Hercig, Nastoupil, Nedbal, Jakub Plíšek, Tržický – Bašus, Borovec, Brzák, Durdil, Černý, Krupička, Marks, Němec, Pravda, Sedmík, Verner, Švejda.
Dynamo Pardubice: Stibůrek – Budík, Divecký, Faltýnek, Kalous, Petric, Procházka – Barkóci, Bohuněk, Chvojka, Havrda, Hlaváček, Kuťák, Kysela, Panna, Polák.

Komentář

V 9. minutě pak Jakub Plíšek vyslal jedovatý pozdrav Antonínu Stibůrkovi, jenž se nenechal zmást a vyrazil. O minutu později to z velké vzdálenosti zkusili postupně pardubičtí Divecký, Kysela i Procházka, jenže chyběla přesnost a v případě druhého jmenovaného i štěstí. Ve 14. minutě pak byl v podobné šanci domácí Tržický. Betony však Stibůrek sklapl včas.

Druhá dvacetiminutovka vypadala podobně jako ta první a několik minut byla hra poznamenaná nepřesnostmi v rozehrávkách a pasivitou. Postupem času se situace začala zlepšovat a v dobré šanci se v 26. minutě ocitl Tomáš Tržický, jenž o půl metru přepálil klec. Vzápětí z otočky neproměnil ani Radovan Chvojka. Když přišla první vyloučení, hra začala konečně nabírat na tempu a k vidění byly poprvé v zápase i rychlé průniky. Ve 30. minutě si krásně narazil Faltýnek s Hlaváčkem a prudce trefili pouze Plíškovu výstroj. Vzápětí nevyužili závar Nastoupil s Krupičkou a Borovcem, kteří si sjeli na kraj brankoviště ke gólmanovi, jenž neměl puk pevně pod kontrolou.

Ve 33. minutě pak Tržický spálil obrovskou příležitost, když nikým nehlídaný mohl z mezikruží pálit do růžku. Místo toho trefil gólmana do hrudi. Pět minut do sirény si David Bašus střihl sólo přes celé hřiště a zakončil do Stibůrkova ramene. S koncem třetiny rychlost nabrala na obrátkách, protože domácí dostali možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. I když byli aktivní, bylo zakončení problém. Například Pavel Nastoupil tečoval těsně mimo. Vše podstatné se událo až ve třetím dějství.

Do poslední třetiny už nastoupila mužstva, která hrála od začátku s nasazením a s vůlí skórovat. Štěstěna přála hostujícímu celku, protože se ve 42. minutě v rychlém průniku prosadil David Barkóci, jenž poslal přízemní střelu přímo k levé tyči – 0:1.

Tím dostal svůj tým na koně a o tři minuty později mohl navýšit, kdyby z otočky mířil přesněji. To zvládl střelou do odkryté klece až v 50. minutě úplně volný Ondřej Polák, jemuž dokázal v nelehké pozici zpětně přihrát Martin Hlaváček – 0:2.

Bruslaři však nesložili zbraně a hrnuli se vpřed. Nejblíže ke kontaktnímu gólu měl v 52. minutě při přesilovce Vojtěch Němec, který nedosáhl na odražený puk, jenž by býval mohl uklidit do odkryté brány. Minutu před koncem tak domácí kouč odvolal z brány Jana Plíška, ale Bruslaři neudrželi v šesti lidech kotouč na svých holích déle jak deset sekund. Ve dvou jim ujeli Ondřej Panna a Ondřej Bohuněk, který výsledek zápasu do prázdné brány potvrdil – 0:3.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 8. 9. 2012
PCE - MBL
4:1
9. kolo, 5. 10. 2012
MBL - PCE
0:3
16. kolo, 30. 10. 2012
MBL - PCE
2:3p
23. kolo, 30. 11. 2012
PCE - MBL
5:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube