5.4.2011
(HoH)

Starší dorostenci neudrželi těsné vedení, podlehli i Litvínovu

VELKÉ POPOVICE — Ani druhý zápas se starším dorostencům HC Eaton Pardubice na finálovém turnaji nepovedl. Eaton sice zvrátil vývoj zápasu ve druhé třetině, vedl nad Litvínovem 2:1, ale závěr se mu vůbec nepovedl. Třetí třetinu prohrál o tři branky a ztratil tak celý zápas.

Extraliga staršího dorostu, FT2, úterý 5.4.2011, Zimní stadion Velké Popovice

Dynamo Pardubice

Litvínov

2:4
1:1, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 14:43 Havel, 26:01 Chmelař (Moučka) – 4:37 Trübenekr (Zdeněk), 41:08 Procházka (Zdeněk), 46:13 Procházka (Zdeněk). Rozhodčí: Lacina – Arazimová, Charvát. Vyloučení: 7:8, navíc Havel (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 97. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Fridrich, Mládek, Petira, Pilný, Pištora, Starý, Škvor, Voženílek – Bureš, Březina, Chmelař, Havel, Mejtský, Moravec, Moučka, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Veselý.
Litvínov: Horák – Cvrk, Fučík, Kasal, Kokeš, Kuriljak, Strejček, Svoboda – Čeřovský, Kuchař, Malec, Matai, Malík, Mical, Písařík, Procházka, Řehulka, Švarc, Trübenekr, Válek, Zdeněk.

Komentář

Herně se Pardubicím povedl vstup do zápasu. Eaton sice zpočátku inkasoval, pak ale dvěma brankami dokázal obrátit vývoj zápasu – vedl 2:1. „Odehráli jsme skvělé dvě třetiny. Hokej se ale hraje na šedesát minut, ve třetím dějství jsme propadli,“ hodnotil porážku 2:4 trenér Jiří Fibiger.

Jeho svěřenci sice obdrželi hned v 5. minutě branku, na tu ale dokázali reagovat. „Naši hru tento moment noc nepoznamenal. Nadále jsme hráli dobře, což jsme dokázali otočením průběžného výsledku,“ vrátil se ke gólům Martina Havla a Adama Chmelaře, které znamenaly jednobrankové vedení pro Eaton.

Litvínov ale na začátku třetího dějství srovnal na 2:2. „Inkasovali jsme branku hned po osmašedesáti sekundách. Tento gól s námi dost zacloumal, udělali jsme další chyby a ty rozhodly,“ litoval nepovedené třetí třetiny, kterou Pardubice prohrály 0:3.

V 52. minutě za stavu 2:3 z pardubického pohledu vychytal Marek Langhamer trestné střílení po podražení Jana Veselého. „Věřil jsem, že tento moment nás nakopne a se zápasem něco uděláme. To se nestalo a bohužel jsme opět inkasovali,“ prohlásil Jiří Fibiger.

„Nevím, proč jsme tak propadli ve třetí třetině. Nějaký tlak jsme ještě potom měli, ale bez efektu. Starší útočníci ročníku 1993 nedávají góly, to je alfa omega tohoto turnaje,“ doplnil trenér starších dorostenců HC Eaton Pardubice.