23.10.2010
Miloš Štrojsa, Jan Hrabal

Starší dorostenci skvěle otočili zápas v Mladé Boleslavi!

MLADÁ BOLESLAV — Výborná práce v boji o čelo tabulky! Starší dorostenci HC Eaton Pardubice sice prohrávali v Mladé Boleslavi 0:2, přesto dokázali těžké utkání otočit. Velkou zásluhu na tom měl David Březina, který vsítil hattrick.

Extraliga staršího dorostu, 18. kolo, sobota 23.10.2010, Metrostav aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

2:4
1:0, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 16. Brandejský (Chalupa), 25. Marek (Holada) – 33. Březina (Pilný), 36. Březina (Mládek), 37. Poulíček (Chmelař), 41. Březina (Vachutka). Rozhodčí: Würtherle – Zmeškal, Leninský. Vyloučení: 8:9, navíc Starý (Pardubice) osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 77. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Mladá Boleslav: Sejpal – Budín, Zet, Chalupa, Valentík, Kurka, Holada, Boček, Bartoš – Trubmer, Marek, Brandejský, Podsedníček, Semirád, Hloušek, Ficek, Štěpánek, Bičiště, Šimek, Kalfiřt.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Fridrich, Mládek, Starý, Pilný, Schneider, Voženílek – Poulíček, Havel, Chmelař, Moučka, Březina, Veselý, Vachutka, Zelinger, Bureš, Zahaluk, Řezníček, Mejtský.

Komentář

Utkání slibovalo vyrovnanou podívanou a úvodní dění na ledě tuto premisu splňovalo dokonale. Z počátečních propagačních střel nesl jen Březinův pokus parametry vzruchu a nebezpečnosti, k jeho škodě však pouze zahrál na brankovou konstrukci. Gólovou symfonii chtěl o chvíli později rozehrát jeden z pardubických dorostenců. Jeho hokejový opus s názvem „Vedoucí branka“ však příliš neladil, jelikož kotouč dorazil za Sejpalova záda až po odpískání a branka tak pochopitelně nemohla být uznána. Bezgólový stav prolomil až důrazný Jiří Brandejský, který využil výhody přesilové hry a propasíroval puk za Langhamerova záda. Závěr první třetiny už více gólů nenabídl a Boleslavští tak do kabiny odcházeli o něco spokojenější než jejich konkurenti z Pardubic.

Do druhé třetiny vstoupili o něco lépe Perníkáři, gól však dali Bruslaři. Po spolupráci dvou Ladislavů si Boleslav hýčkala dvoubrankové vedení. Holada krásně přihrával a Ladislav Marek celou akci dozdobil neomylným zakončením. Domácí byli vývojem zápasu evidentně povzbuzeni a i nadále zásobovali Langhamera gumovými projektily. Komplikace přišly ve 33. minutě, kdy se poprvé trefil David Březina. Vzal puk, projel s ním před Sejpala a nekompromisně ho doručil na místo určení. Následnou vyrovnávací branku popisovat nebudu, jelikož se od té předchozí příliš nelišila. Po důkladné analýze se přece jenom našla jedna odlišnost – jméno asistujícího hráče, kterým byl v tomto případě Mládek. Hosté pokračovali v náporu a vedoucí branka z dílny Patrika Poulíčka už byla jenom logickým vyústěním psychického rozpoložení boleslavských hokejistů. Klakson oznamující konec třetiny byl pro ně vysvobozením.

Do třetího dějství vstoupily Pardubice stejně tak, jak zakončily dějství předchozí, tzn. vstřelenou brankou. Davidu Březinovi ani oslabení nezabránilo ke skórování a při svém úniku udělal z boleslavských obránců statisty. Zvýšil tak vedení svého týmu už na 4:2. Boleslavští se snažili s vývojem utkání něco udělat, jejich snahy se však míjely s účinkem. Dorostenci z města Váni a perníků hráli v klidu a vytvářeli si i nadále pravidelný přísun gólových šancí. Tu největší měl, kdo jiný, než Březina, který se postavil k trestnému střílení a rozjel se vstříc čtvrté brance. I mistr tesař se někdy utne a zřejmě aby ostatní hráče tolik neztrapnil, nabízenou penaltou pohrdl. Závěrečný tlak domácích už změnu skóre nepřinesl a nic na tom nezměnila ani hra bez brankáře. Utkání BK Mladá Boleslav – HC David Březina tak nakonec skončilo v poměru 2:4.

Zápasy v sezóně

4. kolo, 11. 9. 2010
MBL - PCE
1:3
11. kolo, 2. 10. 2010
PCE - MBL
3:4sn
18. kolo, 23. 10. 2010
MBL - PCE
2:4
25. kolo, 20. 11. 2010
PCE - MBL
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube