13.9.2012
David Nekvinda, Jan Hrabal

Mladší dorostenci nestačili v Brně

BRNO — Vysokou porážku o devět branek si připsali mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeským mladíkům se utkání v jihomoravské metropoli nepovedlo.

Extraliga mladšího dorostu, 2. kolo, čtvrtek 13.9.2012, Kajot arena

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

9:0
2:0, 5:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2:30 Havlát (Čejka, Hroudný), 9:07 Dvořák (Koblížek, Šnajnar), 20:25 Zukal (Dvořák), 21:32 Horký (Heinrich), 27:51 Hroudný (Zukal, Čejka), 28:27 Koblížek (Dvořák, Šnajnar), 36:31 Hasoň (Šnajnar , Koblížek), 49:33 Jambor (Havlát), 53:01 Hasoň (Koblížek, Gotthard). Rozhodčí: Lerch – Král, Musil. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 65. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 9:0.
Kometa Brno: Slavíček – Furch, Gotthard, Jirůšek, Kratochvíl, Petlák, Sedláček, Šnajnar, Zukal – Čejka, Dvořák, Hasoň, Havlát, Heinrich, Horký, Hroudný, Jambor, Kališ, Koblížek, Škvrně.
Dynamo Pardubice: Klouček (31:22 Škoda) – Boček, Franc, Horyna, Kučera, Leder, Mikulčák, Rudy, Voltner – Bor, Bureš, Dušek, Hoskovec, Kubišta, Kusý, Macháček, Martinec, Petrus, Rohlík, Syrovec, Voženílek.

Komentář

Domácí šli do zápasu v roli favorita, první velkou šanci však měli hosté, Bor však nedokázal těsně před brankou usměrnit nápaditý pas od jednoho ze spoluhráčů mezi tři tyče. Chvíli poté se už radovali domácí a ujali se tak vedení. Pěkná kombinační akce začala za brankou u Hroudného, který našel mezi kruhy Čejku. Ten už mohl pálit, ještě však poslal touš doprava na zcela volného Roberta Havláta, jenž překonal padajícího Kloučka – 1:0.

V šesté minutě mohl srovnat Kusý, individuální akci však ani nadvakrát neproměnil v gól. Poté přišlo období, kdy Kometa snad čtyři minuty nepustila hosty z pásma a také z toho vytěžila branku. Filip Dvořák se trefil těsně pod břevno, když pálil z pravého kruhu – 2:0. Pardubičtí se následně probrali a i díky první přesilovce zápasu několikrát nebezpečně zahrozili, skóre se však již v první dvacetiminutovce neměnilo na žádné straně.

Druhá perioda byla od začátku demolicí pardubické obrany. Hned v první minutě této pasáže hry se krásnou střelou od modré čáry prosadil Lukáš Gotthard – 3:0. Puk se do branky odrazil od břevna, které ještě dlouho rezonovalo Kajot arenou. Pro hosty však bylo brzy hůř. Za minutu přišla čtvrtá domácí branka, o kterou se postaral Luboš Horký. Hráč v bílých rukavicích se dostal sám až před Kloučka a překonal jej bekhendem přesně nad rameno – 4:0.

Hosté se na chvíli dostali zpod tlaku a v přesilovce mohl Rohlík i snížit, těsně však minul klec domácích. Znovu se tak radovali Jihomoravané. Ti dostali první početní výhodu a její využití jim zabralo přesně dvacet sekund. Daniel Hroudný stál chvíli zcela sám na pravém kruhu, a když zjistil, že jej nikdo neatakuje, poslal zápěstím puk přesně do bližšího horního růžku – 5:0. Neuběhla ani minuta a Klouček lovil puk z branky pošesté. Osamocený se na něj řítil Radek Koblížek a produktivní Brňan se prezentoval povedeným blafákem do bekhendu – 6:0. To už Klouček nevydržel a brzy poté pustil do branky náhradníka Marcela Škodu.

Ten držel čisté konto takřka přesně pět minut, v čase 36:31 však také kapituloval. Jan Hasoň šikovně sklepl ze vzduchu střelu Šnajnara a nový muž v branci hostí neměl nárok reagovat – 7:0. Ještě před touto brankou přišla také největší šance Pardubic na skórování, když Dušek neproměnil trestné střílení nařízené po faulu Šnajnara.

Závěrečná třetina již nemohla rozhodnout o osudu zápasu a bylo to znát, tempo už nebylo takové, jako v předchozích částech hry. V 45. minutě dostali hosté podruhé v utkání výhodu trestného střílení, Kusý se ale po Gotthardově faulu neprosadil stejně jako Dušek. I o osmý gól mače se tak postarala Kometa, konkrétně Jan Jambor, který se trefil vydařenou ránou z velké vzdálenosti – 8:0.

Poslední branka zápasu padla v čase 53:01 a Jan Hasoň se díky ní stal jediným dvougólovým střelcem zápasu, když zakončil rychlý výpad ve třech proti jednomu – 9:0. Ve zbytku klání se Kometa za desátou branku ani příliš nehnala, nejblíže byl ke skórování Horký, který trefil spojnici břevna a tyče.

Ohlasy po utkání

Jan Konečný (HC Kometa Brno): „Navázali jsme na předchozí výkon v Havlíčkově Brodě. Dneska musím kluky pochválit, co se týká součinnosti. Kluky musím pochválit, vytvořili moc hezké akce. Hráli jsme to, co jsme chtěli a to se nám vyplatilo. Musíme takhle pokračovat dál, dneska si užít výsledek a zítra se už zase chystáme na neděli, kdy hrajeme v Hradci Králové.“

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Brno nás předčilo ve všech směrech. V agresivitě, v bruslení, v kombinaci. Ti hráči jsou jakoby úplně jiní, jsou vyspělejší. Důležitý byl vstup do druhé třetiny. Místo, abychom podrželi chvíli výsledek, dostali jsme hned dvě branky a bylo to 4:0. Za tohoto stavu se už proti týmu jako Kometa hraje velmi těžko.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 13. 9. 2012
KOM - PCE
9:0
11. kolo, 21. 10. 2012
PCE - KOM
0:1
20. kolo, 9. 12. 2012
PCE - KOM
0:6
29. kolo, 23. 2. 2013
KOM - PCE
8:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube