Reportáž ze zápasu

Extraliga mladšího dorostu, 6. kolo, neděle 2.10.2011, Kajot Arena

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

7:4
4:2, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 3:13 Štancl (Dymáček), 8:09 Weber (Dymáček, Balaštík), 14:22 Boltvan (Štancl), 17:59 Garčic (Boltvan), 20:54 Balaštík, 41:43 Dymáček, 58:53 Boltvan (Dvořák) – 10:23 Musil (Voženílek), 17:49 Klimecký (Panna, Voženílek), 22:51 Špaček (Martinec), 49:55 Faltýnek. Rozhodčí: Held – Měkýš, Paulík. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Diváci: 82. Střely na branku: 41:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4, 7:4.
Kometa Brno: Ptáček – Gotthard, Hájek, Koch, Šnajnar, Štancl, Švejda – Balaštík, Biolek, Boltvan, Dvořák, Dymáček, Garčic, Koblížek, Král, Weber.
Dynamo Pardubice: Peřina (20:00 Peřina) – Bažant, Faltýnek, Franc, Klimecký, Procházka, Voltner – Barkóci, Hlaváček, Martinec, Musil, Panna, Špaček, Velinský, Voltner, Daniel Voženílek, Vyskočil.

Komentář

Kometa se ujala hlavního slova již z kraje čtvrté minuty, když od modré čáry napřáhl Patrik Štancl a překonal pardubického brankáře Peřinu, který měl v té chvíli zakrytý výhled. Poté se hra opět vyrovnala a šance vznikaly na obou stranách. Hráči Brna poté předvedli, proč toto utkání vyhráli. Při přesilové hře přihrával Balaštík zpoza brány na Dymáčka, kterému ale rána nesedla, ovšem Peřina jeho mírný pokus vyrazil a Jakub Weber dokonal rozdělanou práci jeho dvou kolegů.

Za zhruba dvě minuty se poprvé prosadili také hosté. Po chybě jednoho z obránců se ocitli před Ptáčkem Voženílek s Michaelem Musilem. Voženílek příhrál svému spoluhráči na druhou stranu, kde na něj sálala téměř prázdná brána. Musil sice stačil trefit domácího gólmana, ale od něj se puk odrazil bezpečně do branky. V patnácté minutě přišla velká individuální chyba brankáře Peřiny, když po nahození Štancla popostrčil lehce puk Jakub Boltvan a nejspíš díky nepozornosti domácího gólmana prošel puk za brankovou čáru. Po dvou minutách dokázali využít přesilovky i hráči Pardubic, když seděl na trestné lavici právě Jakub Boltvan. Panna přihrával na pravou stranu útočného pásma, kde byl připraven volný Daniel Klimecký, který prudkou střelou nad vyrážečku překonal Ptáčka. Hráči Komety Brno se ale nenechali zaskočit a ani ne minutu po inkasované brance ujel všem obráncům Richard Garčic a blafákem do bekendu překonal Peřinu

Do druhého dějství nastoupil za hosty v bráně Otakar Husár. Hned v první minutě druhé třetiny se ale již musel pořádně otáčet, protože hráči Komety nastoupili ve velkém stylu. Zhruba po pěti střelách z bezprostřední blízkosti již ale byl gólman Pardubic bezmocný a hlavně na zemi.Vojtěch Balaštík pak neměl problém dostat puk do branky. Když se zdálo, že Pardubice zápas spíše dohrají, našel hostující Martinec před brněnskou bránou nikým neatakovaného Michaela Špačka, který uklidil kotouč za Ptáčkova záda. Ve druhé třetině to bylo sice z gólového pohledu všechno, ale herně vyčnívali spíše Brňané. Bohužel při svých pokusech buď trefili skvěle chytajícího Husára, boční síť nebo netrefili puk vůbec.

Z kraje poslední třetiny využil další přesilové hry Roman Dymáček, když se natlačil s pukem před gólmana Husára a kličkou zasunul kotouč za jeho záda. V půlce třetí třetiny si dokázaly vytvořit tlak i hosté a hned z toho byla gólová situace. Po chvíli odstřelování Ptáčkovi brány se k puku muzi kruhy dostal Jaroslav Faltýnek a skrz neprůhlednou zeď hráčů dostal puk do brněnské brány. To dodalo Pardubickým hráčům chvilkovou psychickou převahu. Když ale mělo jít do tuhého, nechal se hostující Voženílek vyloučit za napadení a Pardubičtí tak ztratili možnost power play. Navíc hráči Brna v padésáté deváté minutě využili potřetí přesilovou hru. Po nádherné kombinaci Filipa Dvořáka a Jakuba Boltvana zakončoval do odkryté klece druhý jmenovaný a pojistil tak první domácí výhru svého týmu v této sezóně.

Ohlasy po utkání

Milan Vlk (HC Kometa Brno): Utkání se vyvíjelo v náš prospěch. Kluci po ofenzivní stránce hráli výborně, měli spoustu šancí, ze kterých sice nepadli góly, ale i tak to byly pěkné šance. Zklamán jsem lehce z defenzivní činnosti, kde u nás ve třetině nejsme schopni se koncentrovat na sto procent a tyto defenzivní problémy nám pak kazí celkový dojem z utkání.

Martin Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Od první třetiny jsme byli trochu vlažnější, kluci z Komety na nás vlétli, vstřelili tři rychlé góly. Nás příliš nepodržel gólman, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Hra se poté začala trochu obracet, když my jsme začali hrát, začaly se nám dařit kombinace, měli jsme i šance. Nástup do druhé třetiny byl opět vlažnější, brzy jsme inkasovali, ale v průběhu třetiny se hra znovu zlepšovala, nedokázali jsme však vstřelit góly z těch šancí, co jsme měli. Ve třetí třetině byl průběh podobný, kdy nám Kometa dala góly a my na to nedokázali odpovědět. Dnes jsme ale mohli sledovat pěkný a vyrovnaný zápas.

Zápasy v sezóně

6. kolo, 2. 10. 2011
KOM - PCE
7:4
15. kolo, 20. 11. 2011
PCE - KOM
0:8
24. kolo, 19. 1. 2012
KOM - PCE
8:2
33. kolo, 11. 3. 2012
PCE - KOM
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube