26.11.2011
(HoH)

Starší dorostenci sice vedli, s poslední Mladou Boleslaví přesto prohráli

PARDUBICE — Velmi nepovedený zápas odehráli starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši podlehli na domácím stadionu Mladé Boleslavi 1:3. Pardubice se sice dostaly do vedení zásluhou Ondřeje Panny, Středočeši ale dokázali otočit a získat na svou stranu.

Extraliga staršího dorostu, 23. kolo, sobota 26.11.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

1:3
1:1, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 13:22 Panna (Žilák) – 16:09 Marek, 24:48 Kurka (Pokorný, Podsedníček), 27:42 Marek (Podsedníček, Kurka). Rozhodčí: Kareš – Holeček, Plch. Vyloučení: 6:3, navíc Kurka (Mladá Boleslav) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Divecký, Faltýnek, Fridrich, Kalous, Petira, Procházka – Bureš, Havel, Panna, Polák, Řezníček, Schneider, J. Veselý, Žemlička, Žilák.
Mladá Boleslav: Bača – Chmelař, Kurka, Michalica, Nastoupil – Bašus, Birnbaum, Boček, Borovec, Brzák, Kellerstein, Marek, Podsedníček, Pokorný, Semirád, Šír.

Komentář

Poslední Mladá Boleslav hrála v Pardubicích aktivně a hned v 5. minutě si vypracovala první nebezpečnou příležitost. Ladislav Marek doslova vletěl do pardubické obrany, dostal se sám před brankáře Veselého, ale netrefil se přesně.

Ve 14. minutě se poprvé výrazněji ozval domácí celek. Patrik Žilák našel zpoza brány Ondřeje Pannu a ten uvolněný neměl výraznější problémy se zakončením – 1:0.

Mladoboleslavská odpověď přišla záhy po dvou minutách. Vladimír Birnbaum vyslal do akce Ladislava Marka a ten svůj únik zakončil gólově – 1:1. Východočeši se snažili v závěru první části strhnout vedení na svou stranu, v posledních dvou minutách svého soupeře zamkli, ale z kroužení okolo gólmana Bači nic nevytěžili.

Nástup do prostřední třetiny přinesl přesilovku Mladé Boleslavi, za podražení šel pykat Michal Petira. Ten však vydržel mezi trestoměřiči pouze pouze sedmdesát sekund. Zmatku před pardubickou obranu využil Jiří Kurka a od modré čáry prostřelil všechny včetně brankáře Veselého – 1:2. Pardubičtí včetně trenérů sice mohutně protestovali proti postavení útočícího hráče v brankovišti, neuspěli však. Rozhodčí Kareš nepřipustil větší diskuze.

Třetí branku přidali hosté ve vlastním oslabení. Právě tahle situace domácí mladíky pořádně srazila. Místo vyrovnání přišla studená sprcha a zřejmě rozhodující moment ve prospěch Středočechů. Patrik Podsedníček vybojoval v rohu puk, poslal jej Ladislavu Markovi, ten si najel do zakončení a nemýlil se – 1:3.

Starší dorostenci Pardubic se z tohoto stavu nevzpamatovali, ve 45. minutě mohli inkasovat čtvrtou branku, to se před kasou dostal Vladimír Birnbaum, neuspěl však. V samotném závěru to Východočeši zkoušeli bez brankáře, ale hosté si cennou výhru nenechali vzít.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2011
MBL - PCE
3:2
9. kolo, 6. 10. 2011
PCE - MBL
4:2
16. kolo, 27. 10. 2011
MBL - PCE
4:1
23. kolo, 26. 11. 2011
PCE - MBL
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube