27.10.2011
Jan Hrabal

Střelecká převaha k ničemu, starší dorostenci padli v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Čtvrtou porážku v řadě si připsali starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti nestačili Mladé Boleslavi na jejím ledě 4:1, přestože soupeře výrazně přestříleli. Jediný gól Východočechů vstřelil Michael Špaček.

Extraliga staršího dorostu, 16. kolo, čtvrtek 27.10.2011, Metrostav Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

4:1
1:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 11:43 Kurka (Dlugoš, Semirád), 39:57 Borovec (Podsedníček, Brzák), 48:21 Groer (Dlugoš, Šulc), 53:58 Borovec (Brzák, Podsedníček) – 34:59 Špaček (Panna). Rozhodčí: Horinek – Záhora, Prokop. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. Diváci: 64. Střely na branku: 22:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Mladá Boleslav: Ašenbrenner – Kurka, Podsedníček, Borovec, Pokorný, Brzák, Chmelař – Groer, Nastoupil, Šír, Bašus, Plíšek Jakub, Hercig, Dlugoš, Šulc, Semirád.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Kalous, Susko, Panna, Bohuněk, Bureš, Pilný – Kubín, Chvojka, Žemlička, Moravec, Fridrich, Špaček, Zelinger, Petira, Schneider, Havel.

Komentář

Utkání začalo velmi vlažným tempem, jakoby se zdálo, že se oba týmy nejprve musí poznat a oťukat. První akci měl ve druhé minutě Kurka, ale pardubický brankář jeho střelu pohotově vyrazil. V sedmé minutě měli šanci Pardubičtí, konkrétně Ladislav Susko, když ve vlastním oslabení vyjel zpoza Ašenbrennerovy brány a snažil se natlačit puk za jeho záda, naštěstí pro Mladoboleslavské neúspěšně.

Prvního gól utkání ale vstřelila právě Boleslav, po předchozím vyloučení Michala Petiry. Domácí sehráli první polovinu přesilovky velmi špatně, nemohli se dostat do pásma, soupeř neustále vyhazoval. Poté ale stačilo pár přihrávek a Jiří Kurka propálil od modré vše, co mu stálo v cestě – 1:0.

Konec třetiny se již hrál o poznání aktivněji, více šancí měli Pardubičtí, ale Ašenbrenner domácí celek podržel.

Druhá třetina začala opět velmi vlažným hokejem, který ale postupně gradoval. Pardubice měly na ledě převahu. V první polovině druhé třetiny to byli právě hosté, kteří permanentně ostřelovali Ašenbrennerovu klec. Nejprve se boleslavskou obranou proháčkoval Panna a zkoušel zakončit, boleslavský brankář byl ale ve formě a s jeho střelou si poradil.

Hosté přitlačili domácí celek „ke zdi“ a usadili se v jejich obranném pásmu, ačkoli byly početní síly na ledě vyrovnány. Pak zahrozili i domácí. V přečíslení se do povedené akce dostali Pokorný se Šírem, druhý jmenovaný přestřelil klec Veselého. Patrik Podsedníček se ve 33. minutě téměř sám řítil na bránu, stíhán pardubickou obranou, ale nestihl přesně zamířit a minul.

Hostům se podařilo snížit pět minut před koncem druhé části. Nejprve si vytvořili tlak v útočné třetině a Michael Špaček snížil z dorážky, když přehodil ležícího Ašenbrennera – 1:1.

Ke konci třetiny domácí celek přidal na střelbě i na bruslení a vytvářel si více šancí ke skórování. To se mu zúročilo tři vteřiny před koncem druhého dějství při přesilové hře. Boleslavští si vytvořili tlak před bránou a z dorážky se trefil Zdeněk Borovec – 2:1.

Třetí třetina byla ze strany Pardubic nervóznější, hosté inkasovali celkem dvakrát, a byli častěji na trestné lavici. Na začátku třetiny chyboval při rozehrávce domácí gólman, který rozehrával puk zpoza branky, nevšiml si dojíždějícího pardubického hráče, který ho o puk obral a nebýt pohotové obrany domácích, skóroval by do téměř prázdné klece.

Do velké šance se dostal pardubický Bureš, který se obtočil kolem boleslavské klece, o chvíli později Moravec, který nepřehodil téměř ležícího brankáře.

Ve třetí části se skóre měnilo ještě dvakrát. Pardubice si opět vytvářeli tlak v boleslavském pásmu, přesto si nerozuměli na modré, Tomáš Groer je obral o puk a uháněl s ním na bránu, kde bez problémů zakončil – 3:1.

S postupujícím časem se krátila vidina na vyrovnání a hosté faulovali. V 54. minutě byl vyloučen Susko za držení a Zdeněk Borovec přehodil napůl ležícího gólmana a vsítil čtvrtý gól domácích – 4:1.

Hosté i přes nepříznivé skóre stále bojovali, ale vstřelit branku se jim nepodařilo, přestože na soupeřovu branku vyslali o čtrnáct střel více…

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2011
MBL - PCE
3:2
9. kolo, 6. 10. 2011
PCE - MBL
4:2
16. kolo, 27. 10. 2011
MBL - PCE
4:1
23. kolo, 26. 11. 2011
PCE - MBL
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube