13.10.2011
Jan Hrabal

Junioři na Spartu umí, porazili ji i potřetí v sezoně!

PRAHA — Pardubičtí junioři dokázali vyhrát v utkání 11. kola NOEN extraligy juniorů na ledě pražské Sparty 4:3 po samostatných nájezdech. Oba týmy hrály poměrně ofenzivně, oba brankáři museli dohromady čelit stovce střel soupeřů!

Extraliga juniorů, 11. kolo, čtvrtek 13.10.2011, Tesla arena

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

3:4sn
0:1, 2:1, 1:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 25:38 Antončík (Hampl, Kučera), 39:25 Matějček (Košťálek, Procházka), 46:41 Doležal (Brzobohatý, Sovík) – 4:10 Poulíček (Chmelař), 34:09 Zdráhal (Vachutka), 55:49 Beneš (J. Moučka, Půhoný), rozhodující samostatný nájezd Vlček. Rozhodčí: Hrubý – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 41. Střely na branku: 57:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
Sparta Praha: Bílek – Košťálek, Müller, Pohl, Skřivánek – Antoníček, Brzobohatý, Doležal, Eis, Hampl, Kučera, Matějček, Merta, Procházka, Ribalkin, Simon, Sovík, Škop, Štěpánek, Vlček.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Krejnus, Starý, Vondráček, Zdráhal, Žemlička – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, Poulíček, Půhoný, Stoklasa, Šťastný, Vachutka, Vlček, Zrůst.

Komentář

Do promrzlé Incheba Areny zavítali hráči Pardubic, a jen co utkání začalo, už byli zatlačeni v obranném pásmu chamtivým útokem Sparty. Ovšem paradoxně to byli hosté, kteří si vypracovali větší šance. V samostatném úniku sice neuspěli, v přesilové hře to však záhy napravil Patrik Poulíček, když usměrnil odražený kotouč do poloprázdné klece.

Obraz hry se neměnil. Sparta si doposud nevypracovala gólovou šanci, ačkoli pobývala v útočné třetině výrazně častěji. Pardubice hrozily především z rychlých protiútoků.

Přesilovkovou kombinaci Pardubic narušili Doležal s Eisem, jejich samostatný únik však nevyšel. Sparta se i nadále tlačila na branku soupeře a po pěkné kombinaci měl vyrovnání na holi Sovík, jenže odkrytou branku přesouvajícího se Langhamera netrefil. V závěru třetiny se Sparta i přes stupňující útočnou aktivitu již neprosadila.

Dějství druhé nabídlo takřka stejnou hru, jen Sparta zlepšila svou produktivitu. V samotném úvodu dorazil kotouč do prázdné klece Šimon Antončík a mohlo se začít od znova. Tento stav zvládli lépe Pardubičtí, když vedení zpět na východočeskou stranu vrátil Jan Zdráhal .

Výtečný zákrok musel před půlkou utkání vytáhnout Marek Langhamer, který dorážku Stanislava Eise vyrazil špičkou hole. Závěr druhé třetiny byl ve znamení nepřesností v obranné hře, a to na obou stranách. Úniky dva na jednoho, brejkové situace – to bylo téměř na denním pořádku. Před koncem třetiny upravil na nerozhodný stav Martin Matějček.

Sparta mohla jít v úvodu třetího dějství do vedení, to když se v brejku ocitl Hampl, jenže neuspěl. Další samostatný únik si vyzkoušel Škop, tomu však kotouč v rozhodující fázi utekl. A do třetice samostatných úniků, tentokrát už se zdárným koncem pro střelce, se zapsal Zdeněk Doležal ze Sparty.

Pardubice jako by na chvíli přestaly hrát. Že tomu tak nebylo, se nakonec hráči Sparty přesvědčili pět minut před sirénou, když chyby v domácí obraně využil při následném přečíslení Petr Beneš.

Prodloužení vítěze nenašlo, a to přes velké šance obou týmů, gólmani ale byli bezchybní. Definitivní tečku za utkáním tak napsaly samostatné nájezdy. Ani jeden z hráčů Sparty neuspěl, na straně Pardubic se trefil mezi betony Petr Vlček a o bodovém dělení bylo rozhodnuto.

Sparta měla po celé utkání herní i střeleckou převahu. V rozhodujících momentech ale selhávala v koncovce. I proto míří dva body do Pardubic, které ačkoli působily pasivněji, alespoň co se útočení týče, prokázaly bojovnost i vůli po vítězství.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 2011
SPA - PCE
2:4
6. kolo, 24. 9. 2011
PCE - SPA
6:4
11. kolo, 13. 10. 2011
SPA - PCE
3:4sn
16. kolo, 29. 10. 2011
PCE - SPA
4:5sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube