29.10.2011
Petr Dejnožka a Jan Hrabal

Junioři ztratili vyhraný zápas, se Spartou berou pouze bod

PARDUBICE — Utkání o dvou poločasech nabídl duel pardubických juniorů se Spartou. Východočeši opanovali první polovinu, vedli 4:1, ale nakonec padli. Sparta dokázala duel v malé hale ČEZ Areny zcela otočit a v utkání 16. kola NOEN extraligy vyhrát po samostatných nájezdech.

Extraliga juniorů, 16. kolo, sobota 29.10.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

4:5sn
0:0, 4:2, 0:2 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 25:00 Půhoný (Vlček), 27:47 Zrůst (Vlček), 29:00 Stoklasa (Křečan), 31:06 Půhoný (Starý) – 23:09 Vlček (Kučera), 31:58 Doležal (Procházka, Eis), 46:48 Kučera (Vlček, Müller), 58:51 Vlček (Kučera), rozhodující samostatný nájezd Vlček Rozhodčí: Veinfurter – Maštalíř, Plch. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. Diváci: 90. Střely na branku: 46:47. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Starý, Škvor, Vondráček – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, P. Vlček, Zrůst.
Sparta Praha: Kocián – Košťálek, Müller, Švaříček – Antončík, Brzobohatý, Doležal, Eis, Hampl, Kučera, Matějček, Merta, Procházka, Ribalkin, Simon, Štěpánek, F. Vlček.

Komentář

Třetí série zápasů odstartovala v Malé hale v Pardubicích soubojem s pražskou Spartou. K soupeři, který je v tabulce nad nimi, přistoupili s patřičným respektem a v první třetině se několikrát nechali zatlačit v jejich obranném pásmu. Domácí trochu dostala do hry přesilová hra, jenže po jejím skončení to byli opět hosté, kdo zavářel Marku Langhamerovi. Pardubičtí se snažili hrozit zejména z rychlých protiútoku, jeden takový zakončil Jaroslav Moučka přesně mezi tři tyče, přesouvajícího se Kociána však nepřekonal.

Na druhé straně měli šance Patrick Brzobohatý a Jan Košťálek, oba však ztroskotali na pozorném Langhamerovi v brance domácího mančaftu. A když Ondřej Hampl v nadějném úniku orazítkoval břevno, první dvacetiminutovka skončila bezbrankovým stavem. Málokdo očekával, jak bude vypadat druhá třetina a mnoho fanoušků či samotných aktérů bylo hodně překvapeno.

Jako první se prosadila Sparta ve 24. minutě, když se z rychlého protiútoku dostal k puku Kučera a Filipu Vlčkovi již jen stačilo nastavit hůl do jeho přihrávky – 0:1! Pardubické tato inkasovaná branka nakopla a za necelé dvě minuty se radovali z vyrovnání! Skvělou práci odvedl Vlček, který vyslal Jiřího Půhoného a ten se sám před Kociánem nemýlil a puk mu poslal mezi nohy – 1:1.

Od tohoto momentu hrál na ledě jen jediný mančaft a byly to Pardubice. O chvíli později strhl vedení na domácí stranu Radim Zrůst, který v přesilové hře na několikrát dotlačil kotouč za záda bezmocného brankáře Sparty – 2:1. A to nebylo ještě vůbec vše. Další branka přispěchala z hokejky Filipa Stoklasy, který si najel do pásma, pokryl si puk a pak ho razantním bekhendem poslal pod horní tyčku – 3:1!

Sparta byla na ručník, jenže to ještě nebylo vše. Zmar hostí dokonal ve vlastním oslabení Jiří Půhoný, kterému se se štěstím podařilo překonat Kociána – 4:1! Pardubice se ale z luxusního tříbrankového náskoku příliš dlouho neradovaly, ještě v té samé přesilové hře si na kruzích počíhal Zdeněk Doležal a po přesné přihrávce snížil krásnou ranou na 4:2! Stejným stavem skončila i druhá třetina.

Domácím hokejistům bylo jasné, že ještě není nic rozhodnutého. A měli pravdu. Sparťané se dostali do hry v 47. minutě, když se ujala střela Franka Kučery, se kterou Langhamer neměl šanci nic udělat – 4:3! To byla voda na mlýn pro hostující hráče, kteří začali svého soka chvílemi doslova drtit v jeho obranném pásmu a trenér Šejba velmi dlouho trnul na střídačce a obával se nejhoršího.

A to také přišlo. Minutu a devět vteřin před koncem se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Filip Vlček a procpal puk za záda zklamaného Langhamera. Byla to druhá branka tohoto borce v utkání. Když se nerozhodlo ve třech třetinách, muselo přijít prodloužení. V něm Sparta nevyužila přesilovou hru, a tak bylo jasné, že o vítězi rozhodnou samostatné nájezdy. Druhý bod si nakonec odvezla do Prahy Sparta, když si vítězný nájezd do svých statistik připsal Adam Chmelař. Konečný výsledek tak je 4:5 po samostatných nájezdech.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 2011
SPA - PCE
2:4
6. kolo, 24. 9. 2011
PCE - SPA
6:4
11. kolo, 13. 10. 2011
SPA - PCE
3:4sn
16. kolo, 29. 10. 2011
PCE - SPA
4:5sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube