3.12.2011
Petr Dejnožka

Junioři lídra trápili, na body však nedosáhli

PARDUBICE — Na pardubický led dorazil nejlepší tým tabulky Litvínov. I přesto se junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice drželi a dlouho sahali alespoň po bodu. Hosté o svém vítězství rozhodli ve třetí části, berou tři body za výhru 3:2.

Extraliga juniorů, 22. kolo, sobota 3.12.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Litvínov

2:3
0:1, 1:0, 1:2
Branky a nahrávky: 37:35 Zdráhal (Vlček), 59:57 Půhoný (Březina, Hemský) – 12:54 Strejček (Písařík, Mackal), 41:07 Písařík (Šalka, Mackal), 50:40 Smolka (Jurčík, Kasal). Rozhodčí: Stolín – Bosák, Potůček. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Lenoch, Starý, Škvor, Vondráček, Zdráhal – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Šťastný, Vlček, Zrůst.
Litvínov: Horák – Bittner, Čejka, Ejem, Kasal, Kokeš, Strejček – Jurčík, Mackal, Písařík, Procházka, Průša, Smolka, Šalka, Šrámek, Švarc, Zdeněk.

Komentář

Do Pardubic dorazil lídr tabulky Litvínov a domácí museli předpokládat, že dnes by se na případně bodový zisk museli hodně nadřít. Úvod zápasu tomu ale vůbec neodpovídal. Pardubice do duelu naprosto vlétli a po dvou minutách mohl skóre otevřít Petr Vlček, který se zjevil sám před brankářem Horákem. Litvínovský gólman ho ale vychytal. Hosté se dlouho nemohli prosazovat v útočném pásmu a nepomohly jim k tomu ani dvě přesilové hry.

Jenže paradoxně to byli právě hosté, kdo šel do kabin s jednobrankovým náskokem. Ve 13. minutě přišla střela od modré čáry, puk se odrazil nad Langhamera a volný Strejček ho dorazil do sítě – 0:1!

Pardubice tento gól srazil do kolen a do závěrečné sirény hrály pod nesmírným tlakem ze strany Litvínova. Za zmínku ještě stojí obětavý skok Poulíčka, který tím zabránil jistému gólu.

Druhá třetina vše ale změnila. Pardubice začaly hrát mnohem zodpovědněji a svého soupeře několikrát tvrdě zatlačily. Jejich aktivitu ale výrazně srážely zbytečné fauly a vyloučení. Domácí v brance podržel skvělý Marek Langhamer, a když už ani on sám nestačil, pomohlo mu břevno či Ondřej Starý, který posunul branku. Tím sice zabránil gólu, ale byl za to pochopitelně vyloučen.

V následujícím oslabení všem ujel Jaroslav Moučka, ale do svých kliček se sám zamotal. Pardubičtí se vyrovnání nakonec dočkali. Při hře čtyři na čtyři se kotouč dostal na modrou, na bránu ho napálil Jan Zdráhal a puk mnohokrát tečován skončil za Horákem – 1:1!

Pardubice mohly ještě ve druhé části zvrátit skóre na svoji stranu, ale nakonec se jim to nepovedlo.

O vítězi tak mohla rozhodnout až perioda třetí a Pardubice si do ní elán z periody druhé nepřenesly. Spád utkání naznačila branka z 42. minuty, kdy domácí špatně rozehráli. Puk se dostal na hokejku Pavla Písaříka, který si ještě dovolil kličku a poté bekhendem uklidil kotouč do sítě – 1:2!

Domácí se sice probrali, ale po zbytečném Křečanově vyloučení přidali hosté třetí branku. Přesilovou hru využil po dvaceti vteřinách překrásnou střelou tahem do horní poloviny klece Pavel Smolka – 1:3!

Ani nyní se domácí ještě nevzdali naděje na bodový zisk, ale i ten nejzarytější optimista musel tušit, že to zřejmě nevyjde. Nakonec se ještě dvě vteřiny před závěrečnou sirénou na brankovišti prosadil Jiří Půhoný – 2:3. Zápas skončil jednobrankovým rozdílem, a tak si Litvínov pojistil svoji pozici na čele tabulky.