5.1.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

Junioři padli s Olomoucí v prodloužení

PARDUBICE — Smolně vstoupili do nového roku extraligoví junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši nestačili na domácím ledě Olomouci a podlehli jí 3:4 v prodloužení. Hanáci v pardubické ČEZ Areně vždy vedli, dvakrát dokázal vyrovnat Radim Zrůst, na třetí inkasovaný gól odpověděl Jiří Půhoný v power play osmnáct sekund před koncem. V prodloužení ale získala bonusový bod Olomouc.

Extraliga juniorů, 27. kolo, čtvrtek 5.1.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:4p
0:0, 1:1, 2:2 – 0:1
Branky a nahrávky: 34:39 Zrůst (Půhoný), 50:10 Zrůst (Půhoný), 59:42 Půhoný (Vlček, Březina) – 25:57 Brada (Jergl, Miczek), 42:21 Voznica (Heža, Sedlář), 57:29 Rác, 63:21 Rác (Dufek). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2. Diváci: 60. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Horáček – Beneš, Červený, Havlík, Lenoch, Starý, Škvor, Zdráhal – Březina, Hemský, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, Vlček, Zrůst.
Olomouc: Lukáš – Brandýs, Brančik, Dufek, Jergl, Schejbal, Šaur, Škůrek – Brada, Číp, Heža, Machala, Miczek, Novotný, Rác, Sedlář, Voznica.

Komentář

Do utkání lépe vstoupili junioři domácího celku. Od prvních minut se Pardubice na ledě lépe orientovaly a ostřelovaly olomouckého brankáře Jana Lukáše ze všech stran.

V 5. minutě Pardubice ještě zvýšily svou aktivitu, když hrály svou první přesilovou hru. Při ní obrovskou příležitost promrhal Petr Vlček, když měl před sebou prázdnou branku, ale netrefil. O chvíli později, to už oba týmy byly v plném počtu, pardubická hala zase jen tak zahučela. To v momentě, kdy z bezprostřední blízkosti do gólmana hostí pálil Petr Beneš.

Ve druhé desetiminutovce prvního dějství se už hra začala pomalu vyrovnávat. Hlavu do dlaní schovával po brejku dva na jednoho a následné nepřesné trefě do kotouče hostující Roman Rác. Do konce první třetiny si ještě oba celky připravily několik šancí, ale skóre zůstalo bezgólové.

Do druhé třetiny oba týmy doslova vlétly. Hned ve třetí minutě se ukázal Filip Stoklasa, když přihrávku od spoluhráče usměrnil do tyče olomoucké klece. O minutu a pár vteřin později zase úřadovali hosté. Po pádu Červeného z Pardubic u mantinelu se do šance dostal Marek Hes, který netrefil prázdnou branku.

Gólu se diváci dočkali ve 26. minutě, když na trestné lavici odpočíval pardubický Škvor a Petr Brada zajistil tvrdou přesilovkovou ranou od modré čáry vedení Olomouce – 0:1.

Pardubice potom znovu ožily a hnaly se za vyrovnáním. Nejprve Zdráhal překvapil Lukáše svým prudkým nahozením, které olomoucký brankář jen stěží schoval ve své výstroji. O dvě minuty později se zase do puku při akci dva na jednoho ideálně netrefil Tomáš Šťastný.

Aktivita domácích ale přece jen přinesla kýžený úspěch. Při přesilovce projevil Půhoný svou zkušenost z extraligových utkání v dresu Pardubic a šikovnou přihrávkou našel před odkrytou brankou Radima Zrůsta, který s přehledem vyrovnal – 1:1.

Třetí dějství zahájila lépe Olomouc. Ve 43. minutě při přesilovce šťastně z první Horáčka, kterému puk vypadl z lapačky, překonal Jakub Voznica – 1:2.

Střelec třetí branky zápasu se také postaral o další gól. Tentokráte byl ale odsouzen pouze do role pozorovatele, když si na trestné lavici odpykával svůj trest. Krásnou přesilovkovou spolupráci mezi Půhoným a Zrůstem dokončil druhý jmenovaný – 2:2.

Hra se potom na chvíli uklidnila, ale na další góly se příliš dlouho nečekalo. Po krásném sólu se prosadil hostující Roman Rác – 2:3.

Touto brankou Olomouc začala diktovat tempo. Ovšem jen na pár minut, trenéři domácích se rozhodli, že to zkusí v šesti a vyšlo to. Pár vteřin před koncem dorážkou pod víko vyrovnal Jiří Půhoný – 3:3. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm, jako by se oba týmy bály útočit. Zajímavou příležitost si připravil kapitán Pardubic Lenoch, když svou prudkou střelu nasměroval těsně vedle tyče olomoucké branky. Gól tedy nevstřelil a zákonitě tak přišel trest. Utkání rozhodl po spolupráci s Dufkem v útočném pásmu svým druhým gólem v utkání Roman Rác – 3:4.

Zápasy v sezóně

přát., 18. 8. 2011
OLO - PCE
2:4
přát., 25. 8. 2011
PCE - OLO
25.08.2011
27. kolo, 5. 1. 2012
PCE - OLO
3:4p
39. kolo, 23. 2. 2012
OLO - PCE
2:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube